20 år

Jag är så lycklig. Jag är så lycklig och varm i hjärtat att jag kan gråta. Jag har haft och har en helt underbar födelsedag tack vare alla fina vänner jag har omkring mig och alla gratulationer hemifrån. Och för det är jag oerhört tacksam. Det känns stort att fylla 20 år och det var verkligen varit min dag hela dagen.
Det är annorlunda att fira sin födelsedag på bortaplanen men jag är så glad att vara här i Paris, jag har fått så fina vänner som ligger mig varmt om hjärtat och min värdfamilj har tagit hant om mig som en riktig familjemedlem med uppvakting,sång och paket på morgonen.
På dagen hade även jag och Amanda och barnen världens mysigaste fikastund som gjorde mig glad.

På lunchen idag var vi på Sushi-shop, Jag, Amanda, Katarina, Sofie, Mickis och Bella. Jag fick blommor och Mario Testinos samling med modellbilder på Kate Moss och så höll även Amanda ett så rörande vackert tal till mig och Isabelle, att våra ögon tårades.

Har nyss pratat med mamma också. Grät över att det finns så många som tycker om mig. Nu ska jag ta mig i kragen, duscha och träffa mina fina vänner för några drinkar på Buddha Bar.

PUSS!


bäst-helg

Det var helt enkelt helg jag behövde för att bli pigg och glad igen. Har haft en riktig bäst-helg och är så glad för det.
Var på dansen i fredags och sedan förfestade jag med Katarina och Amanda innan vi mötte Jossan och Bella vid L'Arc. Alla kom in och vi dansade och hade trevligt. Efter att Bella och Jossan åkt hem stannade vi en stund till, dansade lite till och skålade champagne. Lyckad kväll!

Vi sov alla hos Amanda, vilket ledde till go-frukost på lördagmorgon. Mickis kom och laddade telefonen medan Katarina och Amanda klippte håret och när dem var redo åkte vi allesammans till Belleville, köpte suspekta Vietnamesiska mackor och tog oss upp till Parc Belleville. Överraskande nog så var mackorna supergoda! Perfekt för fyra bakis-tjejer. Vi myste gott i parken innan vi alla åkte hem för middag. Mickis till sitt gäng, och resten av oss hem till Amanda.
På kvällen åkte vil till baren där Fabians syrra jobbar. Vi kom för sent för att det skulle vara värt att betala in oss på fotbollsmatchen, men löste det med att promenera vid Seine och sedan sätta oss och dricka öl efter avklarad match. Jättetrevligt hade vi det, ännu en gång. Vi åkte hem, medan resten åkte på Salsaklubb.

Imorse hade vi go-frukost igen, jag, Amanda och Katarina. Det blev lite som brunch med tanke på klockan, men lika bra var väl det. När vi var klara gick vi till Parc Monceau och solade, läste och lyssnade till musik tills vi inte orkade med solen mer. Åt glass hos Amanda, sen gick jag hem. Wille fyller år och han hade kalas igår, men fick sin present av mig redan innan kalaset för att han skulle kunna ha den då. En engångskamera som han glatt använde flitigt under kalaset, kul! Eftersom det var Willes födelsedag hade han beställt tacos till middag, och det gladde mig gott eftersom det fanns kvar av min svenska qournfärs. Alltså tacomiddag.

Kvällen och helgen har avslutats med bio. Jag, Amanda, Mickis, Fabian och ett par vänner till Fabians syster såg på The Hangover 2 här på Champs Elysees. Och den var verkligen superkul, jag är helnöjd.

Imorgon vaknar jag upp till Isabelles 20årsdag. Vi ska fira med lyxlunch och sedan på kvällen ska vi åka båt längs Seine. Dagen efter det är det min tur att fylla 20 år. Tanken är för min dag Sushilunch och på kvällen inta Buddha Bar för drinkar. Dagen efter det är det löning!! Jag ser så mycket fram emot de kommande dagarna.

PUSS


bla bla bla

Dagsformen har varit känslosam, har varit blödig liksom. Tyckt att allt varit fint å bra. Har tänkt på hur mycket jag tycker om minstingen, och hur jobbigt det kommer kännas att inte längre träffa honom varje dag. Han var extra rolig och gosig idag, så det blev mycket kramar.
Var på invigning av Abercrombie & Fitch idag med Amanda och Sofie. Det var en knasig upplevelse. Massa dansande skitsnygg personal som raggade på en när man gick och såg på kläderna. Gjorde en bara hemskt obekväm och generad. I dörröppningen stod en kille i bar över och fotades med tjejer av en fotograf med polaroidkamera. Fånigaste jag sett. Fanns fina huvtröjor, men det var inte alls min stil. Så inget där. Zara däremot ska jag ta mig en sväng på när nästa lön kommer. Sen gick vi på Cocacolas utställning för 125-års jubileumet. Träffade på Poppi & Fabbe där. Helt slumpen! Sen köpte jag till Karl Lagerfeldt-flaskorna som fattades i samlingen.
Nu är jag mer skör och irriterad, för att kommentera kvällsformen. Nu är en sådan gång jag skulle kunna åka och ilske-shoppa. Jag skulle liksom vilja skrika åt någon, men har ingen som jag kan skrika åt. Inget trevligt sällskap är jag med andra ord ikväll. Vi får se hur kvällen slutar. TUR att jag inte är barnvakt ikväll, då hade jag inte stått ut. Har nog mycket att göra med att jag låg sömnlös hela natten, så tröttheten tar över.

Herrå!


2011-05-25

Hej vänner!
Idag har varit en bra dag. Hela förmiddagen spenderades med Vide och Katarina. Vide är inne i någon slags period där han skrattar åt allt, han har verkligen störtskön humor och det uppskattas.
Har varit en lång eftermiddag och kväll. Känner mig rätt så seg, men ska pallra iväg och dansa zumba. Jag tror jag piggnar till. Imorgon har jag sovmorgon och det ska bli guuuld. Jag, Amanda och Sofie ska på någon invigning av ny affär på Champsan, där killar brukar gå i bar överkropp. Spännande! Dessutom är jag ledig på kvällen. Sköönt. Torsdagen kommer nog passera snabbt, sedan är det freedag, jazz, och jag får förhoppningsvis träffa Mickis.
Puss å kram!




1. Bild på hur jag kommer se ut på Metron på väg till dansen.
2. Bild på hur jag kommer se ut på Metron tillbaka från dansen.

tisdag

Hej å hå. En dag till gången!
Började dagen med lite seg hjärna, kaffebrist minsann. Men hade det trevligt med Amanda och Barnen i parken. Vi har nog de goaste ungarna man kan tänka sig. De är så fina tillsammans att man verkligen får hål i tänderna. Eller iallafall ont i mungiporna.
På lunchen tränade jag Barre au Sol, det gick fett bra. Kände mig stark och efteråt var jag trött. Läste som vanligt min bok på metron, har tänkt att jag ska avsluta den ikväll.
Efter lunchen bakade värdmamman bullar och kakor inför helgens barnkalas. Mellanbarnet Wille fyller år och ska ha gemensamt kalas med en klasskompis i Bois de Boulogne. Det bakades även för visit. Äldsta barnet har fått besök från Svenska skolan i London. De har liksom utbyte. Jättekul. Vår kille som bor hos oss är cool och inte blyg. Bra känns det. Tufft att åka iväg till ett annat land när man bara går i femman, tycker jag. Medan modern bakade så ritade jag och Vide. Jag ritade Ironman, Spiderman och Batman i rosa på beställning. Har blivit en klippa på superhjältar ska ni veta.
Kvällen avslutades med fika såklart. Dåligt för mig, men jäklarr va gött. För mycket kaffe bidde det och jag är därav lite hyper. Traskade till Amanda och vi halvsåg på Mamma Mia medan vi läste tidningar och kikade modebloggar. Vi är nyfikna på att se vad Sveriges butiker har att erbjuda när vi kommer hem, lagom till sommarrean. Jag kommer missa Paris sommarrea, men ärligt talat gör det mig nada. Jag är så peppad att komma hem (tack för peppet, mamma!) till Sverige. Känns verkligen som att jag knappt kan berga mig.

Imorgon är det långonsdag. Ser ändå fram emot det för att på min kort-lucnh så ska jag förhoppningsvis träffa Bella. Och på kvällen ska jag vara barnvakt åt minstingen Vide och även en till goplutt.
Sedan slutar jag i så god tid att jag hinner med ett träninspass, superb!




1. SJP i Cannes, underbar klänning. 2. Dagens konstverk.

blandade känslor

Hej världen.
Det gick nyss upp för mig att om prick en månad är jag hemma på min hemadress i Sverige. Och inte här i mitt rum i Paris. SHEAT! Tiden springer verkligen iväg. Känns både bu och bä. Det som jag är rädd för är att sitta inne på mitt rum å känna mig ensam, men jag kommer vara omringad av massa härliga människor så jag kan nog se till att deet inte slutar så.
På torsdag kommer Mickis, ska bli så JÄÄÄÄVLA roligt att träffa jäntan. Bellas syrra kommer också, har inte lyckats träffa henne någon av de tidigare gångerna hon varit här, så det ska bli roligt å pricka in denna gång.
Denna vecka består mestadels utav träning på min fritid. Det blev mycket gott på semestern, lite för mycket av det goda som man brukar säga. Jag kan verkligen inte komma ifrån tanken att jag är HEMMA om en månad. Känns så konstigt. Så himla himla konstigt. Tanken på att behöva packa ihop är ju skrämmande. Och så sorglig. Men ja vet att jag kommer komma tillbaka.. förr eller senare.
Ha det bäst mina guldklimpar!


Montpellier














Flera goa bilder från semestern.


saker


Vill ha, vill ha. Det är mycket man vill ha. Denna underbara kofta som Klingan har vore inte fel. Nu ska jag somna  och vakna 07.40 och pigg och redo för att arbeta igen. Känns inte alls så jobbigt som jag trodde. Var på kvällskvisten iväg på en promenad runt åttonde och sjuttonde arrondissmentet och köpte en bukett blommor till familjen och värdpappan, som fyller år idag. Kändes jättefint, alltihopa.
PUSS

Montpellier





Några av väldigt många bilder från semestern i Montpellier med värdfamiljen. Vi har badat, solat, ätit god mat, hyrt cyklar och läst en massa. Har verkligen haft en riktigt härlig semester. En sådan där man verkligen inte stressar det minsta, SÅ härligt.





tu me trouvera ici!

Nu åker jag till flygplatsen och vidare till Montpellier. Familjen bilar och under tiden ser jag till att Champagnen kyls till de kommer fram. HÄÄRLIGT!



la journée

Bra dag idag! På lunchen satt jag med Isabelle och Katarina och konsverserade på Starbucks. Vi pratade lite kulturkrockar frankrike vs. sverige, för och nackdelarna hit och dit. Och nästa gång jag blev ledig idag så ringde jag och pratade med Sara följt av vårkonsert med Amanda i Svenska Kyrkan. De avslutade med att sjunga om studentens glada dagar och då rös det i hela kroppen. Studenten! Åååh..
Vi stötte på Hervé och även där pratade vi vidare om Sverige vs. Frankrike hit och dit. Han avslöjade även att han stött på självaste Elin Klingan på Champs Elysees när hon varit här. Hon hade blivit förvånad över att han kännt igen henne, eftersom Hervé är en medelålders fransman, man brukar liksom inte känna till svenska bloggerskor då. Men jo, han kan å han visste!
Trevligt med franskaprat, man har ju lärt sig en del här. Både sjävla språket och om landet. Det känns alltid bra att få ha snickelisnackat lite franska, man känner sig så duktig då. Likväl känns det alltid bra att snickelisnacka med tjejorna mina. Så jag är nöjd.

Lite sjuka barn har jag fått. Var barn betar av feber, hoppas den tredje klarar sig. För imorgon åker vi till Montpellier. Har testat de två bikinisarna jag har med och även baddräkten, känns helt okej faktiskt. Fattar inte att de är sol och bad som ligger på schemat de närmsta dagarna. Underbaaart!

Hörs på söndag! PUSSHEJ!


<3













Från lördagens bravader. Mina bästa Paris-tjejer <3.


söndag













Gårdagen i bilder. Jag har blivit helt förälskad i rosor nu på våren. Blir helt nöjd av att gå i en fin park med rosenbuskar. Love it!

avec mes grand-parents




















Bilder från när mormor och morfar var här. Underbart besök!

KING HELG






Amandas helgbilder.

Den här helgen har varit i toppklass. Igår, lördag, åkte jag Amanda Katarina och Isabelle till Magnums utställningslokal i Saint Germain de Pres och såg på fina foton och fotoböcker en lång stund. Innan det var vi och tittade på en marknad just i närheten. Mycket fint och även mycket skit.
Jag köpte tygskor och espadrillos (heter det så?) som jag letat efter i rätt storlek en tid. Vi åt Mc Flurry och inväntade Sofie. Hon visade sin kjol hon köpt och jag visade mina skor. Vi bestämde lite om vem som skulle köpa vad inför tacokvällen och sen åkte alla hem för att duscha & fixa sig.

Jag körde på cykelbyxor denna kväll. Kändes fel i dagsljus men helt rätt väl på dansgolvet. Var till och med en galen britt som kom fram och sa att hon älskade mina pants. Då blir man glad. Men nu hoppar jag för långt fram i historien. Såshjärna får man räkna med på söndagar. Jo, såhär var det; vi gjorde tacos hos Amanda och blandade drinkar hejvilt. Bella kom lite sent eftersom hennes åsna blivit stulen (är lika med hon missade bussen) men sen var det full gång med att rocka till Lena PH och andra svenska schlagerklassiker. Vi såg inte schlagerfestivalen, vi var den.
Danska Anne och Holländska Sofie fick skåda och skratta. Gårdskatten kom på besök och för att sammanfatta det hela så var vi nog inte speciellt omtyckta av grannarna i korridoren.
Vi gick till Social Club, kanske lite för tidigt så vi såg till att shotta tequila, men när dansen väl kom igång var det dans som gällde enda tills vi var slut som artister och hittade en nattbuss hem. Vi fördelade oss två och två i sovsällskap och jag hamnade som vanligt sked med Katarina. Lika mysigt varje gång.
Hon drömde att hon andats äcklig andedräckt på mig, men det var som sagt bara en dröm, så jag talar sanning när jag säger att det var mys.

Jag sov tills jag vaknade och såg att Katarina låg och läste. Kollade på klockan och sa "Klockan är ju inte skamligt mycket ändå- 12.03". Frugan gick å handlade bröd och pain au chocolat. Mumsfrukost som det ska vara efter en utekväll på stan. Vi hade alltså haft alldelles för roligt kvällen innan för att öppettiderna i Versailles skulle passa oss. 17.30 stängde slottet och klockan var runt 14.00 när vi upptackte det faktumet.
Så vi gick en Batignoll-promenad med Secondhandtittning. Vi provade kläder och skor. Jag fick med mig ett par helt underbara skor, som inte såg mycket ut för världen- men som är gudomliga på foten. Katarina ska köpa en guldbeige sparkdräkt imorogn. SÅ SNYGG är hon. Butiksbiträdet kom ned och sa "Det är galet vad du är snygg i den, jag däremot se galen ut i den. Du får passa dig med den i Paris, det finns så många pervon." Sedan gick hon med på att lägga undan den till imorgon, perfa!
Därefter träffade vi två lyckliga tjejer i en park. Det var Amanda och Bella som köpt gudomliga bakelser från ett cupcakeställe, det. Vi fick resterna, jag å Katarina. Vi satt och skrattade en stund, sedan åkte vi alla buss. Säkert lika länge som Isabelle fick lov att göra för att åka ut i buschen. Men det var det värt för att slippa hoppa ned i underjorden och känna sig som en kloakråtta.
Katarina lagade mumsig middag vid kvart över sju. Matvete med massa gött tillbehör. Sen dog hon nästan matdöden innan vi kunde traska till mig för att dricka te och se på Patrik 1,5. Nu är hon hemma i sin lilla gose-vrå. Jag sitter här på mitt rum, är trött och nöjd över en bra helg. Och är så nöjd över att inte behöva skicka in en uppsats 23.59, utan att jag är fri som en fågel på den fronten.

Imorgon ska Emelie Forslin komma till stan, får se om vi hinner ses, vore skoj. Annars har jag ZUMBA på schemat bortsett från att arbeta. Jag har ingen som helst måndagsångest idag för att på onsdag är det semester i Montpellier. Ska väl börja packa också. Känns konstigt och overkligt med sol&badsemester, men OJ så kul det ska bli.
PUSS Å GOD NATT!

sushi är lika med lyx









Sedan en vecka tillbaka var det planerat; sushifredag med Katarina och Agneta. Det var ett riktigt bra sushiställe. Trevlig personal, mänskliga priser och till råga på allt serverades mangodrink och räkchips vid ankomsten. Perfa! En mycket trevlig lunch!
Testade sedan en förjävla snygg och bekväm kavaj på Zadig&Voltaire som jag bara inte kan släppa tanken på. 430 eurosar får man punga ut för den, tur att man snart fyller år (A). Den står högst upp på listan.
PUSS

nuevos




Mina nya grajjer: Halsband- present från Mormor och Morfar. Solglasögon- Bershka. Nagellack- Sephora, Skor, Klänning & Cykelbyxor - H&M. Väska- Colette.

Vad tycks mina vänner?

the trökmånses

Hej trökmånsar!
Verkar som att ni gett upp lite här, så ibland funtar jag på att göra detsmma.
Men igår gick jag på jazzen och vi har fått ny lärare. Det var roligt, givande och jag gick därifrån med ett lyckorus i kroppen. Ett lyckorus som håller i sig även idag. Även om denna morgon mest bestått av sådan "Papi chulo"-dans, så har jag och Katarina kommit överens att vi verkligen vill lära oss "U can't touch this"-dansen. Hon konstaterade det hela med något i denna stil:"Om jag inte får lära mig den här dansen innan jag dör, kommer det vara som ett halvt liv levt".
Dans gör mig glad och kanske får det er att bli lite nöjda också:






NYTT ++






2011-05-02












En helt vanligt måndag toppad med middag på Bistrot de Dames. Helt jäkla fantastiskt. Värt vart enda korvöre! Det här är en av dem kvällarna som jag kommer minnas och tycka var extra trevliga.

Dagen i detalj

Hej hörrni!

Nu är hembiljetten bokad och det känns spännande att komma hem. 23 Juni kommer jag hem, får en halv veckas semester i Parren innan Svensk sommar väntar. Tänk att det då gått ett halvt år sedan jag var i Valbo, känns konstigt och overkligt.
Men först 6 veckor här kvar och jag har massor att se fram emot.
+ Att bli frisk från Öroninflammationen och hinna dansa mycket (om jag hinner bli sjuk mer så slår jag det rekord jag redan besitter i att vara sjuk under ett år)
+ En långhelg i Montpellier (Hade skrivit Marseille förut, och det var fel)
+ 20 års dagen om prick tre veckor
+ Träff med Emelie Forslin på måndag.
+ Mickis kanske kommer på besök.
+ Just den lilla semestern jag har innan hemfärden till Sverige, då ska jag ha tid för mig själv och göra sånt jag inte kan göra när jag jobbar på vardagarna.


Idag var parken på morgonen jättebra. Barnen var på superbra humör och medan de lekte fint, snällt och bra hade jag Katarina och Amanda det även bra. Jag pratade sluddrig och dålig svenska, Katarina fikade (har man inte ätit frukost på morgonen är det barnvagnarnas spår man ska följa för att få fika), Amanda sydde en mössa till Thomas och vi lyssnade på musik. Barnen blev väldigt glada över all musik så de dansade på framför oss. Helkul!
Kom hem i bra tid och hann med att göra alla sysslor innan jag och Vide åt lunch, han pasta med någon gegga jag rört ihop och jag sallad. Gött!

Därefter mötte jag Katarina och vi åkte med lite knuff och bök till Tuileries och mötte finaste Isabelle vid Marc Jacobs. Tanken var att jag skulle köpa en t-shirt, men den var slut. Tråkigt. Så vi gick in på herr, men slut där också. Och vips så ser vi Amanda (andra amanda) och hennes vän komma in! Haha, man träffar VÄLDIGT sällan på folk man känner, så det var kul att få träffa henne efter alla dagar som gått.
Vi gick på Colette och köpte en väska från BAGGU och sen på HM där jag och Katarina förskaffade likadana sommarklänningar, innan det Gyllene M:et frestade med kaffe och glass. Lite slöa och trötta var vi allohopa. Sen var det dags att hämta barnen på skolan och Bella åkte hem.
Gick och testade kläder på rue Courcelles för vi blev tidiga till skolan. Helt felsittande byxor testade jag och min andra hälft testade en klänning som inte heller var så tipp topp som tippat.

Väl tillbaka hemma igen så spelade Vide självspelande keyboard för mig medan han härmade den dans som jag formade Nallebjörnen till att göra. Massor med mycket dans denna dag! Även massor med mycket glädjekänslor i kroppen. Efter middagen så ringde jag syster min och sedan Malin. Skönt att få prata lite med hemmafolket!

Ikväll ska jag ladda upp inför sista penicillindagen och en lång jobbdag med film och serier innan jag förhoppningsvis ska somna tidigt.
Välinformerat och välskrivet idag, intesant?

HAIR





Håret växer minsann och jag är kompis med nya hårfärgen. Om ett halvår kanske det är långt, I wish.


stuff

































Bloggar, bilder, hemsidor.

trop pensé

Hej. Nu var det två timmar sen jag försökte gå och lägga mig. Har legat sömnlös och vridit&vänt på mig jag vet inte hur många gånger. Så många tankar som snurrar. Alltifrån vad jag vill hinna med att göra här, till hur sommaren kommer vara, hur förra sommaren var, hur många gånger till jag kommer åka till dansskolan, vad jag ska göra imorgon, vilka kläder jag inte använt för att jag inte vågar fast jag vill, alltifrån tankar av betydelse till raka motsatsen vill sgäa. Alltså det tar inte slut på tankar. Så jag tänkte att jag bara ska läsa läsa läsa massor av bloggar tills ögonen gråter av trötthet. Aldrig mer kaffe efter kl 5 för min del.

Och jag behöver en ny skinnjacka, min är cassé.

si j'avais l'argents...



sista natten på soffan

Jag har haft jättesköna dagar med mormor och morfar. Minus öroninflammationen har allt varit jättebra. Vi har varit ute på restauranger, brasserier, olika bistros och monument och trädgårdar. Mycket stros, mycket lugn. Behövds när man har en inflammation i kroppen. Men dem har hängt med bra tycker jag ändå, vi har åkt iväg på rätt mycket och tagit metron hit och dit.
Imorgonbitti åker dem, det har kännts sådär skönt som det gör när man är hemma under tiden mormor och morfar varit här. Så jag har verkligen inte samma hemlängtan längre. Jag längtar efter hemmiljön, men inte outhärdligt mycket.

Och minstingen här har fått en ny favorit; morfar-farbrorn. Så roligt så roligt!
Nu ska jag sänka mitt glas med treo och sedan motvilligt hälla i det förbaskade penicillinet. Känns jättekonstigt att säga men ska bli skönt med en måndag igen. Har nästan tagit det lite för lugnt i helgen så det ska bli skönt att få rycka upp sig lite till tider och rutiner. På onsdag slutar min penicillinkur och då tänkte jag braka igång med träningen, för då är det bara en vecka till rivieran. Kan ju säga att det enda snygga jag kommer bjuda på är bikinisarna, Paris har gjort mig väldigt ur form trots allt gående. När jag kommer hem från rivieran är det inte länge tills jag och Bella firar 20 års dagarna. Och sedan har jag bara två, tre veckor kvar, beroende på besked om när jag slutar. Jag vet inte om jag kommer komma hem till Sverige den 17e eller 23e juni. Det är en vecka som ännu är oviss.Men till Valbo kommer jag dagen före midsommar, alltså 23e juni. Tiden går så jääävla fort. Stopp stopp stopp!
God natt mina vänner och pussar i mängder!


http://shecitys.se/

magen är glad, örat är ledset

Hej vänner!
Mormor och morfar har anlänt. Känns så himla hemtrevligt alltihopa här i Parren med dem. Vi har ätit gott och haft det gott mellan varven jag jobbat. Idag var vi i parken med lillen på morgonen, sen på lunchen åt vi gott hemma. Mormor och Morfar åkte på sightseeing buss medan jag duschade och vilade, hämtade barn och gjorde läxor. Sen när de åkt klart möttes vi vid triumfbågen och traskade till Avenue Franklin och åt middag på ett Brasserie. Kyparen verkade scizo (stava?); ena sekunden var han arrogant och snorkig, andra sekunden skulle han leka trollkarl och vara skämtsam. Han fick ingen dricks. Maten var supergod och jag och mormor unnade oss varsin Café Gourmand- bästa efterrätten näst efter vaniljglass med chokladsås. När vi kom tillbaka var jag barnvakt, lite stoj och stök vid läggdags, men nu är det lugnt. Just det- det blev inget bättre med örat så jag åkte till doktorn igår och fick som väntat höra att jag fått öroninflammation. SUCK. Hit och dit och fram och tillbaka åkte jag innan jag hittade tillbaka till kära 17e och 8e arrondissementet. Fick soppa, riskaka och tröst av Katarina innan det var dags att hämta barn.

Känns skönt med fredag imorgon. Ser mycket fram emot att hänga i parken med Amanda barnen och Katarina imorgon för att sedan åka till Musée Rodin med mormor och morfar. När jag sedan jobbat klart för dagen ska vi kanske ta en båttur på Seine och därefter äta på någon restaurang. Kanske gå in i Notre Dame om vi tar båten därifrån.
På lördag är det tänkt att vi ska åka till Versaille slottet. Och på söndag åker vi nog till Sacre Coeur och kanske käkar på Bistrot de Dames som man aldrig kan få nog av.
Och Mamma! Jag ringer vid tillfälle.

PUSS

Katakomberna

Idag på lunchen åkte jag och mötte Bella och Amanda som redan köat en timme och tjugo minuter till Katakomberna. Jag slank in fint och vi hann gå och köpa kaffe och lunchmackor och äta upp det innan vi kom in. När vi väl kom ner de 20 meterna under jorden började tankarna snurra. Tänk om det skulle rasa in, tänk vilket arbete de gjorde, tänk på de anhöriga, tänk hur många de är som faktiskt ligger här, tänk så fint de dekorerade ändå, tänk vad psykiskt påfrestande det måste ha varit för de som forslade benen om natten och sedan fick stappla dem. Tänk den som får gå sista rundan för att se om någon är kvar innan stängningsdax. Mot slutet ville vi bara ut och upp därifrån. Jag missade helt det svenska ordspråket på en sten som en svensk kung donerat efter ett besök där.

Ikväll sitter jag med X antal huskurer för att försöka bota den förkylning och öroninflammation som är på intåg. Wish me luck!

Dagen med stort +



+ Min nya väska som inshoppades igår med Amanda 1.
+ Härlig förmiddag med Amanda 2 och barnen.
+ Att jag var på 2 timmars Hammam-spa idag.
+ Ut och äta på Bistro De Dames med Katarina, Anne och Sofie ikväll.

SKÄMMAS BORT

Idag på lunchen åker jag på två timmars spa. Bara så att ni vet!


REDO FÖR RIVIERAN




18-22 Maj åker jag med min värdfamilj på rivierasemester till Marseille. Ska bli hur underbart som helst att hoppa i dessa godingar (H&M levererar!!), poolbada och lapa sol i några dagar.

RSS 2.0