i'm gonna frame you one day




ur YSLs katalog

torsdag, bella och balett


Vinglaset från vinmässan kom till användning, jag fick en blomma av Wille i parken i måndags.

Idag har jag haft sovmorgon och på lunchen mötte jag upp Isabelle i parken för att hurta en stund. Hon kom sedan hit på kaffe och prat medan jag käkade plättar. Dagen har inte bestått av särskilt mycket arbete eftersom familjen nu är på väg till Charles de Gaulle för att möta upp en del av släkten som är där och mellanlandar några timmar. De tar tillfället i akt att äta middag tillsammans.
Och vad gör jag? Jo, jag ska åka iväg och dansa balett och sedan komma hem och äta middag, duscha och ringa Linda på Skype. Och imorgon är det fredag igen. Denna vecka har gått rekordsnabbt och om två veckor är mamma pappa och Adrian här. Det kan inte sägas för många gånger.
Puss

lugn






Min söndag bestod av morgonguldstund hos Katarina. Gullmysen klev upp och fixade frukost medan jag sov vidare så skönt. Fick en dumle till kaffet också.
Till lunch blev det våfflor i kyrkan med henne, Amanda och Bella. Och därefter vinmässa med Bella där hundratals vinodlare tagit plats för att sälja sitt vin, och där ännu fler köpare tog tillfället i akt att fylla på vinkällarna. Vi testade de viner som hade fått priser, kändes lite fånigt när man inte visste något om något. Men vi fick iallafall ett glas och fick testa på hur mycket vi ville. Låter livsfarligt, men så farligt var det inte när jag testade att blåsa innan vi gick därifrån. Inte farligt alls faktiskt.
Därefter sushimiddag och slutligen när Bella åkt hem gick jag till Katarina igen för kvällsfika och filmmys.

golden details




Jag misslyckades med min kupp att stjäla Annes handsmycke i helgen. Fick nöja mig med mina knottar på axlarna helt enkelt.


j'aimerais




Fina foton från lite varstans.

Café l'Industrie









I onsdags gick jag och Isabelle för ovanlighetens skull ut och drack vin. Mitt i vardagen. Jättetrevligt var det. Vi satte oss på en fransk-italiensk restaurang/bar som heter Café l'Industrie och ligger precis vid min dans. Bra priser och mysig stämning.

lite om hur dansen går.

I torsdags gick jag äntligen på baletten och det gick förvånansvärt bra, eller det kändes väl bra. Men det kändes också att det var ett himla bra tag sedan jag övade baletten och alla dess pliéer. Jag har tappat väldigt väldigt mycket vad det gäller balans och dynamik sedan sjukdomen, men jag får svälja och börja om på ruta ett. Övning ger färdighet. För övrigt satt kvinnan jag tidigare nämnt på en stol i hörnet och skådade oss medan det var en man som gick omkring och gav direktiv på positioner och koreografi och rättade till alla höga axlar och svankade ryggar med en bambupinne. Kändes som taget ur en film. Däremot var han mycket mindre sträng än jag förväntat mig.

Igår var jag på jazzen och vår gravida lärare födde igår en liten flicka, så vi har fått vikarie. Hon var faktiskt där redan förra veckan, men denna vecka gjorde vi en ny koreografi och vid en lite mer drastisk snurr föll jag och slog mig riktigt ordentligt. Det gjorde så himla ont och det brände bakom ögonlocken, men jag vägrade gråta inför alla franska tjejer. Så jag bara bet ihop och körde på och sa att jag inte hade ont alls. Efter lektionen var jag helt svullen och röd och strax därefter började blåmärkena komma. Har aldrig haft en bula på höften, men aj vad ont det kan göra. Det är okej nu, men just då var det så jäkla jobbigt att bara bita ihop och låtsas som ingenting. Håller tummarna för att det ska gå över rätt omgående så att jag inte får några problem att dansa nästa vecka.


SOON


När jag får pengar ska jag lägga vantarna på detta görsnygga halsband från Mango.

18-22/5

Det blir inte hus i Nice. Men det blir Hotell i Montpellier Mediterranee istället. Jag flyger dit och familjen bilar dit. Sitter med bokningen bredvid mig. Kan inte fatta att jag ska få åka med dem på solsemester med pool, hotell och hav. Jag bara myser av tanken.

Berlin 12/3





































Min sista dag i Berlin.
Jag och Kajsa började dagen på ett vegetariskt och veganskt matställe. Frukost/brunch med massa röror och göttigt. Jag var så nöjd när vi gick därifrån. Man kunde betala 7 (+-2) euro för buffén. Alltså den som inte har det så bra ställt kan betala 5 euro, medan den som känner att den kan bidra med mer gör det. Det är en fin tanke.
Vi fortsatte till en minnesplats för Röda Armén. På den minnesplatsen ligger 3000 av de 22 miljoner döda soldaterna begravda. Och när vi var där kom det busslass med ryssar klädda i rött för att besöka minnesplatsen. Måste ha varit en fin stund för dem.
Därefter åkte vi till ett härligt område och promenerade omkring, och tillslut kom vi fram till ett av de ockuperade husen. Detta var konsthuset och är självklart ockuperat av konstnärer. Där sålde och tillverkade de sin konst och det var så himla inspirerande att gå omkring och se på allt. Hade det inte varit för att det var helt omöjligt för mig att få med mig något hem, så hade jag lagt beslag på många vackra ting. Väl där bestämde jag mig för att jobba med fotografi (men väl tillbaka till verkligheten har tveksamheten övertagit än en gång).
Vi åkte hem och läste tidningar och tog det lugnt en stund och sedan gick vi genom en park fylld av festande ungdomar till Våffel-stället och åt gör-goda våfflor. Vi skulle ha gått till något som jag skulle uttala "Vajnenraj". (Varsegod att garva!) Men jag var fortfarande klen efter gårdagens drinkar så det blev istället godis och Solsidan och sedan en orolig natts sömn innan det var dags att åka till Schönefelds flygplats och flyga hem till Paris igen.



sympathique


















Igårkväll vid Seine.


vingt degrées

De senaste dagarna har det varit hur varmt som helst här i Paris. Men till helgen lovas det regn. Typiskt!
Jag och Amanda tar tillfället denna kväll då det ska vara runt tjugo grader varmt, att sitta läns Seine med vin, frukt och svenskt godis och ha det gott.
Men först åker jag iväg för att dansa jazz.

Och Pappa! Idag har jag tänkt på dig och längtat efter dig. Och på hur mycket du skulle ha gillat den här dagen. Värmen, solen. Och hur snygg du skulle vara i dina Raybans Wayfarers och en ljus skjorta. Om tre veckor hoppas jag att jag får se dig så här. Om tre veckor precis idag är vi på Disneyland tillsammans, du jag Adde och Mamma. Jag längtar.


Magnoliaträdet som blommade så vackert idag.

cinema

Idag var jag piggare än jag vågat hoppats på. Solen har skinit och det har varit en toppendag. Jag var med Amanda och småbarnen i parken, sen hem så barnen fick leka hemma. Jag jobbade lunchen och fick därför sluta lite tidigare i eftermiddag. Då passade jag på att gå till parken och läsa. Jag varvade Söndag med Gefle Dagblad och Hundråringen. Solen sken och inte förrän det kändes som att min svanskota fått ny form gick jag hem. Paella och grönsaksbiffar till middag och så har jag ta'tt en lång dusch, sköönt att vara ren.
Ikväll ska jag på bio. Jag ska möta upp Amanda klockan 20.00 vid biografen och så ska vi se vilken film som känns spännande. UGC visar nämnligen alla sina filmer för 3,50 euro 20,21,22 mars. Det gäller att passa på. Katarina och Sofie kommer antagligen också med.
Måndagar har blivit något utav en favoritdag på sistone.

Psst. Har även fått grönt för att smita iväg på torsdagarna för att kunna få vara med på baletten. Är så otroligt glad för det. Balettläraren har många års utbildning på nacken och har även jobbat på Operan. Ska bli spännande att få undervisas av henne.






dimanche 20 mars







Söndag. Sol på himlen. Vi hängde i Parc Monceau och läste svenska tidningar. Vi hade 13 stycken och satt där i allafall en och en halv timme, innan vi lagade sen lunch hemma hos mig. Väl hemma kom Katarina också och åt lunch. Sen blev det kaffe och carambar. Vi satt och skrattad åt de gåtorna som är så dåliga att de blir roliga, och undrade över vem som egentligen jobbar med att ta fram alla gåtor?
Efter ännu lite mer tid här hemma gick vi ned på Champs Elysees och tittade på kläder. Därefter gick jag hem och pratade i telefonen med Jessica, eftersom mitt skype var knas och min bestämda skypetid med Johan inte kunde bli av.
Ännu senare kom Katarina tillbaka till mig och vi såg på sista avsnittet av Solsidan och åt lite svenskt snask. Jag la mig i tid redan vid klockan elva, men kunde inte alls somna. Låg och tänkte på massa olika saker. Tillexempel dansen, tillexempel hösten och så vidare. Jag somnade nog inte förrän vid tre. Typiskt, för det ser alltid ut som om jag har varit ute och festat när jag inte fått sova ordentligt. Jag ser med andra ord riktigt sliten ut utan sömn. Inte konstigt att det kallas skönhetsömn.






PÖZZ


Ikväll telefonerade jag med denna skönhet.
Påminner er om att jag alltid har min telefon med mig, så ring ring!

push push

I helgen var jag partysugen, men det slutade med två lugna kvällar i allafall. Nästa helg vankas tvådagars. Och på onsdag ska vi lyxa till med vattenpipa och vin. Innan det blir det träning och arbete. Denna vecka hann jag med att gå på två danspass (det tredje blev inställt på plats), jogga allt som allt 1 mil och sedan en promenad i parken. Höll mig med fika och snask till helgen, och hade ju fått svenskt snask på posten av mamma, så det var värt att vänta på.
Längtar tillbaka till fullkorn måste jag säga. Men jag ska göra mitt bästa för att börja leva nyttigt och hälsosamt denna vår här i Parren. Hej gröt!



inviter au diner






När Sara var på besök i februari bjöd vi in Katarina på middag. Det bjöds på vegetarisk lasagne, sallad, baguette, ost och vin. Till efterrätt blev det en go och härlig kladdkaka.
Jag var så glad att äntligen få introducera mina fina vänner för varandra.

diner












Snacks: Remmar, lakrits och chips från IKEA FOOD.
Varmrätt: Mozzarellapizza på tortillabröd + sallad med pinjenötter.
Efterrätt: Gammeldags vaniljglass, mormors chokladsås och kladdkakebitar.


Sen jag kom hit till Paris har mat fått en helt ny mening för mig. En ren njutning har det blivit. Här är det inte alls som i Sverige att det är tabu att ha aptit. Om man är en livsnjutare är man en "Bonne vivante" och det är precis vad jag kallar mig för. Många gånger kommer jag på mig själv med att sucka "Mmmmm!!!" till förbannelse.
I sommar vill jag laga mat hela tiden.
Jag har dessutom en värdmamma som gör helt fantastisk mat och min Katarina är enligt mig redan självutbildad kock. Denna kväll bjöd jag min kära vän på middag och fick skämma bort henne. Hon är en fantastisk gobit. Det var hon som gjorde hjärtat av pinjenötter medan de rostades i pannan. Lappar och små överraskningar ha blivit  vår grej.

februari













Lägenheten, Jardin Tuileries, Louvren med Saraunderbara.

black




Jag har sagt det förr och jag säger't igen- jag älskar mina jeans från bikbok i Sverige. Speciellt när de är nytvättade. Och lite extra med ett lite för slitet linne till.

OUI!



Igårkväll fick jag ett sms av FinaKatarina vid åttatiden. Inbjudan till att sitta på trappan till Sacre Coeur och skåda staden den varma kvällen. All trötthet flög sin kos och jag tackade tveklöst ja. Vi upptäckte att vi kunde åka på våra Metrokort uppför backen, istället för att kånka i trapporna. Väl uppe mötte vi Katarinas bekanta från Sverige. Med Carambar, rödvin, bubbel och trevliga samtal hade det gott.

sunny side up



Idag har jag tänkt lite på hur knasigt det är att man kan tycka om någon annans barn så mycket som om det vore ens eget. Hur mycket man kommer sakna den lille parven senare.
Har även skrivit ned massor med barer och mysiga biografer som jag vill besöka. Än om det är tre och en halv månad tills jag ska åka till Sverige, finns det så mycket jag vill hinna göra och se, så man lär rappa på lite.

Idag var det finväder igen. Parken på morgonen, slumrade till på lunchen, barnen slutade skolan tidigt. Så jag gick hem med mellanbarnet för mellis, sedan gjorde vi läxor och tog en joggingrunda i parken. Löptights och t-shirt räckte. När vi kom hem lektes det med lego, lästes barnböcker och vi ritade också. Städade barnens rum tillsammans med dem.
Ikväll åker jag och dansar för första gången på över en månad och får äntligen inviga mitt nya träningslinne som jag köpte innan jag blev sjuk, tidigt i februari. Ikväll blir det ragga. Jag räknar med redig träningsvärk imorgon.


happiness


Idag har jag fått FINA nyheter.
1. Denna fina klänning av värdmamman.
2. Jag ska få följa med min värdfamilj på familjesemester till Nice i maj. Kan knappt fatta att det är sant.
3. Mormor&Morfar kommer på besök i början av maj.

Jag är HUR GLAD SOM HELST.


Det är vååår












Behöver jag säga mer än att jag spenderat största delen av dygnets timmar utomhus? På söndag står det i almanackan att det är PRINTEMPS (vår). Kanske dags för Ronjas vårskrik i parken då.

Berlin 11/3



























Fredag. Vi tog pyttelite sovmorgon, till halv elva tror jag. Åt havregrynsgröt och mackor med färskost. Mumma. Stadiga på frukost for vi till köpcentret De Be Ve och strosade i de områdena där. Åt på chinarestaurang gjorde vi också och kvinnan som serverade oss borde byta jobb, jag önskar att det var hennes sista dag på jobbet. Bäst för både gäster och personal. Kajsa skämdes för att hon drixade så lite, jag skämdes inte alls.
Vi strosade vidare och slank in på ett coolt café och drack Kaffe Macciato, Kajsa fick beställa. Hon är så cool när hon kör sina tyska fraser. Där röktes det som på många andra ställen inomhus och när vi satte oss ned råkade jag kliva på något på golvet. Det visade sig vara en bjässe till hund. Wops. I Berlin går alla hundar lösa och nosar inte på någon, de är himla väluppfostrade.
Besökte en second hand som hette  Colours, men jag var för oengagerad för att hitta något. Man kunde köpa kläder på lösvikt, det var något nytt!
När vi kom hem var vi båda trötta. Kajsa stannade hemma för att ta igen lite sömn, men jag och de andra tjejerna gick till ett ställe som hette Bahamas. Hur kul som helst. De hade kört all in på det temat. Sand&palmer prydde golven och på väggen hängde en surfbräda. Vi hade slut på toapapper, så vi turades om att stjäla toalettpapper varje gång vi gick på toaletten. Och det behövde man göra, för drinkarna kostade bara 4 euro styck. Jag testade på några nya, men det gjorde liksom inget om en drink inte föll en i smaken, för att då var det bara att beställa en ny. I Paris kanske en drink går på 12, så jag var i heaven prismässigt.
Efter drinkar och samtal (bland annat att vi för ett år sedan var i Nicaragua och hade det fantastiskt och att vi ett år senare sitter på en bar i Berlin ihop) så var det dags för nattamat. Vi gick till Ali Baba och jag köpte något som hette något med Haloumischvassen eller så. Bröd, haloumi och massa grönsaker och sås. Götte!
Sen sov jag som en prinsessa.






GRÅTT




Äntligen har jag en spegel, så att jag kan se vad jag egentligen tar på mig på morgonen. Så här såg det ut i spegeln idag.

FASHION WEEK, TUILERIES, UTANFÖR VIKTOR&ROLFS VISNING




















































Modeller, modebloggare, nyfikna, tidningsredaktörer etc. Ja, alla som inspirerade mig utanför Viktor&Rolfs visning i Tuileries, Paris.

humana second hand, berlin




FYND från HUMANA i Berlin. Ring, 2 euro. Väska 12 euro.
Kändes kul att både hitta den ringen jag letat efter en tid, och även äntligen hitta en väska med kedja som axelrem som för omväxlingsskull inte var svart. Nöjd är jag.


BERLIN 10/3

































Torsdagens nöjen i bilder.




je vous ♥


Amanda, Katarina, Isabelle och jag i Jardin Tuileries.

FASHION WEEK




Smögfotade coola killar med lite outcast-style på Rue Rivoli under modeveckan i Paris.

från storstad till storstad

Har haft en jättejättebra helg i Berlin. Nu är jag hemma, sover om mig och käkar alldeles för mycket Riesen. Hustensaften som jag drack i Tyskland har fått mig på bättringsvägar och jag tror att jag kommer kunna börja dansa i veckan. Om jag inte blir sjuk av mina stackars värdbarn som hostar och är sjuka. Peppar peppar.
Har varit skönt att få testa på ett annat storstadsliv. Verkligen nödnyttigt och roligt. Jag gillade Berlin, smustigt men sexigt som någon en gång sa. Jag har upplevt och sett mycket och dessutom fått en hel del inspiration. Men jag älskar Paris och jag insåg det ännu mer när jag fick lite distans till staden.
Bilder kanske ni får se om jag har tur med tekniken. PUSS PÅ ER

berran

"... Visste inte att det kunde vara så frustrerande att inte kunna ett språk. Jag säger merci hit och pardon dit fast jag kan använda engelska. Idag har jag köpt hostmedicin i form av juice (och jag tror den funkar!!!) och sedantvå  secondhandfynd och en engångskamera har jag också hunnit med.
Det är så billigt att äta ute, änn har jag hunnit med döner, croissant&kaffe, kaffe&cheesecake och så rödvin &pasta. Ikväll blir det pingpongbar. Man spelar rundpingis och dricker och gungar i takt. Hej å hå, enchuldegun."

Orkade inte skriva om det två gånger. Detta har hunnits med + en promenad vid tv-huset, alexander plats, promenad på "Under den liden" (stavningen är jag väldigt osäker på) och även "the memorial to the murder jews of people". Värt att gå på.
Jag å Kajsa handlade lite på Netto och sen gick vi hem och vilade. Ska bli riktigt kul att spela rundpingis med random folk ikväll. Kul och lite galet på samma gång.
Och flygresan gick jättebra, fick knappt ont i öronen, öronbarn som jag är. HAHA, vet ni? De rev i min väska i tullen för att de trodde jag smugglade cigarrer, MEN så var det bara små stackars oskyldiga Twix. HAHA! Tji fick dem.

INSPO


foto från jakandjil

fettisdagen

Superbra väder idag!!!! Nästan så att jag fick en känsla av att vara utomlands i ett varmt land, såsom det känns på kvällskvisten. Mmm.
Och när jag gick föbi en frisörsalong luktade det precis som det gjorde i Nice. Mmm.
Och imorse åt vi semlor till frukost, kändes som om någon utav oss fyllde år. Mmm.
Idag på dagen följde jag och lilleman med till ett av de barn som Amanda passar och där lekte alla tre barn ihop. (Amanda passar två barn) Det är så kuuul att se dem leka ihop, de är så glada och goa och man kan inte annat än älska dem.
På lunchen packade jag väldigt lite, gick dåligt liksom. Vet inte vad jag vill ha med mig, kände mig lite less på blusar, vilket i stort hela min garderob består av, började testa kläder. Däribland skinnjackan som jag köpte igår. Blev på dåligt humör av någon anledning och nu ikväll lämnade jag tillbaka den, kändes inte helt rätt i passformen. Men den var himla snygg på en tjej som jag såg med den sedan. Då ångrade jag mig lite. Men SKITSAMMA. Jag hittar väl någon annan.
I samma veva som jag var på Champsan gick jag på HM för inköp av strumpbyxor och hårsnoddar (JA, mitt hår har växt så mycket att jag måste köpa andra snoddar). Köpte en görsnygg ring också. Den åkte ned i Berlin-packningen med en gång. Jag tror jag kommer ha det hiiimla mysigt med Kajsa i Berlin. Spelar liksom inte riktigt någon vidare roll vad vi hittar på, för det ska bli så nice att känna på en ny stad.

Ikväll går jag till Katarina och hänger en sväng. Blir nog filmmys skulle jag gissa.
Puss på er!


wonderful day

Det går aldrig att ladda upp bilder när jag vill. Så tråkigt så tråkigt.

Idag har jag haft en helt fantastiskt bra måndag. Efter att jag lämnat killarna på skolan gick jag och Amanda med våra två små till parken och lekte, sen hem till flickan som Amanda passar och så fick barnen leka glatt. Det är så kul att se att de har roligt tillsammans och blir på bra humör av att leka ihop. Då gottar sig au-pair hjärtat!
Vi fikade och drack te och pratade, och barnen fikade och lekte och pratade. Superkul! Vide somnade i vagnen på vägen hem och när jag väl kommit hem och lagt ned honom med välling var han klarvaken. Ajaj!

På lunchen åkte jag och mötte Katarina, Karin och Agneta (två sistnämnda är två mammor från svenska skolan som är görgoa båda två) vid Place de Clichy för en lunch på ett himla fransk-franskt ställe, en bistro som man inte kan göra annat än älska. De serverar vatten till maten ur Absolut Vodka-flaskor, de har en fantastisk meny en fantastisk personal och en helt okej toalett. Det var verkligen en otroligt härlig stund. Vi promenerade till skolan och hämtade barnen. Solen sken och vi var glada och vissa perfekt-mätta och vissa lite-för-mätta.

När jag kom hem så satte jag och mellersta killen igång med att baka semlor. Senare fick värdmamman ta över för att jag skulle hämta den äldste hos en kompis. När vi kom hem var det mat. Fiskburgare till mig och hamburgare till de andra, SUPERGOTT!! För det var skivad franska som bröd. Mmmmm.

Sen gick jag på Zara och hämtade ut en skinnjacka som jag lade undan igår när vi strosade runt. Den är snygg och ersätter min gamla (som jag hittade på H&M för två år sedan, en fejk som börjar sjunga på sista refrängen,eller nej förresten, den har nog sjungit klart redan) riktigt bra. Nästan identiska men ändå inte.

Sen gick jag hem, bytte om och klappade mig själv på kinderna för att vakna till. Mötte upp Amanda (inte samma amanda som tidigare på dagen) och vi gick på bio. "Never let me go" såg vi och vi fick båda studentpris 7,40 istället för 10,90! YES! Och i slutscenerna grät vi båda för den var så sorglig. När vi kom ut från bion hamnade vi på en bakgata från Champsan. Tur att jag var med, annars hade stackars Amanda inte hittat hem. Haha.

Nu har jag tryckt i mig dubbla dosen hostmedicin, en apelsin och sippar på silverte med honung och kanel. Ska sedan lägga mig för att jag har fått en handskriven och dekorerad inbjudan till frukosten imorgon. Den äger rum något tidigare än vanligt och lyder som så:




FASHION WEEK

Igår hängde vi i Jardin Tuileries, vid fontänen i solen och spanade efter kändisar och snyggt klädda människor som kom ut från Victor&Rolfs visning.
Sen fikade vi på det omtalade cafét "Le Deux Magots" och på kvällen hade jag, Amanda och Isabelle en rätt svensk afton. Pizza, Melodifestivalen och chips&dip. Nice nice nice!
Vi får se vad denna soliga dag har att erbjuda!


BLOMMOR




Parken idag.

Idag var det finväder så det blev prat och sol i parken. Nu hettar det om mina kinder så otroligt, tänk om man kanske har fått lite färg på sina parisbleka kinder? Om är bra!

truskel jö


Från I live you.

Ikväll blir det tacokväll, drinkar och dans. Fast först en powenap på det.

telepati fungerar sällan


Jag, mamma och Adrian. Sommaren 96.

Ikväll pratade jag en superkortis med lillebror på chatten. Jag sa att jag verkligen hade önskat att jag låg i soffan på Håde med mamma, pappa och honom. Och med Nighty som man blir så irriterad på för att hon vill gosa hela tiden, vilket resulterar i hår i munnen. Kvällsmacka à la Pågen Längtan och slöglo på TV ihop, med en blaska i hand. Sen hade jag kunnat vakna upp i min säng i Paris igen. Bara för en kväll skulle jag vilja vara hemma. Bara för ikväll.

FALLAGAFFEL

Igår var båda yngsta pojkarna hemma och var sjuka, liksom idag. Är man sjuk och hemma måste man få ha lite roligt, så vi bakade. Båda dagarna. Igår en saffranskaka, som minstingen inte gillade, och idag en tigerkaka som alla gillade. Succé i köket helt enkelt! Nu vågar jag inte baka mer, bäst att sluta när man är på topp?
Till lunch fick barnen pastagratäng medan jag körde på en falafelsallad. Mistingen sa att han också ville äta köttbullar. Jag sa att det här är ju falafel och det tror jag inte du gillar.. Efter att ha tänkt efter lite sa han något så sött: "Bea äta fallagaffel". Haha.

Igår hade Svenska skolan Vasaloppet i Parc Monceau. De skulle jogga mist X antal varv per årsgång. Lite kul. Det fick mig direkt att tänka på Luddeskolans "Jogga jorden runt" när man kutade runt runt varje rast, alla förutom coola mellanstadie-eleverna som "sket i det" fast det egentligen bara berodde på att de inte ville bli svettiga. Haha. Och även på "Luddestafetten" när alla klädde ut sig så härligt. Ludde, de var länge sedan nu.

Min trötthet sedan helgen sitter kvar. Kan ha att göra med förkylningen också. Jag hade tänkt att börja mitt nyttiga liv denna vecka, det har gått käpprätt åt helvete på ren och rå Svenska. Men jag var iallafall ute och gick i mer än en timme igår till skön pepp-musik och sen har jag ätit sallad två dagar i rad till lunch. Det är svårt att stå emot när det kommer rykande färskt kaffebröd ur ugnen, som man faktiskt själv har bakat. Efter Berlin blir det andra puckar. Ikväll blev det ingen raggalektion eftersom jag blev mer sjuk efter min hurtrunda igår. Väntan väntan.

(Och Fernanda, jag ska hälsa på Kajsa Dahlstedt i Berlin. Och Kajsa Ekroth som hon bor med också för den delen. Onsdag till Söndag. )





domino pizza

Idag testade vi hemkörning av pizza. Vi beställde en pizza för 2 personer och en för 4 personer, eftersom vi var 6 stycken. Det visade sig vara lika med en barnpizza och en vuxenpizza. De har inte samma pizza-mått som i Sverige helt enkelt.

ANALOGT






1. Jag och Sami i Rom. 2. Jag i Mackmyra, fotat av Kim. 3. Isabelle och Jag hos Malin i Mackmyra.

Nu när jag får lön ska jag köpa svartvit film och ta fram min fina analoga systemkamra ur kameraväskan. Det är något visst med svartvit film. Gud vad jag saknar att framkalla själv!

SMILE





















dönö

jag hade skrivit ett jättebra blogginlägg om min dag, men poff, det försvann. sorri.

ca me dit


































Lite vad jag inspireras av just nu.

"like a lime tiger"




Fynd från en annan av "Frip" butikerna i Marais. Halva priset i hela affären, så 5 euro gick denna lös på.

RSS 2.0