skämmes

Och sen så vill jag understryka att jag tycker att jag förtjänar lite respons från er, lite kommentarer, eftersom jag uppdaterat så duktigt de senaste dagarna. Punkt. Puss.

Guldglimtar i vardagen



Idag har jag handlat julklappar på arbetstid. Himla bra att vara au pair sådana dagar. Och så bjussade min värdmamma på sushi och rosé till lunch. Himla bra att vara au pair sådana dagar. Och så  hittade jag en choklad-advents-kalender på min säng när jag kom hem från kören nyss. Himla bra att vara au pair sådana dagar.


Je suis une bonne vivant






























Igår, söndag, fyllde fina Katarina 23 år och vi åt 12 personer middag på en restaurang för att fira henne. Helt galet god mat! Värt varenda cent, det godaste jag ätit på restaurang sedan jag kom hit. Jag liksom Mmmmmm-ade och namnamnam-ade genom varje tugga. Åt "Sieche" som är tigerfisk och till det en roströd sås och ris. Inte mycket till synes, men smaken - vraiment delicieuse!

Katarina fick fina presenter och när hon fick det Lanvin halsband som hon jagat sedan kollektionen släpptes hördes det att alla tjejer drog efter andan och så höll alla sig för kinderna - det var verkligen som i filmerna. Och vilket underbart sällskap. Katarina hade samlat alla sina vänner som hon umgås med i Paris (dock kunde inte alla komma), och jag fick träffa några nya människor. Det pratades franska, engelska, svenska, holländska, italienska, danska och sen en galen blandning av allt emellanåt. Loved the mix. Denna helg var heelt underbar och det var liksom som att man bara väntade på att något skulle gå fel, men det hände aldrig. Fatta att t.o.m Eiffeltornet glittrade i rätt tid när vi åkte förbi med metron. Helt underbart!

FORMULE - SOUP









Il Caffe har blivit lite av mitt favvoställe. Prisvärt, fint och trevlig personal. Idag var jag där med Isabelle
och Hanna. Vi åt alla dagens soppa och mozarella/tomatsallad. Pepprade och saltade som de svenskar vi
är. Catchade up vad som hänt sedan jag var här sist. Det är så skönt att träffa andra Au Pairer.
Därefter gick vi hem till mig och kokade kaffe och åt pepparkakor. Vi tände ljus och satt
på min luddiga matta eftersom vi ville få upp värmen. Himla mysigt att få en så bra lunch-rast. Ger en
så mycket energi att få träffa sina fina vänner.

Har varit lite kallt i rummet på sistone eftersom kylan verkligen kommit till stan. Outhärdligt utomhus nästan.
Men ikväll skruvade minsann Mats upp värmen, jag tog in fler värmeljus och även en filt. Får se om jag slipper
att sova med dubbla täcken nudå. Saknar farmors stickade raggsockor något, som den fryslort jag är. Dock
inget major problem, har julmusiken som värmer mig in i benmärgen.

Ikväll efter en god god god middag gick jag ut för en springtur i ett bäcksvart Parc Monceau. Kom in i andra andningen fort, fattade att jag fått kondis och hade bra musik i lurarna. Kunde ha sprungit i en evighet, men
upptäckte att jag höll på att bli inlåst i parken. Då var det bara till att kuta hem. Fick dock springa en omväg
på någon kilometer för att komma rätt, men det gjorde mig nada. När jag kom hem hade en av pojkarna
bakat muffins/cupcakes och där stod en superfin cupcake och väntade på mig. Fina, fina värdfamiljen min!
En riktigt bra start på veckan, vill jag lova.

NEW +++



And I like it, I like it, I like it, I like it, La La Like It, La La Like it, WOOOOOW - Rockin' all over the world.

samedi sortie



























Lördagens utgång. Mysförfest hos Amanda. Vi gick 7 trappor upp i fel trapphus så sen var det bara att
gå 7 trappor upp till rätt lya. Då var man bra uppvärmd för dancy-time. Kvällen till ära gick vi till L'Arc
och det var riiiktigt mycket folk. Skojskoj! Riktigt bra musik också.

Vid hemdags var det skönt att man kunde gå hem. OCH att det faktiskt fanns ett ät-ställe öppet var ännu
bättre. Jag fattar inte ekvationen att krogen stänger 06.00 och McDonalds, Quick och allt vad det nu heter
stänger klockan 02.00? Fransyskor bantar visst alltid, men fattar dem inte att det finns svenskor i staden?
Falafel var så himla värt klockan halv fem på morgonen.

Julbasar + La Fayette




Idag har vi varit på julbasaren och det var rätt mysigt. Dock väldigt mycket folk. Vi lyssnade på gumm-och-gubb-kören och fikade. Därefter åkte vi vidare till Opera och shoppade lite. Gick även in på ett knökfullt La Fayette, inte lika mysigt.

Ikväll äter jag och Isabelle middag här hos mig, sedan svirar vi om till fest och dansar hela natten med Amanda och Linnea. Vi tror att det blir L'Arc. Vi får se.

mais oui, je suis un journaliste. c'est vrai.

Bara så ni vet så är min nye vän Jonathan en journalist och vet ni vad? I onsdags intervjuade han Robert Downey Jr på ett hotel. DET tycker jag är rätt faschinerande. På söndag ska jag se till att sätta mig bredvid honom vid restaurangbordet och intervjua honom om vilka han har intervjuat. Sist jag frågade honom vad han gjorde, så ville han liksom inte besvara frågan. Nu jeklar. Någon som vill ha en autograf?




Sushi, je t'aime!

SUSHI hemlevererat idag. Så himla kul när en av pojkarna skulle öppna portdörren via telefonen.
"Hallihalloj hallåhallåhalloj! Vill du komma in?..... Bonjour?!" "Eeeh, mamma ska ja släppa in han?"
Sötnöt!

Har blitt en sushi-lover. Namnamnam va gött det är.
Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa Linnea och mysa lite med henne. Antingen med lite vin eller te. Har varit ute och joggat och det var bara jag och en gammal farbror som hurtade runt. Och rätt vad det var så började det snöa! Tänkte hela tiden: Men kom igen då Paris, LE lite! Det snöar ju! Mais pas du reponse. Så jag sprang där och fånlog för mig själv. Sen måste jag ha sett väldigt snäll ut för det kom en ung man och frågade om vägen till Kinesiska Ambassaden och vet ni vad? Jag hjälpte honom. Det är rätt många som frågar mig om vägen och det känns extra fint när jag faktiskt kan hjälpa dem! Börjar få lite lokalsinne här i Paris. Yeho!

Imorgon ska jag och Katarina gå på morgonbio, på dagen ska jag gå på julbasaren och på kvällen HOPPAS jag att vi ska gå ut. Söndag är det födelsedagsmiddag för Katarina. Och så har jag ju kören på söndag också. Luciatåget here I come with my kråk-sång liksom.

J'ai besoin de

Jag behöver shoppa:
Nya strumpbyxor- finner något hål i varje par jag hittar.
Raggsockor- dyngkallt på golvet i mitt rum vid datorn.
Tights- hål i det par jag har.
Svarta byxor - hål i knäna på mina och det blåser in kallluft.
Stickade tjocktröjor - kylan har kommit till Paris.
Ett par låga svarta skor - har inga som jag kan ha till de kläder jag har (fattaru?)

Sen en massa schnygg-dö kläder som jag ser här å var, men dem tänker jag icke sa nicke köpa.
För det ska handlas julklappar vet ni vad!


SUGAR RUSH








Idag har barnen varit lediga från skolan och här hemma har vi i eftermiddag satt ihop pepparkakshus och dekorerat himla kreativt. Känner en släng av sockerrus och ska bege mig ut och jogga innan det går över och innan alla fransoser slutar skolan och ockuperar parken.
+Nu är det äntligen helg!




INSPO



Jag skulle verkligen gilla att bära den kappan.

HAIR_DES-CHEVEUX


http://vanillascented.freshnet.se/

Vill ha hennes längd på håret, fänx.

SUPERDUPER UPPDATERING



Okej. I förra veckan kom jag igång med träningen. Mitt mål var att jogga två gånger. Gissa hur många det blev? Tre + en morgonpromenad med Isabelle. Vet inte om jag redan skrivit det? Är stolt som tuppen iallafall. Yeye.
Denna vecka har jag inte haft tid än. Men ska nog ut och jogga på fredag och lördag. Hade egentligen velat hinna med lite mer, men det får väl bli lite mer nästa vecka istället då. Ikväll är jag jättetrött och ska se en film innan jag sussar. Onsdagar är rätt sjåiga för en Au Pair.

Imorgon ska jag äta lunch med Hanna och på kvällen ska jag gå på teater med Deborah- en nyfunnen fransk vän, en vän till henne vid namn Kajsa och förhoppningsvis så hänger Katarina och Jonathan med också. Life is good.

På fredag är barnen lediga för att julbazaaren äger rum. På morgonen ska ett av barnen ha en vän här, men efter lunchen ska vi besöka bazaaren (jag och barnen) och jag lääängtar. Vi ska strosa och fika och ha det mysigt. Sen på kvällen ska vi baka pepparkakshus. MYS! Mera julstök. Och i helgen ryktas det om att det ska snöa. TÄNK OM!



JULSTÖK PÅ RUE DU COMMANDANT RIVIÈRE







I eftermiddag har vi storbakat lussekatter här hemma. Julstämningen är kommen. Ser ni den fina adventsljusen omringat av julgodis? FINT av värdmamman här i familjen.
Vi fick he i vit choklad i lussekatterna också, en ny hit för gudars vad gott det var! Det gjordes snurror, snäckor, gubbar, götte-bollar, rumpor, sköldpaddor, flätor, getter och allt möjligt man kan hitta i fantasifyllda huvuden.
Julstök på hög nivå denna kväll alltså. Här har ni mina fina värdfamiljs barn. Visst är dem fina! Jag tycker om dem och hela familjen SÅ mycket. Har verkligen hamnat rätt.
"Men? Ska du vara med och baka? Du gjorde ju ingen smet?"
"Jag lekte ju med Vide så att ni kunde förbereda smeten, men jag ska vara med och baka"
"Jaha, ja då förtjänar du att vara med och baka lussebullar om du höll koll på honom"


QUITTER

Igår hade jag bestämt mig för att strunta i Luciatåget. Åkte med Katarina och Sophie och drack gott rödvin (det här ojästa som bara finns i november månad), åt jordnötter och pratade kvällen till ända.
Jag kom på att jag ska vara kvar här tills franskan är riktigt bra. Och sen vill jag åka till Barcelona och lära mig tala spanska också. Kanske när du,Jessica, är där? We'll see.

Kändes så bra att ha bestämt sig för att inte vara med och lussa. Sen så när jag idag ville köpa en lucia-biljett ville såklart inte körledaren att jag skulle köpa en, jag ska ju vara med! Övertalning nummer två i gång. Och den gick hem. Så om jag inte kommer och repeterar på söndag får jag skäll och smisk och allt vad det heter. Så okej då. Jag är väl med och lussar, gapar där jag inte kan texten och hjälper till med mat&fix på de föreställningar jag inte vill medverka i. Okej då!
Det var iallafall sjukt värt att träffa Katarina och Sophie igår istället för att sjunga.

Il caffe avec fina Katarina





Jag lunchdejtar rätt ofta med denna underbara brutta. Fina Katarina. Är glad att ha träffat henne för hon
är såå go! Och det lär hinna bli en tradition eftersom vi båda stannar till juli. C'est super!

dimanche avec katarina









Här finns massor av gött att äta och dricka. Jag älskar att man bara kan slå sig ner var som helst när som helst och beställa vad som helst.


as long as it lasted





Lördagkväll. Mina strumpbyxor fick potatistå, men vi var glada ändå. Fram tills vi träffade fransmannen som förstörde vår kväll. Vi har iallfall lärt oss att ska man styra upp en kväll, kan man inte lita på någon annan utomstående. Non non non, mais c'est la vie!

Café de flor Paris

Internet är min ovän, men idag var jag med Isabelle och Amanda och fikade på Café de Flor. Ett känt kafé fär många författare och filosofer suttit en gång i tiden. Och kanske även nu.
Ett himla velandes fram och tillbaka över kören och luciatåget. Har bestämt mig för att bara titta nu. Punkt slut. Ingen ångest.
Ikväll går jag till Katarina och hoppas på gossip med henne och Sophie.
Bisous!

"NÅNSIÖS"

Hejhå!
Jag ska vara ärlig. Helgens utgång blev misslyckad, men absolut inte på grund av mig och Isabelle, nej på grund av en fransman som bara virrade runt oss i cirklar och var mytoman. Lessa, kalla och irriterade fann vi efter alldelles för lång tid en taxi hem hit till mitt bo och så sov vi pang tjong. Bättre lycka nästa helg. MEN vi hade det underbart innan vi gick ut. Mysig och supergod soppmiddag tillagad av Isabelle och massor av skratt och prat.

Igår söndag, var en heeeelt underbar dag. Den började med en bra frukost tillsammans med Isabelle. Men sen tänker man ju såklart söndags-trök, men icke sa nicke. Jag hann inte till kören, men jag hinner lära mig luciavisorna till luciatåget ändå. Jag skulle på fotoutställning med Katarina och Jonathan (fransman). Först på Institute Suèdoise och såg "Tio Fotografer". Massor med svartvita foton. Fiiint.
Därefter mötte vi upp Deborah (fransos) och gick till en Exposition på Maison Europenne de la photographie ville de Paris (!!) och såg "Autour de l'Éxtrême". Riktigt göttigt var det. Men titt som tätt bilder som fick en att må illa. Mest fastnade jag för de fem superstora porträtten i svartvitt på Michael Jackson. Men det var såklart massor av annat riktigt intressant.
Vi fyra gick sedan på ett litet kafé och drack varm choklad och choklad med grädde. Mums! Jonathan var en riktig skojare och det var superkul att få prata franska hela dagen. Han hade lite otur också. Krachade ett vinglas på lunchen och en askkopp på kafét och sen höll han på att he ut min vin chaud. Men det räddades, tack och lov. Deborah var också sådär härligt lätt att prata med (inte som man hört att fransyskor ska vara. Liksom svåra att bli vän med) och hon var dessutom en hejare på att lära sig Svenska.
När Deborah åkte hem mötte vi upp en fransk/italiensk vän till katarina och han hade en vän från Rom på besök. Vi gick alla och åt Falafel och bagel. Sen gick vi till någon bar och jag, liksom Katarina beställde Vin Chaud. Det smakade inte som glögg alls. Lite besviken blev man ju, men vi ska förhoppningsvis ha glöggkväll nästa helg. Vi ska koka eget av massa kryddor. Första advent och så fyller ju Katarina år. Känns jättekul att få komma igång och prata franska och skaffa lite franska kontakter. Äntligen!
Jag kom hem i hyfsad tid och fick sova en härlig natts sömn innan det var dags för ny arbetsvecka.

Idag såg jag att det är full aktivitet med att fixa inför julbazaaren. Den är inte liten och fjuttig - helt enorm och vacker. Så dit längtar jag efter att få strosa. Min värdfamilj ska jobba någon av dagarna, vet inte om jag också ska det eller ej. Det visar sig. Så jag kommer komma i julstämning trots att det inte snöar här.



SAMEDI JOURNÉE











Lördagens stros i kvarteren runt Notre-Dame.



BONNE IDÉ

Jag har haft en jättebra helg. Verkligen jättebra. Lovar en riktigt bra bildbomb och fin uppdatering inom kort. Just nu är allt jag kan tänka på (förutom franska,julen,glögg och soppa) min sköna säng och sömn. À demain, mes amies!

NUIT

Nu gör jag och min underbara mademoiselle Isabelle Paris som det ska göras!
Och just nu är jag lika glad i skratt som på denna blid.


notre-dame

Välbehövlig myskväll hos Bella igår. SÅÅ skönt att mysa med glass,te och popcorn framför oräkneliga avsnitt SATC. Vi lyckades bränna micropopcorn så vi trodde hela lägenheten skulle bli inpyrd, hur man nu lyckas med det, men det är en annan historia.
Sov gosigt och imorse tog vi en hurtig morgonpromenad i skogen. Skönt med lite natur. Därefter grötfrukost och sen vidare till Notre Dames vackra kvarter. Uunderbart.
Vi åt sopplunch och soppan var inte vad vi hade förväntat oss, men det får man räkna med. Beställer man en sak, får man in något man aldrig kunnat föreställa sig. Surprise surprise, liksom. TADA - vi fick en liten soppskål där brödet låg i soppan toppat med varm ost. Var väl sisådär med smaken, men vi drack vin till och skålade för livet här, så det var helt okej.

Runt runt i kvarteren med läckande kaffemugg i jakt på glass. Ingenting. Så vi satte oss i solen och vilade benen lite. En snabb sväng i på H&M för inköp av ögonfransböjare (glömde min i sverige, hos dig Malin). Där blev vi less. SÅ jäkla mycket folk (tänk jul-rea). Då får man flykänsla och just då är alla människor i vägen. Drygt, men vi har ju inte brådis så vi försökte behålla lugnet.

Nu är jag hemma för en liten paus. Ska ta en tupplur och sedan fixa till en hell of a partystass tänkte jag, haha. Dax att göra Paris gator osäkra. Men först ska jag och Isabelle äta soppa till middag, så som man vill få den serverad såklart.


"Ouoi je pense, qoui que j'écrive, c'est toujours à toi je m'adresse"






Foton av mig.

francais

Denna morgon/förmiddag är lillen på sjukhuskoll och jag väntar på postbud åt familjen. Efter att jag gjort min dagliga hjälp-runda har jag läst i Une Passion och översatt svåra ord. Tror det kan hjälpa mig att komma in i språket bättre.
På lunchen ska jag nog åka till Marais en sväng. Kolla lite second hand. Eller gå på H&M här på Champan och köpa lite nödvändigt. Eller också fortsätta läsa. Vi får se.



I WISH I DARED MORE OFTEN

Något väldigt bra med en storstad som Paris är anonymiteten. Den får mig att våga testa klädkominationer jag inte riktigt vågat på väg till bussen i Västbyggeby.

Något som är sämre är att det är väldigt svårt att få franska vänner. Var ska man börja liksom? Men jag tycker det är supermysigt att man ibland möter samma människa, vid samma tidpunkt och samma plats varje morgon. Till slut kanske man t.o.m hälsar. Men så var det ju det där med anonymiteten igen. Jäjä.


Att liksom kunna strunta i den där tantens blick. Det är vad jag snackar om.

L'AMOUR

Glad i hjärtat av Så mycket bättre denna kväll. I'm in love with Petters vänskapskärlek till Barbro.
Och appropå kärlek så blir jag kär i kärleken av att vara här. Man vill liksom ha någon att krama om.. vara kär.
Äsch, nu lägger jag mig och läser Une passion istället.




DETAILS









Idag var jag ledig en lite längre stund än väntat på dagen. Hann därför åka med Isabelle till ända till Marais för lunch/fika. Gick till ett riktigt mysigt ställe. Och i krokarna hittade jag en second hand som jag viljat hitta tidigare. Så nu blir det Free'p'star för hela veckoslanten.
Det är så skönt att ha Isabelle här tycker jag. Vi pratade ikapp och planerade helgen lite.

Har lekt mycket med lego med barnen och gjort både en helikopter, ett eiffeltorn och lite annat smått och gott. Det blir mycket promenader fram och tillbaka till skola och aktiviteter, men det är bra med vardagsmotion eftersom man fikar så galet mycket här. Mindre bra är det att hissen är trasig. Fem våningar upp klarar jag INTE utan att flåsa som en flodhäst och vill därför helst krypa sista biten.
Men för att råda bot på det har jag idag kutat några varv i Parc Monceau och upptäckt (läs: sett)  Franska Kyssar 2.0. Kvällstid är det ungdomspar, som inte får/vill ta hem sina respektive för sina föräldrar, som hånglar loss lite här och var i hörnen. Var lika spännande för varje varv att se om de kanske hade catchat upp ett rum istället. Verkar inte funka så här. Nix pix.

Nu är jag sådär skönt trött efter motion och middag och ska glo serier på datorn. Imorgon är det fredag. WEHOO!



J'ADORE!!!!!


http://hanneli.com

2010-11-16 19:22-19:23. Marais, Paris.






Av mig.

VIOLETT/purple/LILA


Lila läppstift känns helt rätt.

ENCORE AUTOMNE/FORTFARANDE HÖST






Lite foton jag tog igår på lunchen. Ganska underbart med höstsol, va?

BELLE MARAIS_ SOUS LA PLUIE





Foton från bokhandeln i Marais 15/11-09.


J'AIME CETTE VILLE

Jag har haft världens bästa dag tror jag. Har kommit till det stadiet i livet här som jag var rädd att inte nå fram till igen. Jag talar såklart om att börja ÄLSKA denna stad.
Idag sken solen på lunchen, jag fotade, satt och läste fransk bok och det franska alternativet till "Nöjesmix" med en Kaffe à emprêter, pratade franska med en främling, lunchade med Katarina, fick ledigt en timme ytterligare, drack en kaffe efter maten på en uteservering med Katarina, hämtade barnen på skolan och tjof och hej så var det kvällsledigt.
Allt går lättare med barnen också. Dagarna flyter på och jag känner att nu börjar det minsann bli lite vardag och rutin. Skönt. Och samtidigt som allt går bättre så är det så himla vackert hela tiden. Så länge man inte har bråttom ser man det. Och har man bråttom så ser man det utan att man tänker på det. Förstår ni?
Att tillägga var jag nog den enda som log i spöregnet i Marais igår. Jag är SÅ glad att vara här.





värma sig med en kopp te

Åh. Fick sluta tidigare idag så jag bestämde mig för att köra en turistsväng i Latinkvarteren. Tji fick jag när jag skulle kliva upp från Metron. SPÖREGN. Då fick jag en tanke: Fotoutställning på Svenska Institutet - mot Marais!
 Väl där hittade jag en suuuuuupermysig bok/musik-handel. Där handlade jag en fransk kärleksroman och även en gåva. Och det gjorde därför inte så mycket när jag upptäckte att Svenska Institutet redan stängt. Vill nog dit på söndag istället. Längtar redan till helgen och allt jag vill göra då.
 Skulle ladda upp massor av fina bilder, men det är fel på servern eller så. De dyker upp så småningom istället.
 Skulle också haft en liten kvällsträff med Katarina ikväll, men så blev det icke. Imorgon laddar jag för en lunch med henne istället. Längt längt.
 Och hörrni! Idag började jag med joggingen igen. Det var allt utom lätt.



DANSEUR

















Uuuuuunderbar helg. Skulle ha gått på I LIVE YOU men det blev ändringar i det. Åkte och träffade Hampus, Lana, Lena, Alfred och Jeanette för middag på Champs Élysées och sedan kom även Poppi dit. Goood mat. Vi strosade gatorna ned och sedan när dansarna skulle hem för att spraya brun utan sol, gick jag och Poppi vidare.
Vi hamnade på Purple Bar/Le Safran, baren som tillhör Hilton Hotels Champs Élysées. Vi unnade oss inte 200-kronors drinkar, utan ett varsitt glas rött (billigt och bra). När vi druckit våra glas och var på väg att gå kom kyparen med två till. "Men? Vi har inte beställt mer?!" sa vi förvirrat. Till svar fick vi ett lurigt léende och orden "Ikväll är det magi. Det är från männen därborta." Så jäkla taget ur en film. Pinsamt men sant.

Dagen därpå åkte vil till danstävlingen ute i Ingenstans. Där det inte ens gick att ta taxi från Tågstationen till tävlingen. Så vi fick dra till andra metoder för att komma dit i tid. Vi hann och kom in utan att behöva betala. SKÖNT. Hehe. En underbar tävling om man bortser från alla seniorer som aldrig slutade dansa. Sån inspiration man fick! Wonderful!
Denna kväll spenderades inte tillsammans med Lana och Hampus. De åkte hem och repade sig inför morgondagen och jag och Poppi hade myskväll med film och te. Slutade med att Poppi låg hulkandes i mitt knä och jag stortjöt av gråt till filmen. Så kan det gå!

På söndagen var det Standard och det var magiskt vackert att få se Hampus och Lana dansa fram över golvet. De är så jäkla duktiga att jag blev tårögd. Denna dag gick det bättre med tågen och bussarna. Dessutom fick vi sitta vid bord med Lena och hennes väninna. Fantastiskt igen!
På kvällen gick vi ut och åt, jag, Poppi, Hampus och Lana. Det var hur mysigt som helst. Jag ville att tiden skulle stå stilla, men olyckligtvis gjorde den inte det och jag var tvungen att åka hemåt för att krypa till kos och samla krafter inför en ny arbetsvecka.

NAM NAM NAM NAM

Mötte upp Katarina och Linnéa för SUSHI. Mums. Alger är underbart. Jag har upptäkt att jag älskar sushi. Mumma! Man får unna sig lite fin, dyr sushi ibland också. Funderar på vad för något gott Lana, Hampus, Poppi och jag kan hitta på ikväll.
Nu ska jag snart iväg och hämta pojkarna från skolan. Lillen sover så jag hinner sitta här över en kopp kaffe och en kaka som smakar peppakaka. Jag trivs.
Ska troligtvis iväg på I LIVE YOU senare ikväll också. Livemusik och dans på någon slags våning. Låter inte helt fel.




GÖRA NYTTA


Ser ni den lilla krasade boven. Rougen här. Den hade läckt över hela sminkväskan, så idag fick det bli lite städa&fixa i någon timme. När man väl är igång, vet ni. Nu hänger sminkväskan på tork och hädanefter är den inte välkommen tillbaka.
Har även strukit skjortor, vikt och organierat min garderob och städat på toaletten. Lite sådant. Trots att man är i Paris så fixas inte allt av sig själv. Tyvärr.

GISSA SMINKET!!


För bara 28 EURO istället för 435 SEK. CRAZY! Jag tror ni vet vad jag pratar om.
Och vilken service, jag sa att jag ville ha hjälp med valet av färg. Och jag fick en hel sminkning från
grunden. I LIKE SEPHORA!

hier soir




Igårkväll hade jag och fina Katarina filmmys framför Pride and Glory. Jag stod för filmen medan hon stod för tillbehöret. Hon bjöd på rödvin, jordnötter, karameller och något riktigt gott som hon fått av Sophie. Holländskt. Konsistens och form som mandelbeskvier och smak av pepparkakor. Hur gott som helst. Jag äälskar Katarinas lilla studio. Hur mysig som helst. Supertoppen myskväll, medan resten av Paris var ute och lattjade på krogar och barer.

ÅÅ KÄRA NÅN, POOR STUDENT!

Alltså fy jäsiken vad jag mår bra. Idag började jag jobba klockan tio, var på Aquarium med pojkarna och redan klockan två fick jag ledigt för resten av dagen! HUR BRA?
 Sprang till Virgin Megastore och köpte pengar till mobilen och ringde käraste Nicolas med bums. Vi bestämde träff kl 4 och vi har hängt fram tills ganska alldeles nyss. Vi har suttit och pratat på Starbucks läänge, därefter besämde vi att vi skulle gå till H&M på Champs Élysées och kika efter Nicolas gamla H&M-kollegor. Galet stort H&M!
 Nicolas studerar ju Stylist&Mode&Design och jag fick se lite skisser och kreationer han gjort. Å kära nån! (Den svenska frasen som Nicolas brukar mest) Gosh. Så himla duktig. Så efter Champsan gick vi hit, kollade bloggar. Han har ju för sjuttsingen inte upptäckt fenomenet bloggar, så vi gick igenom rubb och stubb och nu har han lite inspiration att finna. 
 Vi snackade massor av franska och ibland tog vi till Engelskan också. Vi åt middag här och det har varit så himla roligt att träffa Nicolas igen. Vilken engergispridare! Nu känns Paris sådär freakin'-good som det ska. Synd bara att han bor i Lille. C'est dommage, alors! Men vi ska höras igen nästa gång den fattige studenten (som rullar sina cigaretter och får knyta knutar för att väskremmarna ska hålla) kommer hit. Och det är jag glad för.
 Och Mamma och alla andra som undrar - ni behöver inte oroa er att jag ska gå och bli förälskad. Nicolas är inte intresserad av damer.




rendez-vous avec nicolas

Imorgonkväll ska jag träffa Nicolas! Fy fan va kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul!!!! Han ringde mig nyss så imööra blir det till att snacka franska. Gud vad pepp jag blev :D!! Nicolas är alltså en av de franska utbytesstudenterna som var hos oss på Vasaskolan i Sverige när vi gick i ettan. Ska bli så jääävla kul att träffa honom igen. Oj vad jag svär. Men skitsamma. Wiho!



du vin et d'eau

Ikväll kan jag inte hänga med ut, för jag är inte ledig imorgon (Röd dag pga firande av slutet på första världskrigen denna dag 1921 om jag inte missminner mig - sorry patrik lund). Så jag ska förmodligen till Katarina och se på romantisk film och dricka lite vin. Det blir lugnt för oss arbetande.

Men imorgon ska jag faktiskt ta med mig barnen till Paris Aquarium. Och det kan vara så att jag är den av oss tre som är mest exalterad. Tänk att jag kommer gå ner under marken och titta på hajar!!! Face a fobi liksom. Hoppas inte akvariena går sönder bara...





X-MAS AT STARBUCKS

Idag när jag kom till Starbucks hade det blivit jul. Muggarna var det tomtar på, det dunkades Jingle Bells i högtalarna, det var frostiga snöflingor på fönstrena och herreminje- där satt jag och svettades medan solen sken för glatta livet utanför. Det kändes minst sagt fel.
Har hört att det råder snöstorm där hemma. Kanske hade jag fått lite jul-feeling om det varit snöstorm här. Men det kommer väl inte hända än på ett tag.
Hittade faktiskt ett riktigt gott kaffe idag. Café American smakar ju bara teblask så jag gav mig på Café de la semain och det var GÖTT. Jackpot på den. Riktigt kaffe gjorde att det kändes lite bättre mitt i jul-firandet.

(Jessica, jag vet att jag hade vant av mig. Men jag hörde mammas röst i skallen: Men om man är sugen på en kopp kaffe så ska man ju dricka en!)


muuusig kväll, sa mamma mu

Tisdag=körkväll i framtiden.
Var lite smått nervös som sagt när jag traskade till Kyrkan. Fick sjunga POM POM POM POOOOM ett tiotal gånger för körledaren innan alla kom, så att hon fick höra på min stämma.  Jag dög.
Sen satte jag mig och väntade. Längst fram på vänster sida och så började det strömma in folk. Karlarna satte sig på min sida och jag började fatta att jag satt fel. Och mitt upp i alltsammas såg jag Caroline och fick min chans att fly från bas-sidan.
Jag trallade med så gott jag kunde och efter all sång inför Lucia gick vi alla och fikade i Kafét. Kvällte och prat. Träffade lite nytt folk också. Guud vad mysigt det ska bli med Lucia!! Tänk att jag ska lussa här i Paris. Med Caroline och resten av alla goa körmedlemmar. Känns bra med en rutinkväll.

Just nu saknar jag att snacka franska så jag måste ragga upp fransktalande människor. Tips?

Puss på er gobitar!

KÖR

Fatta att jag ska gå på kör nu. I kyrkan. Sjunga Lucia-sånger.. ??!!
Kör-tanten frågade idag när jag hämtade på kyrkis: Kan du läsa noter? Har du sjungit tidigare? Vet du i vilken stämma du sjunger? Nej. Nej. Nej. Blev svaren. Min följdfråga blev: Tycker du att jag ger mig ut på hal is?
Nej blev även hennes svar. Så nu kör jag på kör.

ALL THAT GLITTERS



Hon har unnat sig lite lyx.

midi

Idag på min lediga lunchtid är det en speciell sorts värk som bara kvinnor kan få som kommer och knackar på dörren. Så för att råda bot på den så att jag kan vara en tip-top au-pair efter lunchen ligger jag inne och dricker kaffe, skriver och läser "Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer. Har hört att den ska va kul. Och så regnar det ju idag igen, så då känns det ganska okej att lyssna på kroppen.



Utkast: Nov. 8, 2010


Julskyltning redan? Jajemensan. Linda det är bara att dyka upp!

I den mittersta byggnaden, med de superhöga fönstrena, vill jag bo i framtiden. Så om ni vill köpa mig en lägenhet - köp en av de lägenheterna där!


L'église Saint Philippe.


Ma rue!!!! På min gata i stan. Det är här jag bor hörrni. Skönt med enkelriktat.





En helt vanlig kväll i Paris.



reporter

Wooh. Vilken dag! Nu är jag äntligen ledig efter en fartfylld eftermiddag och en gör-god middag lagad av min värdmamma.

Nu tänker jag göra som Tv reportrar gör; intervjua sig själv.

Vad har jag för planer för kvällen?
Jo jag tänkte faktiskt gå till Svenska Kyrkans mysiga café och kolla upp kommande aktiviteter, kolla när biblioteket har öppet, sitta och PLUGGA grammatik helt frivilligt och tjaa... dricka lite té kanske. Och just det! Köpa lite ID-smink på Champsan.

Hur känns det?
Vilket? Jag antar att jag menar Svenska Kyrkan. Jo det känns väldigt mysigt måste jag säga. En lugn kväll och att jag faktiskt gör något, inte bara sitter hemma. Och sen känns det skitbra med att bränna stålar på faktiskt riktigt bra smink också, fast det kanske jag väntar med tills imorgon, vi får se.

Men varför sittar jag kvar framför datorn då?
Bra fråga! Jag ska faktiskt svira om nu och pallra mig iväg.

Hoppas jag får en trevlig kväll!

Tack detsamma!

il pleut ici aujourd'hui


Snygg-Isabelle.

Tjej med snygg kappa

Starbucks mys med Isabelle idag på lunchen, denna regniga Måndag. Var på Zara och
kikade efter kappa också. Beslutsångest mellan mörgrå och svart kappa. Får funta på
det ett tag innan jag slår till. Snart ska jag iväg och hämta barnen från skolan. Vi får
se vad som händer ikväll.

Bisous från ett iskallt Paris.

pärla


Den här kvinnan är vacker inifrån och ut.
Jag vill att alla ska veta att hon är en pärla, min Jessica. <3

shit alltså, petter - I LOVE YOU

Sedan jag börjat titta på Så mycket bättre har jag blivit helt såld i Petter på grund av att han är så mysig, klok, rak och ärlig. Vilken karl. Mannen med orden.
Att han vill göra saker som han är rädd för och utmana sig själv inspirerar mig. Att han tävlar mot sig själv kan ha för och nackdelar, men att han vunnit över sin ordblindhet och sina skrivsvårigheter är så jäkla imponerande.
Och appropå programmet så är det så himla fint när artisterna tolkar varandras låtar. Sådan gemenskap. Deras gemenskap får mig att vilja kunna sjunga och spela en låt och få någon berörd. Så på tisdag ska jag ta mig tusan ta med mina urusla stämband och pallra mig till körgruppen och kanske lära mig att ta en ton.


Och btw så vill jag att det här blir en hit.

JAG ÄR TILLBAKA I PARIS

Den ofrivilliga åk-ångesten dämpades tack vare underbara Jessica och idag var det faktiskt inte så jobbigt att åka tillbaka. Flygresan var lugn och trevlig, jag hade en bra plats och mycket rum eftersom det var en ledig plats mellan mig och tjejen längst in. När jag satt på planet var jag så nöjd. Jag smålog mest hela resan och tackade glatt ja till en kaffe-påtår. Och när vi landat så mötte min resgranne och jag varandras blickar och log så brett vi kunde. PARIS! Vilken känsla.

Äntligen! Och när jag satt och väntade på mitt bagage kom en chic tjej fram till mig och frågade mig på snyggt brittisk engelska om jag kunde vakta hennes bagage medan hon besökte toaletten. Yes of course sa jag. Sen när hon kom tillbaka var jag så hiiimla nyfiken på vad hon gjorde i Paris. (Hade inte vågat fråga min resgranne så nu tog jag mig mod) Vi pratade lite och sen kom det fram att hon var från Sverige, så vi bytte till Svenska. Hon flyttade hit permanent nu och vi bytte telefonnummer. Så jag hoppas att vi hörs av! Verkligen gullig tjej.

Väl tillbaka i lägenheten kändes det som att ingen tid hade gått. Vi har ätit god mat, druckit champagne och tittat på Så mycket bättre. Med champagne bubblande i skallen såg jag till att packa upp allt. Faanken vad grejer jag släpat med, och ännu mer hade jag lämnat kvar när jag åkte (bestämd om att jag skulle komma tillbaka). Har fått någolunda ordning på rummet. Slängde mest in allt i byrån och garderoben för att få bort alla väskor.

Det kommer bli nya rutiner här nu. Minsta pojken jag ska ta hand om har råkat ut för ett litet missöde så han behövs bli omhändertagen 24/7 av sin mor. Jag kommer få spendera tid med de äldre grabbarna mer. Men riktigt hur dagarna kommer se ut är inte klart än. Men jag känner på mig att allt kommer att ordna sig och bli bra.

Nu är jag så peppad på att bo här och fortsätta där jag var innan jag blev sjuk. Latinkvarteren lockar enormt och jag ser sååå mycket fram emot att få träffa alla igen. Imorgon ska jag träffa Bella. Och jag kommer såklart att få träffa Sofie, Linnéa och Katarina imorgon när jag lämnar barnen i skolan. Och i helgen blir det ju danstävling. Lana och Hampus kommer till stan. Ååh, jag är så glad att vara här igen.



IDAG SES VI

Idag bär det av mot en hel dag av mys i Stockholm. Jag och Malin åker bil, Linda buss. Jessica är på plats på sin skola och Lana kommer och möter upp oss för att vi alla sedan ska äta lunch. Ska bli så himla mysigt! Därefter blir det till att kika på bilbioteket och Jessicas hoods. Mitt önskemål sen är Beyond Retro. Sen kan vi gå varsom. Kuuuul. Sen är det bara lördagen kvar i kalla Sverige, därefter - back in Paris.


Lana och Malin i somras. Mysgullisar. Haha.

I WANNA GO CRAZY.. eller iallafall go dancing

Ikväll slår jag, Malin, Linda och Cricken klackarna i taket och gungar i takt till Petter på Slick. Mor är livrädd att jag ska vricka/bryta fötterna eller liknande och inte kunna åka på söndag. Med min otur kanske det är bäst att ta det försiktigt.. Men först ska jag ta en powernap och sitta barnvakt. Sen kör vi!


PACK A BAG


Kanske det tråkigaste som finns att göra - packa! Undra sa flundra hur mycket det blir i övervikt denna gång.
Ett som är säkert är att jag ska lämna plats för massa svenska delikatesser i ett hörn. Fatta att jag åker igen!!!

MYS I DET GRÅ

Imorsse gick jag upp 07.18 för att vakna i tid. Gick ner, åt frukost, drack te och läste bok. Tittade på Vakna! och sedan bestämde jag mig för en promenad med partymusik i lurarna. Så nu är jag taggad inför morgondagens utgång.
 Därefter åkte jag och Faster min till stan och åt lunch på Sahlfor's Skafferi. Hur god soppa som helst. Morot&Päronsoppa, buffé, kaffe och gobit. Sahflor´s är ju så härligt mysigt med den dova inredningen och stämningen är så lugn och härlig. Vi hade det så mysigt och sedan köpte Carina även glögg åt både henne och mig. Blåbär vanilj till mig eftersom blåbär är bra för synen.
 Nu sitter jag hemma och läser i soffan och snart är det dags att åka till skola och dagis för att hämta barnen som jag ska passa i eftermiddag. Blir mysigt med lite barna-anda i det höstruggiga vädret.
 Mer mys blir det kväll framför en film. Och imorgon hoppas jag att få komma till Farmor på lite lax-soppa.

Puss på er!

HIGHWAY HIGH


Jag är nöjd. Jeansen är skyskrape-höga och slimmar in. SYND att de inte finns i svart.

AMAZING


Jag älskar denna klänning så mycket att om jag skulle gifta mig nu skulle jag nästan
göra vad som helst för denna.

OKTOBER/FÖDELSEDAGSFEST; TEMA TYSK






Spektakulärt, I say!

BRA DAG

Idag har jag haft en underbart mysig dag med Moa i stan. En foto-prommis, sedan fika på ett kafé, som jag nu inte kan komma ihåg vad det heter. Sämst på sådant där jag. Men gu vilken härlig dag.
Hem och ladda batterierna. Sedan har jag varit barnvakt. Stekt plättar, badat och nattat. Ska vara barnvakt tre eftermiddagar/kvällar till denna vecka. Bra tycker jag. Då går tiden snabbare.. till söndag.

Men först ska jag ha lite trevliga möten i veckan också. Däribland Julia, Isa & Karin, Ida, Faster Carina, Jessica... och så några till. Kommer antagligen slänga mig i Malins soffa några gånger till också.
Och utgång på torsdag. Fullspäckat schema.. Jag är glad att jag kan leva normalt igen. Kommer få lära mig att lyssna på kroppen ordentlige när jag är trött i framtiden. Tillåta mig själv att vara trött. Det är viktigt har jag lärt mig.

Hojhoj!

le week-end

Lördag: Maskerad/födelsedagsfest och äventyr.
Söndag: Mys, Soffhäng och Bio.

Och hörrni, om en vecka är jag tillbaka i Paris!!!

RSS 2.0