L <3 V E






http://rodeo.net/lisa-corneliusson/

Ida Sjöstedts kollektion. I LOVE!!!

mycket lugn måndag

Nu mitt herrskap ska jag berätta om min dag (och kanske göra er avundsjuka):

Vaknade, åt polarbröd och drack mjölk till frukost. Svinkallt ute, men hej å hå till skola och park ändå. Gick hem tidigt på grund av kylan och tjof så var det lunchdags.
På lunchen skrev jag två brev, ringde och pratade med morfar i ungefär en halvtimma. Vi konstaterade att Övik och Paris hade samma temperatur idag +2 grader. Men att Övik hade sol. Så himla mysigt var det att prata med morfar. Saknar övik och alla där. Saknar familjen och släkten hemma i Sverige måste jag säga.
När det var finito kom Katarina hit och vi åkte metro (för att undvika kylan) upp på Champsan för att köpa Macaroner från Pierre Hermé. Katarina köpte en presentkartong med macaroner och sen tog vi två var på sidan av. Trodde inte att jag gillade maccaroner, men hej å gudars vad goda dessa var. Pierre Hermé är kungen!

Hämtade barnen, gjorde läxor och allt som skulle göras. Sedan mycket god middag. Därefter unnade jag mig ett bad i badkaret. Sen läste jag, skrev ett brev till. Har ätit lite kvällsfika och bestämt dejt med Isabelle imorgon. Evigheter sedan nu!
Jag var för vek för att kunna åka och dansa ikväll, som jag planerat. Så jag tog hand om mig själv istället. Om en stund väntar ett skype-samtal med Julia. Ska bli så kul å prata lite med jäntan.

PUSS I PANNAN TILL ER!

Ladurée










Bilder från Ladurée, tagna av mig.

Efter att ha vaknat till liv denna söndag, vilket hände närmare efter klockan tre än då jag faktiskt vaknade, så gick jag och min väder-optimistiska vän Katarina till Ladurée och letade té. Vid Madeleine var det sådan kö att vi fick nog av att bara skåda den.
Istället blev det en tur på vår absoluta o-favoritgata Champs Élysses. Och på H&M hittade vi på Isabelle och Amanda. Kändes helt konstigt att träffa på folk man känner. Haha. Men kul var det. Och vi fyra var alla lika sugna på H&Ms vårkollektion. Kommer bli svårt att hålla i pengarna även denna månad kunde vi klart konstatera.
Jag hittade ett par fingerfantar för 1 eruo. Som taget! Nu behöver inte mina fingrar förfrysa varje förmiddag längre!

Därefter tog vi en glass på Mc Donald's. Jag hade glömt att det ens existerade, hur jag nu kunde glömma det? Så när förslaget kom på tal var svaret ett tveklöst ja. Magen sade också ja efteråt och det tackar jag för!

Efter lite sockerrus trattade vi in på Eden, en skoaffär, med musik så hög att personalen fick skrika sig hes. Det var en generös rea och Katarina hittade ett par riktigt snygga snörade kängor. Katching!
Vidare på Ladurée vid just Champs Élysses och fick köa för tét. Men vi fann en kassa där ingen handlade och fick även smyga ut en annan väg för att slippa allt folk. Ibland har man tur!

Hem, hem, hem ville jag sedan. Katarina hängde på, vi åt Chili sin carne till middag och därefter drack vi såklart té från Ladurée till en riktigt bra film. Marie Antoinette hette tét och The Great Debators hette filmen.
Trots magsjuka och halvkrasslig mage har helgen varit riktigt bra, tackar för det!

PRIX D'AMERIQUE






Reklam för Prix D'amerique nere i Metron.

Idag gick Prix D'amerique av stapeln. Far min tyckte att denna folkfest var något jag skulle ha åkt på. Det är ju ändå världens största travtävling, så det hade jag gärna gjort (trots att jag inte är travintresserad) om jag hade varit piggare efter magsjukan, och om jag hade haft lite bättre ställt med pengar såhär i slutet av månaden innan löning.
Hörde att den svenska hästen hade kommit tvåa. Synd! Hade lätt lagt mina pengar på den.

sick

Igår efter lunch, när jag träffade Katarina för att fika började jag må illa. Sen stegrade illamåendet och slutade i magsjuka. Det har gått på barnens skola. Tror att det var närmare trettio stycken som hade blivit drabbade förra helgen. Så igårkväll blev det inte tal om någon visit till Isabelle.
Lyckligtvis hade jag tur och mådde mycket bättre imorse. Har idag bara tagit det lugnt, vilat, drickit actimel och tagit en dusch. Värdpappan har i veckan varit i Sverige och hade varit så snäll att han köpt med sig två svenska tidningar till mig: Cosmopolitan och Amelia. Lakritsen och chokladen får vänta tills min mage stabiliserat sig någolunda.
Inte jättekul start på helgledighet, men ibland åker man på nitar. Ikväll ska jag vara barnvakt till förhoppningsvis lugna barn. Katarina ska komma och hålla mig sällskap. Hon tar även med lite nyponsoppa!
Imorgon ska jag gå ut i friska luften!

j'ai la peche

Jag hade världens bästa torsdag. Tveklöst. Först var jag med på mammafikat på morgonen. Kaffe och bullar och barnen lekte. Därefter följde Katarina med mig och Vide till parken. På vägen hem somnade sötsaken i vagnen och när han vaknade till av att jag tog av overall och skor sa han bara:"mjau!" innan han somnade om igen.

På lunchen var jag som sagt på Sugarplum med Sofie och vi gick även en sväng förbi Panthéon. Pampig byggnad! Sen hämtade jag barnen på skolan och de hade båda med sin en varsin kompis hem. Pannkaka till middag.

Skypedejt med Linda var inbokad och vi pratade länge. Så himla kul att få se den människa man pratar med. Skönt att få ta igen alla missade samtal och all missad tid. Synd bara att man inte kan kramas genom Skype.

Klockan åtta stod jag och väntade vid Katarinas port. Då kommer hon och överraskar mig med blommor bara sådär. Hon är såå fin min vän Katarina. Guld! Vi drack te, åt ananas och jag fick smaka på en kaka hon hade bakat dagen innan. Efter mycket prat och skratt såg vi ett avsnitt av Maouro och Pluras kök och snaskade popcorn. Mer te och sedan var det dags att gå hem. Jag satte blommorna i vatten och sedan somnade jag gott.
Vilken dag!

SUGARPLUM














Sugarplum, 68 rue du Cardinal Lemonie, Metro: Cardinal Lemonie.

I torsdags åkte jag och mötte fina Sofie på Sugarplum. Ett amerikanst kafé med massor av goda tårtor, kakor och bakverk. Här finns även lunchmeny och alla kan prata engelska. Lugn och härlig stämning. Rätt bra priser också. Kan bero på att det ligger i Sorbonnes kvarter och att det bor många studerande i krokarna.

Vi drack te för två, något te som skulle vara renande för kroppen. Kan du vara bra med nyttigt te när man äter blåbärsmuffin, liksom. Här satt vi i närmare två timmar och pratade. Hade lite funderingar på hur jag ska göra efter sommaren. Om jag ska stanna eller ej. Måste se till att jag har bestämt mig under nästkommande månad.

HAIR



Appropå denna bild från i April förra året. Skulle vilja ha håret exakt såhär, exakt det där läppstiftet och det vore varken helt fel att få tillbaka broshen på skinnjackan eller att avståndet mellan mig och Fernanda bara var en sätesrygg. I April ses vi igen.

bijoux enormes





Såhär ligger det till. Jag skulle vilja hitta enorma smycken på en marknad eller på rean till prix au minimum. Kan jag fixa det tror ni?

bara regn hos mig

Idag var det regnstället på när det var park-dags. Den svenska frasen passade fint in "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder." Det känns så rätt eftersom det inte är en enda fransk unge i parken dagar som dessa. Bara svenska förskolan och svenska au-pairer med tillhörande barn. Haha. Tur att jag och Amanda var på så bra humör idag. Plask och gegga är ju så fantastiskt roligt!

På lunchen gjorde jag pestopasta och fetaostsallad. Jag var så lycklig. Goooottt!! Hahaha. Mat som man saknat, fast jag åt pesto här om dagen. Men det känns skönt att ha det i skafferiet. Kollade på serier och sen hämtade jag barnen.
Vi skulle ha åkt till Boulogner-parken och åkt karuseller och hela kittet, men det regnade så vi åkte till La Palais de la Découverte istället. Uppskattades av barnen faktiskt! Och av mig. Himla kul var det. Vi var där i nästan tre timmar om man räknar med fika och rundtur i shopen. Kulkul!

Denna onsdag har flytit på fantastiskt fort och ikväll ska jag faktiskt åka och dansa ragga. Hoppas att läraren är killer-bra. Jag känner det på mig. Känns bra att komma igång. Säkert mycket därför jag är på så bra humör.

Bisous!

L'ARC


















L'arc i lördags.
Såhär kul kan man ha en kväll i gott sällskap.

lunch of laugh










Världens roligaste lunch. MERCI À VOUS!

ma chèrie et la danse

Nu har det dåliga humöret vänt TACK vare Katarina och dansen. Katarina och jag åkte till Tuileriparken och därefter lagade vi pesto-pasta med tomat och mozzarellasallad och till efterrät åt vi våra favorit chokladyoughurts med cocosflingor i.  Så gott att jag hade viftat på svansen om jag hade haft en!

Jag älskar verkligen min danslärare. Eller kanske hatälskar, för just innan klassen ska börja är jag lite smånervös men sen efter klassen känns det underbart att få undervisas av honom. Han är fantastiskt duktig. Och ärlig. Jag förstår allt mer komplicerade ord och förklaringar också. Jag fick klagomål över att jag valt en oversizetröja att dansa i. De gömmer mina armar, men när jag sa "desolé" så tyckte han att det inte var så allvarligt. Och efter lektionen sa han att det gick mycket bättre för mig idag. Sist kände jag mig himla ringrostig, men idag kändes det bättre- kul att han lade märke till det. Och så är det alltid roligt med beröm. Så då ville jag göra hoppsasteg hem. Men jag satt snällt ned på metron.
Det är lite sådär att det är svårt och att det går snabbt framåt, men det är tillräckligt så att jag hänger med och jag längtar redan till nästa måndag.


Såhär ser han ut.

le week-end

Har haft en bra helg. I fredags var jag, Isabelle, Amanda och hennes kompis Lina på L'arc. Dj:n envisades med rätt tung HipHop och den enda gången jag riktigt uppskattade det var när "Get Low" kom och jag skrattade mig lycklig av minnen och körde stenhårt. Sen var det några Swedish House Maffia låtar och rätt var det var kom det in ishinkar med shots och det bjöds. Gött! Blev rätt "tidig" hemgång. Halv fyra typ. Sen så sov jag och Isabelle här. Halv ett vaknade vi till liv. Öronproppar är grejen.
Vi tog tag i dagen rätt sent och skulle iväg till en loppmarknad i Clingancourt men självklart hade ju den metron vi kollat upp för att byta till rätt linje blivit avstängd för renovering. Då tappade vi tålamodet och gick runt i Bonne Nouvelle och Boulevard Montartre istället. Hittade på Hard Rock Café och en mysigt litet varuhus med godisbutiker och inredningsaffärer, caféer och bokhandlar. Mysigt.
Sen åkte vi hem till mig och åt lite sallad och mackor innan det var dags för Isabelle att åka hem och vara barnvakt.

På kvällen gick jag till Katarina för att sova över. Pyjamasen och myskläderna var packade. Och hon bjöd på en efterlängtad fiskrätt som hon pratat om. GÖTTTT! Sen kom Sophie och vi drack te, åt grillade majskorn och såg på Elisabeth- The Golden Age. Vi följde Sophie till metron sen gick vi hem och sov sött.

Imorse var vi seeeeega och låååångsamma. Därav lång och seg frukost. Vi ringde våra pappor. Läste lite. Sen tillslut kom vi iväg. Men vi missade solen. Haha! Och på grund av vädret gick vi och svor och var lite pessiga hela tiden. Men vi hade rätt kul ändå. Vi åkte till en park som heter Buttes Chaumont och tittade och gick. Den låg precis intill sjukhuset som jag låg på i september. Kändes lite jobbigt att se det. Att veta att man var där. Men jag ignorerade det ganska bra. Vi gick över hängbron och blev vimmelkantiga. I utkikstornet kunde vi se till Sacre Coeur och vi fick lite svindel. Sen gick vi och drack varm choklad. Det var som varm chokladsås. Haha.

Efter många om och men och pro's and con's så bestämde vi oss för att leta efter Svenska Affären och sen åka hem å se på film. Vi hittade den inte. Snurrade omkring i oändlighet vid Moulin Rouges kvarter. Vi lyckades se en flicka med en påse av trycket "Favorit Godis". Men vi blev så uppspelta att vi inte frågade om var de varit. Som om vi skulle kunna hitta det själva. Icke.

Hem å drack te och åt baguette med confiture. Såg på "Il y a longtemps que je t'aime" och pratade. Jag har lätt ätit en hel baguette själv idag. Har fått dille på't. Baguette med confiture och smör= dögött och döden för hälsan. Tur att det är dans i veckan. Ska nog springa rätt mycket också. Ska göra allt som är gratis.

Nu är Berlinresan helt klappad och klar och det ska bli skitkul. 9-13 mars.
Nu måste jag sova så att veckan börjar bra.
Bilder får ni sen, för det går inte att lägga upp nu.

Just ja, idag har det varit lite hemlängtan. Saknar er alla!
PUSS

OUT GOING







Nu jädrar får Parisborna hålla i sina hattar. We are going out!

Mehe

Hehehe. Nu tänker jag göra det- jag tänker gå och hämta barnen på skolan i svettiga träningskläder. Strutta runt på finkvarteren med svettigt underställ under kappan. Finns lite Valbo-slapphet kvar i mig minsann. Proud? Hehehe.


På kära Hådevägen kunde man gå i träningskläder en hel dag utan problem.

UN RÊVE DE VELOURS







Denna skönhet i sammet fann jag på COS. Jag älskar undertyget som skymtas igenom kjolen på klänningen. Den var något urringad, men nu har jag lagt ett stygn och den är perfekt. Den var lite skadad i sömmarna när jag köpte den också, så jag fick ned den till 60% istället för 50%. Värt!
Ikväll har jag tänkt att göra Paris i iklädd denna. Och så väskan från La Bagageri såklart! Tip top!


ELIN KLING






http://www.elinkling.net/stylebykling/

Jag är blåst av stolen, på ren svenska.

PENSER Y!













päntz


Tack, Linnea, för tipset om highway-to-hell-höga-BikBok-brallan. Har på mig dem nästan jämt.

parken- chaque jour











Full fart i parken om dagarna. Såhär ser den ut just nu. Jag lääängtar tills det blir lite varmare så att vi kan dra med filtar och fikagosa på dem. Nu jagar vi mest fåglar och bakar sand-kakor, men det är också helt okej. Kan inte fatta att ni har metermycket med snö i Sverige. Klimatet är helt galet fantastiskt här.


LÄS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Alla som inte har läst något av Zafón bör genast läsa Vindens Skugga eller Ängelns lek. I den ordningen. Så jäkla bra böcker. Jag blir så imponerad över vilken klok man som skrivit boken. Honom skulle jag vilja träffa och snacka lite med så kanske jag skulle få lite rätsida på mina invecklade tankar.
Lyssnade på Vindens Skugga som ljudbok när jag låg på sjukhuset och då var det Jonas Karlsson som läste. Det var en av mina räddningar till att jag inte blev galen under sjukhusvistelsen. Återigen- läs!!!!!!!!!!!!!

MNG






I like MANGO.

Le Pain Quotidien

Idag på lunchen fick jag en timma plus. Skönt! Så jag hängde med Karin och Katarina till först Marc Jacobs, men de öppnade inte förrän 11 så det bar av till Hôtel du Ville. Jag hittade öronproppar och en kaffemugg-termos, eller termosen hittade dem åt mig, men jag köpte'n. Och Karin köpte ett duschmunstycke. Man hittar det mesta på BHV, med andra ord.

Sen blev det känningar till dåligt humör och därav lunchdax. Då gick vi till mysiga Le Pain Quotidien som ligger precis bredvid. GÖTT. Jag beställde en "Tartine" med Camenbert, valnötter och så fick man lite soltorkad tomat också. Mmmumms. Hit vill jag ta folk som kommer på besök. Frukosten ser himla frestande ut.
När vi fick notan och bestämt oss för att skippa efterrätten fick vi till vår förvåning varsin bit mörk choklad. Jo man tackar! Skön lunch, innan det var dags för barnupppassning igen.




Le Pain Quotidien, 20 rue des Archives, Paris. Metro: Hôtel de Ville.

La danse.

Ikväll har jag återigen börjat dansa. Min danslärare är begåvad, sträng, rolig och smått galen. Jag älskar det.

LA ROTONDE- french breakfast in the sun.















Att vakna upp med två vänner i sängen, få en morgonpuss på pannan, kittlas lite, äta fransk frukost i solen och känna värme i hela kroppen- det är livet det!

happy. lovely.















Efter Merci fortsatte jag, Isabelle och Amanda att shoppa. Vi åkte till Opera och gick på Mango och några andra affärer ett tag. Vi gick på Printemps och La Fayette där Ladurées maccaroner frestade. Men vi var dukiga och åkte hem för lunch istället. Med lite paltkoma tog vi oss i kragen och gick ut igen för att shoppa efter lunchen. Denna gång Hôtel de Ville. Vi kom på att vi hela tiden drivert och gör till dialketer så folk måste ju tro att vi är helt efterlivna. Men det kan dem gott få tro. Har man kul så har man.
Blev inte så långvarig shopping på grund av demonstration och galet mycket folk. Vi åkte till ett lite mer avlägset Starbucks vid metron Miromesnille, nära mig. Vi satt och fikade en stund och sen gick jag hem för att vila en stund och äta middag.
Senare såg vi på playkanaler och åt götta. När Katarina slutat åkte vi till Montparnasse och sov hos Sophie.

merci




















Merci, 111 Boulevard Beaumarchais. Paris

Man kan inte annat än älska Merci. Butiken är så mysig och lugn. Här kan man finna alltifrån inredning till crèmer,skrivblock och kläder. Vintage och nytt. Det finns även ett litet fik, massor med bokhyllor proppfyllda med böcker och dov stämning. Där skulle jag lätt kunna spendera en hel förmiddag. Inga problem.
Här var jag, Katarina, Isabelle och Amanda i lördags.



COS


Shoppa shoppa shoppa. Ungefär vad som dagarna går åt till nu. Fast man inte riktigt har råd. Man blir köpgalen i denna stad.

Har glömt att berätta att jag och katarina gjorde fattiga riddare och köpte nybakad baguette till frukost hos henne i torsdags innan rean. Bästa frukosten för reashopping i Paris.

Igår var jag på Marc Jacobs och Colette med Sophie. Några andra butkier hann vi också med innan vi drack varm choklad på en bar där det var helt hysteriskt hög musik från någon slags bartrubadur. Knackig engelska och en jäävla bas.

Sen var det tacos med Amanda och Bella, hiiimla gött. Hade mixat en vegetarisk röra innehållande en massa nyttigt och grönt.
Sen iväg och drack ett glas vin med Katarina, Antonio och Jeremia. De hade ätit middag på samma bar. En tidig kväll blev det dock. Jag och Katarina köpte Oreos på metron ( det första paketet fastnade i automaten, så vi fick ta fram min lyckoeuro som jag hittade i min skinnjacka och köpa en till- då vips så ploppade båda ner. Skönt att få något när man har noll förväntningar), kokade te när vi kom hem och sedan skedade vi enda tills morgonen kom till oss. En lugn och skön morgon med grötfrukost  och dusch. Och sedan tantkaffe klockan 11 med resterande Oreos innan det blev dags för shopping igen. Full rulle men med lugn. Jag älskar't.

IKVÄLL


Blir inte så mycket mer intressant än bok, film å tända ljus ikväll. Rean idag var bland den bästa rean jag någonsin varit med om. SÅ mycket bra grejer, nedsatta SÅ mycket.

L'arc de triomph










Foton tagna av mig.

Igårkväll gick jag och Katarina upp i Triumfbågen, vilket var en himla härlig upplevelse. Nu fick man blick utöver hela stan och man fick verkligen se hur stor den är. Jisses! Om man är under 26 och har EU-pass får man gå in gratis. Min kameras batteri tog slut på en gång, så jag måste upp igen och det är snart. Man blev lite rädda tt kameran eller telefonen skulle flyga iväg. Okej, lite rädd att man själv skulle fara med vinden, även om den inte var hård alls. Jag summerar ändå vistelsen som så; toppen!

att åka på badhuset

Mission accomplished!

Idag, som på alla onsdagar, slutar barnen klockan ett. Rigmor hade packat väskan för bad och jag hade kollat upp badhus. Knäppa jag hade valt det i Les Halles, där metron är lika med kaos och pest. Men vi tog oss igenom den, och genom omklädningsrummen utan problem.
Väl i poolen får vi lite skäll för att vi inte blött håret ordentligt - tror jag. Inte nog med att det är krav på speedos för killar (vilket grabbarna mina, 8 och 11 år, finner himla jobbigt) så skulle vi ha på oss badmössor. "C'est obligatioire!!" fick vi visst veta. Vi tittade oss omkring och visst, det vara bara vi som inte hade badmössor. Tre mössor kom på momangen och vi blev tre i mängden. Killarna såg ut som simproffs och jag som en tant.

Men vi hade kul. Vi plaskade som bara den, testade alla möjliga tekniker för att plaska högt, långt och brett. Jag skulle även brilliera med att stå på händer. Såklart. Dumma jag. Det börjar med att jag slår fötterna i kanten. Men jag ger inte upp. Jag slår mina rekord på någon sekund längre för varje gång. "En sista gång nurå-grabbar" säger jag och gör en himla konstig inandning, väl under vattnet känner jag hur det bara suuuugs in vatten i örat. Mer än en sekund tar det inte förrän jag är uppe igen och hoppar på ett ben med huvudet lodrätt för att få ur vattnet ur örat. "Jag fick vatten i örat" säger jag. "Oj, det bara rinner vatten ur örat på dig!" säger Albin, 11 år. "Aj, vad ont det gör! Jag tror jag fick in rätt mycket." Så säger snälla Albin: "Du kanske inte ska göra sådär nå mer." "Nej, jag ska nog inte det."
Haha. Kul att Albin har mer vett i skallen än mig. Därefter fick jag  anta rollen som tant; bada tant-bad med huvudet över ytan och säga till barnen när de plaskade för mycket. Badmössan var det första som åkte av när jag klev upp ur bassängen.
Med vatten i örat och två hela och rena killar i släp blev det en stående fika innan vi klev ner till metron. Pain au chocolat har nog aldrig suttit bättre än då!

SOLDES À PARIS




Sac-a-main från La Bagagerie.

Idag började rean och när jag spatserade den fina granngatan Rue Fabourg Saint Honoré fram var jag inte ensam om att vilja komma hem med ett riktigt kap. Utanför Christian Loboutin var det kö och även vakter som slussade in folk i omgångar för att undvika kaos. Folk passerade med leende på läpparna och med en fancy shoppingpåse i sitt grepp.
Det är lätt att bli frestad av de svindyra butikerna som dessutom är supercoolt utstyrslade, men jag skulle aldrig ha råd att gå lös på Dior, inte ens på 50% nedsatt pris. Sonia Rykiels skyltfönster var också himla frestande. Men det var poliser lite här och var, så instinkten att rycka någons påse var ju bara att ignorera.
Istället fick jag koncentrera mig på mitt mål för dagen - La Bagagerie. Sorgligt nog var inte min sac-a-main, kuvertväska, på rean, men jag unnade mig den ändå.
Imorgon ska jag satsa på att åka till COS. Hörde att butiken ska öppna i Sverige under årets lopp. Kul, kläderna där är verkligen riktigt, riktigt fina.


ur Paris reseguide

Kände mig rätt träffad:

Parc Monceau
Liten park som först och främst frekventeras av livliga barn från det tjusiga 8:e arrondismentet och deras au-pairflickor. (...)


details.





Halsband, COS. Skärp, second hand.

AUDREY HEPBURN



Jag är såå nöjd med min nya planch. Fin är vad den är.

lunch.

Förmiddagen har gått supersnabbt. Jag somnade direkt efter lunchen, fick tvinga min själv upp ur sängen. Denna lunch tänker jag inte göra något speciellt alls, fixa lite med kläder, köpa bodylotion och nödnyttigt innan jag hämtar barnen.. Orken är likamed noll gällande metro-aktiviteter. Ikväll satsar jag på film eller bio med Amanda, eller någon annan gobit. Ska planera veckan lite också, vad jag vill göra och vilka affärer jag tänker brottas i på rean. Alla bara laddar inför den där jäklarns rean, jag undrar hur stor hysterin kommer vara. Den som lever får se!


j'aime cette chanson


Denna går varm här hemma.

manger















Dagen idag har jag först spenderat med mig själv. Tvättat, fixat, grejat, läst. Och löst grann-klagomål-snack på franska, jovisst det händer det också! Därefter mötte jag upp Katarina la Parisienne och vi åt låång och lååångsam lunch på stället här nedanför min lägenhet. Sen åkte vi till Île Saint Louis och köpte glass från en av frankrikes äldsta glassmakeri. Under somrarna finns ca 170 sorter att välja på, men inte idag. Jag tog caramel och chocolat och det var en utsökt kombination må jag tala om! Det kändes som April idag. När jag och Katarina möttes sa hon: "Har du också bestämt dig för att det är vår idag?". Och det hade jag. Så himla skööönt!

Sen gick vi rakt därifrån till Saint Paul och hittade bilder för "bara fem euro, bara idag!!!!" och jag köpte bilden på Audrey. Sen ville Katarina också ha en och då blev säljaren helt upp över skyarna över att TVÅ svenskor köper Audrey!! Hur säger man hej på svenska? HEJHEJ!!!! Hå hå hå, hejhej! Han pratade med en vän i telefonen som tydligen älskade svenskor och började prata om Charlotte Pirelli och Jessica Andersson. Hej hej fick vi lov att säga i telefonluren. Sen backade vi därifrån och försvann ner i metron, då hängde han över räcket och sa: HEJHEJ!! Haha. Helkul-mysko kille!

Sen när vi kom hem hit blev det mera mat och dryck. Först fika - kakor och ingefärate. Sen kom Rigmor med laxmackor, persikohalvor med grädde och kaffe. Är fortfarande tjock-smock-julaftons-mätt! Konstigt nog kommer jag nog vara hungrig imorgon igen, även om jag betvivlar det väldigt starkt. Vi såg första avsnittet av Glee också. Kul var det!  Next up blir sömn.

hello!

God morgon i världen!

Jag har sovit bra och gott, men förkylningen är ännu fastbiten. Hörde att I live you var grymt, jag längtar därför till nästa gång det blir av - då ska jag vara på topp.
Nu ska jag ner och sätta mig och läsa på någon uteservering, det är nämligen blå himmel och sol. Sen får vi se när min kära vännina vaknar till liv. Kanske vill hon gå till Ladurée med mig, eller också lunch. Kanske bio? Vi får se.
Puss


läckert




inspiration.

WELCOME TO MUPP





Hittade en himla härlig butik idag. Den konjaksfärgade vill jag ha.

spring allready?














Foton tagna av mig.

Idag i Montmartre, Paris. Det är vår i luften på riktigt.

"you gonna ran run run?"

Igårkväll åkte jag till Isabelle. Hon var så go och hämtade mig vid tåget. Skönt! Sen gjorde vi bujlongsoppa och åt bröd, drack te och åt svenskt godis och såg på Seven Pounds.
Sov ut länge länge idag och åkte in till Paris, mötte upp Amanda och utforskade Montmartre lite närmre. Fiiint det är. Jag längtar så till våren. Och det känns rätt lovande när termometern redan visar +14.
Till lunch gjorde vi äggröra,lax och sallad. Köpte även en rykande färsk baguette och för kalaset betalade vi 2 euro var. Skönt när man kan få det så billigt, så man kan spara slantarna till rean nästa vecka.
Vi såg på två av de tre sista avsnitten av Ung och Bortskämd och höll på att dö lite. Paulinas pappa är ju verkligen så menlös  och man kan aldrig sluta störa sig på honom..galet!

Nu ikväll är mina kära vänner Katarina och Sophie på I LIVE YOU. Jag är för krasslig för att gå och tycker att det är jättetråkigt. Men jag måste lyssna på kroppen som skriker nej nej nej. Ingefära-te får bli kvällens sällskap. Är förhoppningsvis himla pigg och glad imorgon för det är dyngjobbigt att vara orkeslös.

Hoppas er kväll är bra!

helg.

Idag har jag sovit och segat all long john day och jag känner mig faktiskt inte lika krasslig som innan. SKÖNT! Nu åker jag till Isabelle och tar igen den missade tiden. Kul kul. Imorgon blir det nog morgonbio. Men först ska jag springa på affärn här nere och köpa bröd. Hejs!


Isabelle.

BACK TO PAPER


BACK TO PAPER by Repols

Den perfekta almanackan i fickformat hittade Katarina åt mig på BHV när vi var där och letade febrilt. Perfekt! Och så är den snygg också!

hier soir



Igårväll. Kvällspromenad i Parc Monceau, tedrickande och skorp-knaprande, prat och filmen Love Bones med Katarina. Inte en film att rekommendera om man ska gå hem ensam nattetid. Tur att man är så tuff.

kanelbulle




Svenska kyrkans kafé är ljuvligt när man får en varm kanelbulle och en kaffe som sitter precis där den ska. Eller efter en körkväll då det serveras te och mackor. Helmysigt ställe.

my day






Rean startade inte idag. Den startar den 16e januari. Så det blev därav ingen rusch med vässade armbågar. Istället lugn lunch på ett härligt och mysigt ställe där alla sitter runt samma långbord och äter och där all inredning är återanvänd. Vissa rätter är Bio-märkta och de säljer massa bröd och faire-trade-märkta varor.
Här serveras också en himla go frukost som jag skulle vilja passa på. Ligger ju precis bredvid BHV (som jättestort Åhléns) och vid skridskobanan vid Hôtel de Ville så det vore en perfekt helgaktivitet med en långfrukost på detta ställe, sedan sridskoåkning efteråt. Ska bara få med mig någon som vill hänga på..

Efter lunchen gick vi på BHV en lång stund. En kvinna som testade Bh:ar gick ut i just bara BH:n och rotade fram en ny storlek. Mitt i varuhuset. Heeelt sinnes. Jag började tro att hon jobbade där (men senare gick hon ju in i provrumet igen..). Jag och Katarina bara gapade och Katarina sa: knäpp kort, knäpp kort! Men jag skrattade för mycket så det fick hon göra själv. Kanske dagens roligaste!!

give me some sleep(- och så fick man det :P:P:P:P:P)

WOHO! Kommer hädan efter få sovmorgon på torsdagar och vara barnvakt på kvällen istället. Jag tror jag smäller aaaaaaaaaaaav vad skönt! Börjar klockan tio istället för åtta. Återigen- WOHO!

sömn

Nu har jag fått en ny park-kompis. Skönt. Hon verkar helnice och henne vill jag gärna hänga med detta halvår. Skojskoj. Är trött som ett as nu och ska sova hela lunchen så att jag orkar med att jobba.
Imorgon börjar rean i Paris. Nice.
Kort och gott. Hej!

first day

Idagen har gått bra. Har varit med Vide i parken och det gick fint att traska omkring där. På lunchen var jag hos min patty-cake Katarina och ska även spendera kvällen där. Lip-film och svenskt godis - perfekt slut på dagen.

Framme!


Resan idag har gått bra. Men väskan vägde inte 23 kilo, utan 25, men det gick bra ändå. Såg Lanas chef, Tony Irving, på flygplatsen och även han som spelar i Ondskan och Hip Hip Hora. Han blonda med födelsemärket på kinden, ni vet? Fast han var mycket mer luffig nu. Ett kändistätt Arlanda helt enkelt.

Appropå resväskan så kommer vi till kläder. Har spenderat aslång tid till att organisera mina kläder. Funderar på om det kanske finns någon second hand man kan dimpa av en massa kläder på. Har näst intill alla mina kläder här nu och dem får inte plats. Antar att det kanske blir bättre när alla vinterkappor försvinner. Men ändå. Galet. Fattar inte hur jag ska få hem allt sen i sommar.

Kul att träffa värdfamiljen igen. Barnen verkade glada att se mig och det glädjer en au pairs lilla hjärta eftersom jag var lika glad att se dem.
Nu är jag trött som en jag vet inte vad, så jag tänker bara dimpa ned i sängen och läsa tills ögonen slocknar. Imorgon börjar jobbet igen. Ska bli så kul att gå med Vide till parken. Äntligen. Så imorgon klockan åtta är jag på topp igen. WOHO!

morgonstund

Upp i ottan och gick en promenad med Sara i vintermorgonen. Vi traskade genom byn och av någon konstig anledning luktade det spya överallt. Det skulle kunna ha förstört vår promenad, men vi fick andas med munnen istället. Gick till Coop och inhandlade nybakat bröd och sedan hem igen.
Nu har jag ätit en god frukost i lugn och ro till Efter tio med Malou. Sen packat klart, vägt väskan (prick 23 kilo!!) och fixat iordning allt som jag var tvungen att göra innan jag åker.
Nu sitter jag och har lite gråt i halsen, men jag vet att jag kommer må oförskämt bra om bara några timmar.
Linda skjutsar mig till tågstationen och hon ska tillsammans med Malin vinka av mig. Det blir kanoners hoppas jag.


Foto taget av mig

helt enkelt












Denna söndagkväll spenderades med Malin, Jessica, Fernanda, Linnea, Lina och Sussie på Helt Enkelt i Gävle. Supergod mat och många härliga skratt. Tiden for iväg och helt plötsligt var det dags att säga hejdå till alla- igen. Tack för en supertrevlig kväll, tjejer!


hej mitt vinterland!




























By me

00.01

Om 24 timmar ligger jag och sover i min säng i Paris, och inte i den jag sitter i nu. Sex månader tills jag besöker Valbo och Gävle igen. Känns på något konstigt vänster riktigt bra. Nu är det hejdå på riktigt. Linnea sa idag "alltså det känns som att man säger jämt hejdå till dig." och för mig känns det som att man säger hejdå hela tiden också. Men nu är det finito. Så hejdå Valbo. Ses!

"POP IN", PARIS










Sista kvälleni Paris innan hemresa för julledighet var vi ett gäng som var på en bar som heter Pop in. Riktigt härlig klubb, skön stämning och folktätt. En himla bra kväll.


NEW +++


Vagabond.
Ränna runt i Paris ska dessa kängor syssla med till förbannelse.

Bonne année























Nyårsafton firades med vänner, trerätters middag, bubbel, spel, dans och skratt. Härligt!

RSS 2.0