Bästa Bilden


Måste dela med mig av denna galet roliga bild. Haha.

HATTEN PÅ

Blev ingen utgång igår heller. Men ikväll är det oktoberfest/födelsedagsfest och då kan jag avslöja att jag kommer att se ur såhär (minus långt hår + brillor) och istället kommer jag ha något plattare föremål till sällskap:


Ur Arkivet

Här kommer en text från min gamla blogg, skriven två veckor innan jag åkte till Paris, nu känns det lite likadant. Man blir nervös på nytt. Men jag hejdade mig själv förra gången, att allt kan gå åt pipsvängen, fast jag inte ville tro det. Men det har det ju redan gjort en gång nu. Så nu känns det som att det bara kan bli bättre. Och om något faktiskt går åt pipsvängen igen, så vet jag att jag klarar allt.

"Nu är det många tankar som snurrar, många känslor som ramlar runt i bröstet. Jag tänker på begränsningarna som kommer släppa. En fräsch nystart i livet. Samtidigt vet jag inte om jag kan kalla det en nystart, mer som något jag alltid velat göra. Något jag behöver göra. Mitt hopp är att jag ska finna lugnet i mig själv, att jag ska få uttrycka mig genom dansen och att vara duktig på det. Att jag själv ska tycka att det jag gör är bra. Och att jag vågar stå för det. Trots att man har gjort felsteg här i lilla livet, skölja bort att, andas ordentligt och stå med rak rygg. Inspirera. Våga. Att viljan finns är det ingen tvekan om.
Omväxling och nya människor. Barn. Möten. Jag är så förväntansfull att jag målar upp fantastiska bilder i mitt huvud om hur det kommer att vara. Samtidigt försöker jag hejda mig, allt kan gå åt pipsvängen, men det kommer det inte göra. Nu låter jag allt rinna ut över knappar som bildar ord. Kanske obegripligt och helt omöjligt att tolka.
Är väl lite nervös ändå."

WOW

Ebbas Stil gör det riktigt bra. Jag har en tid tyckt att Ebba von Sydow varit jäkligt grådaskig, ganska tråkig och hellre lagt ögonen på Elin Kling. MEN oj så bra Ebba gör detta program. Proffsigare än jag någonsin kunnat ana. Och vilken inspiration jag fick. Detta måste ni se!

http://svtplay.se/v/2208933/ebbas_stil/del_1_av_9

THE WALL



Titta så fint det blev! Idén har jag fått av Jessica. Fänx!

Cornetto-gubben

Okej. Ingen slick-torsdag igår. Satt i Malins soffa och trivdes. Blev galen av att vara hemma. Däremot blir det partyparty idag istället. Jag kör om Malin kör, liksom.
Nu till vad jag vill berätta:
Jag gick en promenad idag à 1 timme och hurtiga minuter. Och vet ni vad? En gubbe som handlat av mig på Tempo flera somrar i rad, en gubbe som alltid köper Cornetto (MÅNGA PÅ SAMMA GÅNG), han cyklade samma runda som jag (nästan) fast åt andra hållet. Och det såg så kämpigt ut. Men han kånkade på och jag tycker bara att han verkar så mysig. En sådan mor eller farförälder som fyller frysen med Cornetto till sina barnbarn, cyklar runt byn i morgonsolen och är sådär tjock å go som bara gubbar med jättefyrkantiga tjocka glasögonbågar kan vara. Jag har väl aldrig sagt så mycket mer än "Hej" och "246,50kr, tack" till honom. Men gu va han är gölli! Jag hoppas att han är snäll. För han är en sån där gubbe som får en att le och inte bli rädd för att bli gammal och grå. Fler Cornetto-gubbar åt folket!

slick-torsdag?

Tack för tipset Lina! Dit vill jag åka och glo efter brallor. Men jag har faktiskt investerat i ett par gina-jeans idag. Hoppas de ska duga ett tag. Införskaffade mig även ett stickat pannband (gömmer frisyren bra), tvättlina och klädnypor. Det sistnämnda för att sätta upp foton ovanför sängen. Så nu kommer jag ligga och sova under massa fina sommarminnen. Känns riktigt bra!
Känns dock inte lika bra på kontot, eftersom jag inte har någon inkomst förrän jag kommer tillbaka till Paris. MEN nästa vecka sitter jag barnvakt nästan varje eftermiddag, så då klingar det gött i kassan.
Ikväll får vi se om det blir nogon krogrunda med Ekan eller ej. På lördag är det Oktoberfest, och det ska bli så jämarns skoj. Hihi.

MINNEN














Känner mig lite som den här sista bilden, från utspringet. Gud vad jag saknar dessa tider.

ÄLSKA ICA I RUTAN



Byxlös

Nu har jag kommit på varför jag stirrar in i ett tomt inte fastän jag har en proppfull garderob framför mig. Det råder brist på nederdelar. De enda byxorna jag faktiskt gillar har i helgen givit vika. Jag behöver brallor, jeans, strumpbyxor för att få ihop det. Det tråkigaste som finns är att prova ut trånga jeans där man ser sig själv från de mest ocharmiga vinklarna. Jag får bita i det sura äpplet, kanske kommer jag då hem med en juvel och garderoben förvandlas till en guldgruva?
Känner mig pepp på Stockholm eller Uppsala. Weekday känns kanonkul.


Säg mig var jag finner sånna här brallor? Snälla!

SÅ NICE.




SÅ snygg och så snygga kläder. Snyggaste snygg.

Med Galna Munnar





Har ännu inte vågat sätta penseln med oljefärg på den tomma canvastavlan. Låg som
sagt sömnlös här om natten, så jag passade på att kladda lite. Ser ni vem nr.2 ska
påminna om? Haha. Ledtråd: A B

A la redan

Igår hade jag svårt att somna, så jag satt uppe och tittade i fotoalbum och ritade. Hur mysigt som helst var det, och jag brydde mig inte om att titta vad klockan stod på när tröttheten kom smygandes bakom ögonlocken.
Imorse klev jag lite motvilligt upp och skiljdes från mitt varma duntäcke för en hurtig promenad med Karin. Hon hade inte heller velat kliva upp eftersom jag väckte henne med att knacka på hennes dörr. Söta nyvakna Karin. Hon var snabb att klä sig och så gick vi en lång promenad. Skönt med frisk luft och upppiggande med massor av prat.
Jag har lånat "Elsas mode" av Karin, så idag ska jag läsa boken och se på Gossip Girl om vartannat. Och dricka massor av te. Ikväll ska jag på skidträning med Linda. Och om jag känner för't ska jag på Interpool ikväll. Annars tar jag ett skönt bad. Jag är så nöjd med dagen redan!




SIMPLE


Jessica, jag är sämst på att förklara. Ser den ut som du trodde? Jag älskar den iallafall. Perfekt storlek.
Man kan inte proppa i för mycket i den.. tror jag.

OOPS...


Det där gick ju bra. Platta, bekväma och fotvänliga skor? Kunde inte hålla mig.

LE PAGE



Nu var det 1½ vecka sedan jag kapade håret. Inte förrän nu börjar jag känna mig bekväm med pagen. Får ha det kort tills det växer ut igen, logiskt va? Känner mig däremot inte comfy med att blotta ögonen på foton, så..

Idag åker jag med Mami och handlar och sedan till läkaren kl. 3. Känns lite jobbigt. Jag hoppas det går fort.
Ikväll blir det Fernandamys innan hon åker tillbaka till Lund. Ha det gott!

FULLKOMLIGT ÄLSKAR RÖDA KAPPAN



http://rebeccafiona.se/blogg/page/2/

GIRIGHET






De här skorna gör mig girig och får mig att förtränga tanken på de skinnflådda och ömma fötterna jag faktiskt stampar runt med. Så jag måste tänka smart. Trots att Paris-mammor stånkar runt med skor (okej, inte riktigt, men nästan) som dessa i sandlådan så fixar jag det inte. Jag ska införskaffa mig ett par fotvänliga skor. Även om det inte är lika skoj som ett par höghus-höga klackar. Punkt slut. Över och ut.

JEANS


Nju swättör. Vero Moda. Nu åker den av och någe annat på. Någe mer mysbekvämt
för biomörker. Social Network ska vi se. PUSS

NAIL-POLISH



"Kolla, va snyggt! Jag lånade ditt nagellack!"
"Men gud vad snyggt, vart har du köpt det?"
"Men Carola, det är ju ditt. Från Make Up Store"
"Jaha. Men gud, det var det där jag inte gillade"

SHOES MADE 4 WALKING





Inspiration som attans.

HAPPY FACE

Jag är så glad. Har fått klartecken i att jag får ersättning för alla 6200 kronorna som jag lade ut för hemresan från sjukhuset och Paris. Europeiska - je t'aime!!! Nu gråter inte sparkontot längre.

Och jag lääängtar tills imorgon. Kommer bli en toppendag. Morgonpromenad, lunch med Sussie och sedan åka till till Malin i stan för att fixa och trixa lite innan Fernanda, Jessica och Linda kommer. Tänka sig att jag är så pass stark i kroppen att jag kan gå UT imorgon. Ut på krogen och skaka röv. Det har jag längtat efter.
På lördag ska jag träffa Kajsa också. Och sen resten av helgen kommer jag vara en svans på Fernanda. Iiih. Jag är så glad!

Ikväll besöker jag syster en sväng. Hennes karl ska kapa håret på bror. Sen förflyttar jag mig någon kilometer norrut, till staketgatan och Linnea. Vi ska hyra film och mysa. Jag är så glad.


LES PETITES COUSINES









Foton tagna av mig.

Snälla och rara, helt underbara! De är så vackra, mina små pyttekusiner. Intesant?

HÖGAKUSTEN




By: Me

FILTEN


Adderade en filthalsduk (FYND) till min rutiga kappa och vips så blev den mycket mysigare.

Lundi- féca avec Malin, Linnea et Jessica



Bilder från Måndagens fika/lunch på stan.
Är duktigt sugen på en chai-latte nu efter att ha varit ute och vandrat med Karin i 1½t timma. Friska, nästan lite kalla vindar for runt i byn. Mamma var ute och gick en timma innan mig, och när jag och Karin promenerade så hittade jag vår bilnyckel på backen. Mamma hade såklart tappat den. Lite lotto att just jag hittade den! Nu ska jag se vad Mami har för planer. Hon fylller ju år idag. Imorse fick hon en liten present av mig och bror.
Hörshej!

J'AI PAS


http://hannaojohn.streetstyle46.se/
Jag fattar inte hur hon gör det, men hon kan verkligen få till det bra - varje gång.

Önskar jag hade den kreativiteten i skallen när jag öppnade min garderob. Jag tror mina
klädidéer försvann från skallen samtidigt som håret föll till backen hos frisören. Känns som
att ingenting av det jag vill ha på mig passar till den posh-page jag har tillsammans med
de markanta bågarna som klär mitt näsben. Attans, vad jag vill ha den där knuten tillbaka!


Inte så intressant just nu

Jag är så glad att Linda är ledig på fredag. Känns som att det kommer bli en riktigt rolig kväll! Längtar verkligen.
Idag gick jag och Mami en promenad, jag hängde med Linda, åkte till Lundins och köpte en tom tavla & hårmousse (så att jag ska få någon ordning på frillan min) och därefter jag och Mami åkte och skulle prata med dem på Specsavers igen om glasögon eftersom den kvinnan jag talade med igår var så otrevlig. Men ja, de bågarna jag vill ha är ej att rekommendera för min styrka på glas. Så jag får ha mina tjocka bågar. Jepp.

Vi åt hämtmat från MAX. Jag tog en Fajitasallad och Mamma också, medan Adrian körde all in. Har sett It's complicated med mamma eftersom hon aldrig sett den (läs: jag har sett den säkert 6 gånger nu), Desperate och Cougar Town. Har dessutom hunnit med att se X antal Gossip Girl avsnitt. Det är nästan pinsamt vad obsessed jag är.

Imorgon är det mammas födelsedag. Jag ska gå en promenad tillsammans med Karin på förmiddagen, sen ska jag spendera lite tid med le födelsedagsbarn. Allt känns lite wierd här hemma. Men jag antar att allt kommer lösa sig. Ska nog åka och hälsa på syrran någon dag. Var ett tag sen man var där ju. Fast just ni vill jag bara ha fredag och Fernanda i Gävle. Det kommer bli så fantastiskt roligt.

Och Linda. Känns så jäääkla konstigt att du ska flytta till Lund. Också. Men gud vad kul ni två brudar kommer ha ihop där nere. Jag kommer defenitivt komma och hälsa på.

Och jag vet att min blogg är ganska tråkig just nu, men som sagt, när jag kommer tillbaka till Paris kommer den bli mycket mer spännande. Just nu går jag bara och väntar på att dagarna ska passera. Jag blir starkare och starkare för varje vecka som går och det gör mig så glad, men det är lite jobbigt att vara hemma och beroende av någon annan igen när jag hann påbörja ett helt nytt liv några hundra mil söderut. Jag antar att jag kommer uppskatta det mer när jag kommer tillbaka igen.
Kul inlägg, va?

WHAT!

Alltå. Läkaren sa att jag får träna, så nu har jag börjat promenera en mil med mamma varje morgon. Och nu idag kom Linda hit och vi satt och slöade efter att vi varit på Lundins och köpt en tom tavla. Och så kommer hon med idén att jag ska hänga med på hennes skidtränig. Intervaller, spänst och stavgång. Och jag säger ja.
Oouwh no! Och jag är scared out of hell nu. "Lite hopp i backar och så, det blir inte så farligt" säger Linda. Jag undrar jag.. Malin - följ med!!?

SKAPA

Tack vare dig, Jessica är jag sjukt inspirerad. Jag har redan börjat skissa kläder och jag är SÅ nöjd med din "vinterjacka". Och så vill jag veta vad det där gratisfotoredigeringsprogrammet du hade på din dator hette?

Nu när jag inte gör något om dagarna ska jag försöka att vara kreativ och göra saker som att skissa och rita kläder, titta på mönster, kanske försöka sy utan att bli tokförbannad och jätteovän med symaskinen, måla och fota. Jag vill gärna läsa en bok också. Och pyssla med mina fotoalbum. Det vill jag göra.


Denna teckning målade jag på bilden för ungefär tre och ett halvt år sedan.

XOXO

Idag har jag tagit bilen (har inte kört bil på 2,5 månad, men jag fickparkerade som en stjärna ändå) in till stan och långlunchat med Lina. I typ tre timmar. Vi hade bästa Wayne's platsen och folk ville ha vårt bord. Men det struntade vi i. Vi åt Favoriten och mumms vad det var gott!
Trots umgänget och trots att jag är dyngtrött vill jag helst av allt ha sällskap. Jag tror jag håller på att bli galen. Kan-inte-vara-själv-knäpp, finns den sjukdomen? Isåfall lider jag av den. Så kom gärna och våldgästa mig om ni har en tråkig söndagkväll.
PUSS


Jag saknar att sällskapa med er i matsalen och skulle helst umgås med ungefär en sådan här hög med fantastiska personer på samma gång.

beautiful love


Foto: jakandjil


inget av betydelse överhuvudtaget

Igår lät jag håret klippas lite mycket för kort. Sådär så det känns bara lite tantigt. Jag vet att när det växt sisådär 1,5 cm kommer jag vara jättenöjd och älska det. Och jag vet att det kommer gå supersnabbt eftersom håret växer som ogräs, men det är så ovant nu eftersom jag aldrig har haft så här kort page. Jag klagar absolut inte. Så vart vill jag komma med detta, undrar ju ni då? Är det här bara bagateller och struntprat? Ja och nej.
Vad jag vill komma till är att jag ser bara jättevackert jättelångt hår to die for överallt. Och så undrar jag - varför är det så?


en helt vanlig lördag

Idag har varit en skön dag. Låångpromenad, Gossip Girl och sen Malin-tid resten. Really nice. Vi njöt av härliga höstvädret i Mackmyraparken, zappade lite bland helt värdelösa och jäkligt pinsamma program och sen jag fick smaka på Lindas hemmagjorda och glutenfria chokladmuffins som Malin fått av henne och de var fantastiska! Hade man ju aldrig trott om glutenfria. Good work Linda!
Vi fortsatte kvällen hos mig. Soffhäng med popcorn och choklad. Pretty Woman serverades framför våra fyrkantiga ögon och vi var hur nöjda som helst. Innan det åkte Adde och grabbarna och köpte snask och Malin skickade med en slant till choklad. Haha.
När de kom tillbaka sedan var Adde kaxig och jag skulle ju såklart ge igen. Jag hade min slajmkropp och en telefon (som jag trodde skulle skrämma Adrian) i beredskap och springer med full kareta mot honom. I all hast skriker Malin "Bea, kom ihåg att du är gammal!". Samtidigt gör Adde en oväntad vändning och just då märker jag att jag är i underläge. Ingen idé att ens försöka. Han behöver inte säga mycket mer än "BU" (med målbrottsröst) för att jag ska springa tillbaka till den trygga soffan och popcorn-skålen till en asgarvandes Malin. Det är bara att inse att jag inte längre kan ge igen. Då ligger jag platt på golvet på nolltid. Inse faktum och där med basta.
Malin fick sig iallafall ett gott skratt. Det bjuder jag på. Vi taggade till för Fernandas hemkomst nästa vecka. Jag längtar efter lite Fernie-time. Jag vill fira!
Imorgon ska jag träffa Lina över en lunch. Man får passa på nu att träffa folk när de är hemma, dagarna är ju räknade igen. Iiih!

Jag klarade det

Bästa läkaren ever. Jag älskar honom, för karln sa ungefär såhär: "Detta ska inte hindra dig från att åka tillbaka till Paris och fortsätta. Du kan åka tillbaka så får du komma på återbesök några gånger innan du åker och även till jul."

SÅ NU HAR JAG BOKAT FLYGBILJETTEN TILL PARIS! Ååååååååh jag är så så så glad. 7 November flyger jag tillbaka. Om tre veckor. Vi får se om jag måste behandla ögat där också, men det gör jag så gärna om det behövs. Det känns så bra, att jag snart kommer vara frisk och kunna fortsätta min tid som Au Pair i Paris. Nu känns det verkligen som att detta glada besked kan kompensera upp det tråkiga i att jag har sådan extremt nedsatt syn på ögat.
MEN - jag gjorde det, jag vann över sjukdomen även om jag kommer ha ett förskräckligt ärr. Men som ordspråket säger - det som inte dödar, gör en starkare.


Så man är ju ganska störtglad nu!!!!

snöstorm



Idag väckte mamma mig med droppar som vanligt. MEN hon sa "Det snöar!", och det hör ju inte till vanligheterna. Men vi körde hem ändå, med sommardäck. Det gick bra det!
Hemma var jag klockan sex och då började jag baka muffins, för att jag väntade besök. Middag hann jag också äta innan Karin, Julia och Isabelle kom hit. Vi har haft det så underbart mysigt och trevligt. Pratat gamla minnen, som jah helt och hållet hade glömt bort. Det är så härligt för man minns ju alltid olika saker. Så, kortfattat - jag har skrattat mycket ikväll. Härligt!

Så återigen, imorgon är det läkartid. Jag hoppas så innerligt att jag kan beställa en Parisresa till i början på November imorgon. Hoppas hoppas hoppas.
Imorgon ska jag även klippa page (ÄNTLIGEN) och luncha med Linnea och Ida. Jag skulle behöva gå till tandläkaren och dra ut min visdomstand som har mördat mig hela veckan (och mördade mig i somras), men jag är för rädd att det ska göra ont... jag ringer på måndag om det inte gått över då.

hold on, be strong

Idag har det varit lite upp och ned med motivationen. Mest upp såklart, men mer ner än på länge. Det har börjat gå upp för mig vad jag egentligen går/har gått igenom. Lite jobbigt sådär med alla följder kommer och är.
MEN imorgon åker jag hem till Gävle igen för att på fredag har jag återigen ett läkarbesök. DÅ får jag veta om jag får åka tillbaka till Frankrike och Paris i början på november. Håll tummarna för mig!

hoppsasteg genom stan

Nu har jag och Mamma åkt till Övik. Vi tog röda bastubilen och mamma dörnade vägarna fram medans jag sov. Kändes helt okej för mig att sova bort timmarna och jag tror mamma tyckte det också var helt okej när hon fick lyssna på Radio Guld (gamla nostalgiklassiker hon kunde sjunga falskt till).
Väl här har vi sett på de små små små små tvillingbebisarna som kommit till världen. Två små nya kusinbebisar. De är hur söta som helst, och igår vågade jag hålla i den ena. Dagen innan vågade jag inte hålla i dem för jag var rädd att ha sönder dem. Så små är dem!! Man blir så faschinerad av de små knytena att man kan studera dem i timmar utan att bli uttråkad. Varje rörelse och varje litet ljud är SÅ sött. För att underhålla storasystrarna Irma och Jonna (som tyckte att det var DERAS bebisar) lade vi pärlor och gjorde en katt och en hund. Och det var väldigt viktigt för de små töserna att hinna klart först. "Är ni klar nu?" frågade Jonna, 3, gång på gång. Och när mamma och hon han före mig och Irma var hon så stolt

Igår åkte vi till Gerdal och tittade hur långt Morfar hunnit på det nya huset som de ska flytta in i så småningom. Så fint blir det. Och så stekte vi Pannkakor i den andra stugan. Eller Mormor gjorde det, för mamma fick inte hjälpa till. Haha. Blåbär och grädde till pannkakan blev det. Mums. Blåbär ska ju vara bra för synen, så jag snålade inte med blåbär. Man lär ju passa på. Igår åt vi även tacos till middag och kollade på Halv åtta hos mig och Top Model här hos mormor och Charlotte somnade i soffan. Jag gick och la mig klockan nio, när Charlotte åkt hem, och sov till tjugo över nio idag. HA! Det kallar jag vila!

Idag har vi hämtat upp Irma och Jonna för att Helena och Gunnar skulle få lite lugn. Vi gjorde stan här i Övik och gick även och fikade på UH. Hoppsasteg hit och hoppsasteg dit. Inne på Leksaksaffären var det skoj, men såklart inte lika skoj att gå därifrån. "När man hittar de finaste sakerna, så ska man köpa dem. SÅ är det bara!" tyckte Irma. Tillslut kom vi därifrån ändå och jag klämdes återigen in mellan två barnstolar i baksätet. Där fick man känna på var allt tröstätande satt sig när rumpan satt fast. Jepp!

Ikväll ska vi till Mo (Moliden) och bli bjudna på mat av Anna och Jörgen. Ska bli kul att se hur stor Jakob har blivit också. Jajjebula.

Kram på er!

so happy/sad I could die

J'ai reussi

Det är kul när man får bra betyg för mödan. Det fick jag idag, på Franskaprovet. Det kändes så himla kul att få bra resultat i ett ämne som jag gillar och går in för. Lana åker till Paris i helgen och jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att få vara i hennes skor och se allt som finns att se i den underbara staden som jag är helt förälskad i.
Snart, snart är det min tur hoppas jag.
Lana och Hampus var för övrigt på tv-skärmarna i skolan idag. De har nämligen vunnit SM i latindans. Så himla duktiga. Grattis, grattis!

Now I am leaving all my worries at home (eller några böcker åker med) och åker till Övik över helgen.
Jag älskar Övik. Iallafall så blir det nog inga utomlandsstudier nästa år för min del. Jag väntar istället till efter gymnasiet.
Det blir lättast så. Min dröm om Paris får fortsätta i mitt huvud i något år till. Men sedan. Sedan bär det av.


Det här skrev jag alltså för två år sedan, 22 Oktober 2008. Jag blir alldeles tårfylld.

ca me rend heureuse


Vilken härlig dag, lalalala lalalala -lalala!! Nu börjar allt kännas mycket bättre. Nu börjar jag kunna leva normalt igen. Det vill säga: träffa människor, gå ute bland folk och trafik. Måste träna upp fysiken och avståndsbedömningen dock, eftersom det är svårt att hålla koll på allt folk som flänger förbi och samtidigt hålla koll på mig själv. Men det känns bättre än på länge idag. Det gör mig jätteglad.

samedi

Idag ska jag träffa lite människor. Roligt. Och jag ska få se hur Jessicas lägenget ser ut. Spännande!
Lunch med Lina och Jessica, sen hänga med rara Johan ett tag innan det är dags för myskväll med Lana&Co. Jag lägger såklart alla droppar i Jessicas kylskåp. Haha.
Igår var Julia och Isabelle här och såg på Idol. Det var supertrevligt. Har saknat de tjejerna mycket.
Bisous!

perspektiv


Inte riktigt såhär illa ser världen ut genom mitt höger öga, något bättre. Ingen skärpa liksom. Så får ni en uppfattning. Det är en vinkandes Beatrice på bilden om ni inte kunde urskilja det. Puss på er!

lindas-lista

dagens klädsel: Fina blusen från Jessica och svarta byxor.
dagens vill ha: Page
dagens saknad: Isabelle Bylund
dagens längtan: Tills jag får åka tillbaka till Paris.
dagens låt: Dancing - Elisa
dagens tråkigaste: Att karin inte kan vara med på min, Julia o Isas idol-mys-kväll.
dagens finaste: Alla höstlöv.
dagens bästa: Middagen med familjen
dagens humör: Positiv.
dagens roligaste: Pappa som berättade om när adrians tjejkompis pappa skulle hämta henne här i förrgår. Han drog till någon rövarhistoria om hur han hade betett sig gentemot hennes pappa. Allt var förståss påhittat från ingenstans.
dagens uppskattning: Faster som ringde och frågade om jag ville ha något från köpis. Hon kom hit med kryss och Vecko Revyn.
dagens hälsning: tack för alla fina krya-på-dig kommentarer jag fått av er!

pingstkyrkans second hand i sandviken


20 SPÄNN!!!!



45:-

Prisvärt som attan.

smäck-öp




Nu så. Smäck-öp med bilder. Levererad anslagstavla och smäck-öp med inspiration, foton, lappar och allt man kan komma på. Nöjd.

Lola Ramona: Jenny


2 149 kr för den förmögne. Ge mig?

trois jupes et des chaussures





Allt för 384:-. Fynd sa jag ju. Rakt ned i handbagaget när jag åker tillbaka, eftersom resväskan vägde 22kilo på hemvägen.

den här låten får mig att vilja bli frisk och dansa som en galning på dansgolvet


farbror doktorn

Idag var det Dagen D. Återbesök. Jag fick testa synen på höger öga (det skadade) och gud vad det var jobbigt. Jag såg inte översta raden på lästavlan. Jag har ingen som helst skärpa i synfältet och det blev liksom inte så mycket bättre av att sätta en annan sorts glas framför glasögonen. Det gjorde mig faktiskt lite ledsen. För jag har varit på så himla många synundersökningar och aldrig har jag varit med om att det var såhär förfärligt dåligt och utan hopp.
Det blir liksom inte bättre än såhär. På superlänge. Och den tanken måste jag vänja mig vid.
Sedan fick jag gå till läkaren och snabb som attan var han idag. Jag hann knappt ställa de frågor jag hade tänkt på, för han var så snabb. Men jag fick höra att det går åt rätt håll, det blir bättre. Jag får fortsätta droppa och kämpa på med sömn, vila och positiva tankar. Jag ska iallafall försöka ha ögat öppet så mycket det går. Träna ögat. Det är jobbigt, men det blir säkert bättre när svullnaden går ner. Hade en riktigt jobbig känsla i magen när vi gick ifrån sjukhuset, men jag försöker att tänka att det inte är så allvarligt som det är. Det går bättre då.

Och för övrigt kunde jag inte sova igårnatt. Låg och tänkte på allt i Paris. Alla vänner. Allt som varit, hur allt kommer bli förändrat i framtiden. Om hur allt kommer vara om tre månader, när jag förhoppningsvis kan dansa igen. Jag låg och tänkte på hur himla lycklig jag kommer vara. Åh. Tillslut somnade jag iallafall. Men då var klockan kanske halv fyra på morgonen. Jag la mig vid halv tolv. Jag tänkte även på hur jag vill ha det i mitt lilla rum som jag nu bor i. Lillebror har ju ockuperat mitt fina rum med de fina tapeterna. Jag vill ju ha det mysigt när jag väl är hemma. Så idag har jag och mamma köpt lite nytt till rummet. En lampa, ett bord och en liten tygkorg att lägga tidningar i. Jag hittade en hylla som skulle slängas ut från garaget och mamma fick bära upp den. Jag har ju tappat förmågan för att förstå hur långt det är innan jag stöter i något på högern. Så det är lite trixigt. Jag har fått det lite mysigare härinne nu så jag är nöjd och kommer nog sova som en prinsessa inatt.

Jag fyndade dessutom tre kjolar, knästrumpor och ett par skor idag. Lite tröstshopping efter det något jobbiga läkarbesöket. Jag tänkte att om jag ser hemsk ut i ansiktet och inte kan göra något åt det, vill jag åtminstonde kunna klä upp mig lite och känna mig lite fin.
JO! Det droppas mer sällan nu, men det märks för ögat blir trött snabbare. Men Linda kom och gjorde slingor på mig idag och vi hade det roligt. Gud vad jag har saknat min lilla Lindagumma som ofrivilligt slinker till med något roligt i språket. Jag skrattar alltid med min lilla rara Linda-raring. Haha. Slingorna blev bra.
Sen på kvällen kom Ida. Mys-Ida. Vi kollade på TV hela kvällen. Halv åtta hos mig, Bonde söker fru, Berg flyttar in och även Välkommen åter. Chai-te och choklad. En toppendag skulle jag vilja säga. Jämfört med att ligga på sjukhus. Men jag måste även tillägga att OJ vad ja är trött nu. Jag tog en stödvila mitt på dagen, men såhär mycket fart har det inte varit i mitt liv på länge. Imorgon blir det lugnare, det behöver jag. Då ska jag sova bort halva dagen.
PUSS


Såhär svartvitt och grabbigt är mitt rum numera efter att få överta lillebrors rum. Men lite mys har jag iallafall. Piff piff med foton och lampor så blir det bättre.


Eh. Den här lamskärmen är röd, men kamoflerade sig i kameran. Konstigt. Fynd från Biståndsgruppen :)

idag gjorde jag det !!!

Idag har jag klarat av att droppa i ögat själv OCH hälla i gel i ögat. Vet ni vad det betyder? Att jag kan åka hem till folk med kylskåp (och lägga in mina antibiotikadroppar där) och umgås. HURRA!Mamma/pappa behöver inte hälla i hela tiden. Woop woop! Det ska jag och Malin fira med lösgodis hemma hos henne ikväll. Linda ska också vara med hoppas jag. Det går sakta framåt.
Imorgon ska jag till farbror doktorn igen. Jag längtar!! Jag längtar att få höra "Beatrice - det är bättre!".

OCH det här har gjort mig väldigt glad:
+ Jag har fått två stycken nya kusiner. Tvillingflickor!!!!
+ Idag fick jag postpaket från Rosanne och Patrik med krya-på-kramar och choklad.

<3

VOGUE PARIS 90 ANS






October Issue



+ Portfolio avec 90 photographies

söta farmor


Tidning och choklad från Farmor är lika med bra start på veckan. Hon sa att alla hennes gummor tänker på mig och hälsar, och att en tant har bett till Gud för mig. Gull!
Igår mina vänner, då gick jag en liten promenad i skogen här bakom. Det är framsteg ska ni veta. Kom dock att tänka på texten ur Björn Rosenström: "Lennart har dålig motorik....". Fast nu var det jag som hade dålig motorik. Men det går framåt. Väntar till onsdag med spänning att se vad läkarna säger.

ART/CAROLINA GYNNING


http://gynning.net/2010/10/ I die.

le bomb du inspiration




De: Hanneli

De: Lisa

De: Columbine


De: Elin Kling



De: ?



De: Lisa



De:?


De: Maria


De:?


De: Google


De: ?


De: Signe





De: Maria


De: Moi, Beatrice


om gud vill




Denna morgon har jag sett "Om Gud vill" på SF-kanalen. En kärleksfilm som utspelar sig i Sverige år 1975 med Nina Persson i huvudrollen. Vackra bilder.

som en puppa väntar jag på att bli fjäril- fast på nytt, då

Idag har jag kollat på Gossip Girl och suttit framför datorn efter att ha sovit i 11 timmar. Avskytt solen och viljat gå ut och gå en höstig mysig promenad. Bakat en äppelpaj, lagat mat. Sabina och Michael kom hit för middag, efterrätt, postkodsmiljonären och Idol. Michaels hat-program. Men jag poppade popcorn så det gjorde honom kanske lite mer glad?
Igår var Jessica här och Julle och Carina. Julle och Carina kom med kladdkaka och glass och kollade hockeyn. Hockey klarade inte mitt öga av så jag och Jessica lånade Adrians rum (lillebror har tagit över mitt rum helt) för tv-gosmys. Pratade ikapp, men det kändes som att vi har så mycket mer att prata ikapp om att vi sparade några kategorier för att inte behöva avbryta mitt i, kvällen tickade snabbt och eftersom Jessica skulle upp early så var det slut på besök vid tiotiden. Men hon gav mig energi, choklad, fina ord och en söt tunika. Hjärtevännen min! Tack.

Back to me, and now. Eftersom jag numera är en nolifer som bara medicineras och sitter på rumpan i soffan har jag kollat igenom alla bloggar som finns och även hittat nya favoriter (Hanneli, Lisa.). Jag är så shoppingsugen, så sigen att fixa till mig vackert och gå och köpa en söt kjol på Zara i Paris, ta kameran i högsta hugg en lördag och bara fota hela dagen. Snygga människor, snygga outfits, vackra kära par (såg ett såå vackert par i Paris på flygplatsen, så vackra att de kunde ha varit anställda av flygplatsen för att få den där avundsjuka feelingen av Paris-Love att man vill komma tillbaka och bli sådär hopplöst förälskad), romantiska gator och pampiga byggnader ska få exponeras genom kameralinsen. Och så har jag kommit på att det finns en så vacker människa som jag vill fota. En som jag inte känner så bra.  Jaja.

Så vad vill jag komma fram till? När jag är frisk igen ska jag go for everything all out. Jag längtar så jag spricker. Och på tal om att spricka så kanske jag och mor åker till Övik när min sprickfärdiga gravida moster fött ut sina väntade tvillingar. För att få koppla av och gosa med bäbisar. Åh, och så vill jag ligga i mormors soffa och bli kramad och klappad på huvudet. Det är att koppla av det.

RSS 2.0