April 30, 2011






















Idag gick jag upp i tid och mötte upp Bella och Amanda för att åka till Katakomberna, men väl där väntade en skrattretande lång kö in. Så vi gick till Montparnasse kyrkogården istället. Kikade in kända gravar och gick därefter genom en härlig matmarknad och köpte oss lite frukt. Där fanns ostron och musslor från vattnet kring fångarna på fortet, vilket vi tyckte var lite roligt att se.
Vi gick till Montparnasse för att åka upp och få en 360 graders syn av Paris, men det var lite disigt väder, så vi spar på den turen. Strosade runt tills våra magar och humör sa ifrån och så hamnade vi på en lite schabbig uteservering vid Notre Dame och käkade paninis. Goda var dem och allas humör blev snäppena bättre.
Lagomt såsiga i skallarna åkte jag och Amanda hem till henne, medan Bella åkte hem till sig. Jag och Amanda drack kaffe och låg platta på hennes säng och njöt av att gjöra ingenting.
Vid halv sex träffade jag Hanna, som jag inte träffat sedan i julas, och vi fick virra runt på lite olika hak innan vi bestämde oss för att gå till Sushistället vi var på först. Hon åt, jag tog endast dryck. Det sprack upp och vi satt i solen i nästan två timmar och pratade på om allt behövligt. Kändes oväntat bra att bara sitta och mala på. Underbart. När solen gav upp gjorde vi likaså.


när oväntade känslor kommer ifatt



Jag har haft en bra dag idag. Humöret har gått upp och ned, men dagen har varit fin och väldigt bra. Men på väg hem från att ha träffat Hanna (och efter att ha varit med Bella och Amanda hela dagen) kände jag bara hur ensamheten kom ikapp. Jag kände mig ledsen, inte tillräckligt ledsen för att vilja eller kunna gråta, men bara ledsen. Samtidigt som jag passerade lyckofyllda turister, arga parisare, den otroligt vackra och ståtliga triumfbågen och såg allt vackert kunde jag inte riktigt känna mig glad. Bara monoton. Kände den varma brisen omfamna mig, men den gav ingen tröst. Den bara fanns där. Passerade restauranger med förväntansfulla gäster, portvakter med pondus. Kändes som att alla hade något för sig.
Alla firar valborg på sitt håll, även om den högtiden inte står mig nära om hjärtat  och även fast jag inte skulle ha gjort något speciellt även om jag varit hemma, så tjöt ändå en liten röst från magen som påminde mig om att alla hemma är tillsammans ikväll.
Jag visste att jag hade en värdfamilj som väntade på mig hemma, men det tröstade inte riktigt heller. I Paris är Valborg ingenting. Ingenting speciellt alls. Och eftersom jag är här kommer jag inte fira det. Jag tänker bara göra ingenting och njuta av den ofrivilliga ensamheten. För trots att den är ofrivillig är den skön. Kanske är det en försvarsmekanism som gjort det så. Tänker inte analysera över det. Det får bara vara så. Jag har kommit underfund med att jag vill vara hemma på midsommar.

Bitterheten har också kommit ikapp något idag. Jag känner mig så otroligt avundsjuk på alla studenter. Balen var kanske den lyckligaste, finaste och vackraste dagen i mitt liv. Så mycket engagemang och glädje på en och samma kväll. Det var studenternas tid och alla tillät det att vara så. Jag blir så nostalgisk och när jag vet att det är en tid i livet som jag aldrig kommer få uppleva igen blir jag nästan, men bara nästan dumt och ogynnsamt avundsjuk. Jag vill såklart att alla studenter ska uppleva en underbar tid av firande, men det är bara så svårt för mitt lilla ego att förstå att en tid är svunnen. Jag har svårt att släppa allt det vackra förgångna.
Mycket har att göra med att jag vet att min tid i Paris snart är över och att en annan tid i livet kommer avslutas och aldrig upplevas eller levas på samma sätt igen. Även om jag kommer tillbaka till Paris redan i höst, eller senare i livet kommer det aldrig vara samma sak. Det kommer vara andra rutiner, annat folk och ett annat fokus.
Jag blir så sorgsen av futtiga anledningar. Jag vill mig veta att jag kommer se tillbaka på denna tid och le, men eftersom jag nästan bara känner mig sorgsen vid blotta tanken på utspringet, balen och allt som har studenten att göra finner jag mig själv tveksam.
Varför är det så svårt att uppskatta nuet?



du magie









Om jag kunde trolla skulle jag trollat tillbaka till denna kropp och detta hår.

PJ


Min nya fina pyjamas-shorts från Oysho.




THE BUTTERFLY / LE PAPPILLON





Igår började jag se "Le Pappillon" och ikväll avslutade jag den. Vilken vacker film! Jag har idag sett två franska filmer. En på bio , Mon pere est la femme de menage, den var bra.
Jag älskar den franska språket, jag älskar melodin. Det är det vackraste språket jag vet och jag längtar tills jag pratar flytande franska. Courament. Porlande.

Till the world ends II

















Efter en spontan utekväll på Madam följde en skön stros-onsdag med lunch och shopping i Marais och därefter glass i kvarteren runt Notre Dame. Bara jag och Malin.

Ma journée

Idag har det inte blivit mycket gjort. Känner mig oerhört trött och har fått ont i halsen. Vädret är 13plusgrader och mulet= inte sådär skitkul. Vilken tvärvändning från att häromdagen varit +23! Otippat som tusan.
Idag har jag varit med lilleman en sväng i parken innan det var lunch och sovdags för hans del. Sen gick jag till Katarina där jag fick varm choklad och annorlunda risrätt a la Katarina. Medan jag ringde farmor och tempo och svarade på mejl så tog hon en tupplur. Det såg så skönt ut så jag kröp ned jag också. Sen gick vi och hämtade barnen. Men utflyktsbarnen var sena så vi fick sitta och dricka kaffe i kafét i en timme istället (stakars oss, eller inte). Därefter gick jag och mellanbarnet och köpte läsk och jordgubbar som skulle bli ett av kvällens tilltugg. Det vankades nämligen filmkväll för äldsta killens klass och under tiden dem hade filmkväll så gick jag och Sofie på bio. Per-fekt! När vi kom tillbaka hade visst inte filmen slutat än så vi drack te och hade det mysigt. Har haft en sådan kväll som jag riktigt behövde. Lugn och inte alls fartfylld. Skippade baletten på grund av den onda halsen och hoppas på att känna mig bättre och piggare imorgon.

Barnen har studiedag imorgon och det känns helt galet att det är helg igen. Men skönt också. Vi ska tesa en ny klubb i helgen och det känns kul. Social Club blir det. Har haft planer på att gå dit hur länge som helst, men det har bara inte blivit av. Och vet ni vad? Förra helgen spelade ju Bob Sinclar på VIP Room, men alla kom inte in, så vi gick till en uteservering istället. Vi testade inte att gå in på L'Arc för vi var så less, MEN fick i efterhand veta att Beyonce, Alicia Keys, Keyne West och Jay-Z varit där. Surt! Haha.
Nästa vecka kommer mormor och morfar och hälsar på. Ska bli kul, hoppas på att de vill åka till Monets trädgård och till Versaille.
Nu ska jag glo serier och somna tidigt. Hoppas ni har det bra!




SKINNPAJ


Har köpt en röd skinnpaj. Jag tror jag gillar den väldigt mycket.

HAIR

Linda hjälpte mig göra håret lite mörkare. Jag håller på att fösöka bestämma mig ifall jag gillar det eller inte. Ingen egentlig märkbar förändring förrän jag släpper ut håret, men ändå. Funderar på om jag ska göra det ännu mer cendré. Kanske ask-blond är vad jag ska vara? Eller brunett. Eller så låter jag håret vara och låter det blekas på rivieran. Åsikt tages hjärtligt emot! Ska i alla fall spara ut håret nu. Det är jag säker på.


Till the world ends I
































Vilken underbar ledighet! Jag har haft både min familj och därefter mina vänner från Sverige här hos mig. Inte förrän sent igår innan Fernanda och Linda skulle åka gick det upp för mig att de varit här på riktigt. Att jag fått visa mitt liv här i Paris. Fått dela med mig av upplevelsen med dem. Så oerhört underbart.
Det har varit full rulle med sevärdigheter, middagar, promenader, shopping, festande och picknick. Bortsett från några ynka regndroppar som avtog lika snabbt som de började falla vid Montmartre hade vi strålande sol hela tiden.

Något som också gjort sig påminnt är att det bara är 9 veckor kvar innan jag åker hem till Sverige. Jag fick möjligheten åka hem redan den 17 juni istället för den 30. Så det vägde mellan midsommar i Sverige eller två veckors semester i denna fantastiska våning i Paris. Jag har bestämt mig för att stanna två veckor extra, denna möjlighet får man inte många gånger i livet. Dessutom har jag underbara vänner här i Paris att fira midsommar med. Svensk midsommar picknick i Champs de Mars skulle inte sitta fel.

tankar som håller en vaken om nätterna

Ibland vill jag bara åka hem till Sverige och stanna där. Ha ett fast jobb eller studera på en utbildning jag älskar och ha träningsrutiner, min egna lägenhet med mitt eget porslin och mina saker. Och kunna träffa mina vänner när jag vill. Bli kär i någon som är kär tillbaka och som man kan pussa lite på när som.
Och ibland känner jag att jag aldrig vill lämna Paris. Som tidigare påpekat är jag förevigt förälskad i denna stad, men det är så jobbigt att behöva ha sådant avstånd till vänner och familj. Varför kan man inte få ha båda?


+++ fake and fab




Fuskpälsjacka från Free'P'Star.

CAPPUCINO






En vintagedröm från just Vintage i Marais. Tack Mamma!

LEVIS ASS





Levis shorts från Free'P'Star. Pangpris när de kostar fem euro styck och ännu pangigare när man faktiskt är och shoppar med en generös mor. Blir snajsiga till sommaren när mina ben är bruna och fina efter en sväng till Rivieran i maj.

UNDERBART ÄR KORT





















































Nu har de åkt och det känns genast ensamt. Nästan som om de inte varit här, som om jag drömt alltsammans. Men jag vet att det är på riktigt för det känns i tårkanalerna, det bränns. Men jag tänker på annat. Och jag tänker på att vi faktiskt har haft det så himla bra, fastän vi blivit trötta och irriterade på varandra av allt gående och alla blodsockerfall. Vi har hunnit med de flesta turistsvängar och hade himla tur med Eiffeltornsturen. Vi var de sista som fick köpa biljetter till toppen innan de stängde just försäljningen av turer till toppen. Och det var värt all väntan. Sådan upplevelse. Jag var rädd nästan hela tiden, men -återigen- vilken upplevelse!

Efter allt gåendes och shoppande så var vi igårkväll helt slut, allihopa. Adrian hade lyckats åka på en rejäl förkylning också, så han hade slut på energi. Vi orkade inte ens gå ned till restaurangen för att äta middag så det fick bli hemkörning från PizzaHut. Flottigt och spartanskt, som det ska vara. Därefter kollade vi på "Farsan", åt godis och sedan såg vi på två avsnitt av "Pluras mat" innan vi bestämde oss för att tacka för dagen.

Imorse gick jag, mamma och pappa och åt frukost på PAUL, medan Adrian fortsatte att sova. Det kändes skönt att för omväxlingsskull vara en av dem som inte har bråttom till någonting alls en måndagsförmiddag. Vi kunde jäsa kvar länge innan vi gick för att handla lite på affären. Fyllde upp skafferiet och resväskor. Nu har jag skickat hem alla vinterkläder och skor. Lite svårt att tänka att det bara är två månader kvar här nu. Eller ja, två och en halv. Men ändå. Vid halv ett var det dags att beställa taxi och pang tjoff så hade de åkt. De hade gärna fått stanna en dag till, men underbart är kort. Lilla familjen, jag kommer saknar er!


Bienvenues à ma Paris

Ikväll återförenas jag med Mamma Pappa och Adrian. De kommer vid sjutiden till lägenheten och stannar till måndag. Ikväll ska vi kramas. Rigmor och Mats bjuder på baguette, vin, ost och välkomnar finisarna.
Sen går vi till Eiffeltornet och ska faktiskt ta en tur upp också!
Därefter tänkte jag ta med dem på en promenad vid Geogre V, förbi Triumfbågen och gå Champs Elysées hem innan vi ska sova sött. Imorgon åker vi till Dinseyland. Jag kan inte riktigt förstå att det är sant att jag ska få träffa dem. Så länge sedan. De ska få komma till mitt liv i Paris. Åååh.

Och nästa vecka på tisdagen trillar första vänninnan in, MALIN! Och tjejer, vi kommer få kanonväder!
Kan inte beskriva med ord hur glad jag är.



SAY WHAT?

Imorse var det kallare. Runt elva grader och blåst fick oss att frysa i parken, men vi vuxna stod ut för barnens skull. Vildingarna.
När vi kom hem drack vi te, och snart var det dags för mig och lillen att åka buss hem och laga lunch innan han skulle sova. På lunchen kom Katarina med fika, jag fixade kaffe och så målade vi naglarna. Innan vi hämtade barnen på skolan sprang vi förbi Champs Elysées och jag fick köpa en bikini. Marseille, here I come!

I eftermiddag blev det mest gå och hämta barn fram och tillbaka innan det var dags för middag och sedan vidare på Barre au Sol. Idag var det mycket jobbigare. Hängde med bättre idag och så. Hade en gör-göttig träningsvärk från gårdagens joggingrunda+styrka och zumba. Älskar att jag äntligen kommit igång med träning och kost. Jag känner mig gladare, piggare och starkare. Underbart!

Imorgon är jag ledig på förmiddagen, eller jag är ledig en timma mer än jag brukar, sen ska jag vara barnvakt resten av dagen. Kompletterar det för att jag vill ha maximalt med til med familjen min som kommer om två dagar. Imorgon när jag vaknar är det bara en dag kvar. Jag blir helt lyckofylld i hela kroppen, ivrig.
Jag frågade Adrian i förbifarten i telefonen om han vuxit något på sistone.

"Ja, sist jag mätte mig var jag 1,77"
Tystnad.
"1,77!?!? Du vet att jag är 1,63?"
"Ja, mamma är jättekort också."
"Men du menar inte 1,67 då?"
"Nej, Bea."
Tystnad.
"Men var mätte du dig då?"
"På polisstationen för passet."
"Då måste det ju stämma..."

Nu ska jag läsa mer i Hundraåringen och sedan sova. Livet är bra fint.



dis encore que tu m'aimes









Lazy sunday i parken med Anne, Katarina och Amanda. Tidningar, musik, franskböcker, böcker, tupplurar och prat. Inte helt fel när det är 25 grader och sol. Kvällen avslutades med middag, McFlurrypromenad hem till Katarina där vi mest slappade. Jag sökte kurser inför hösten. Franska distans om jag stannar i Paris, Modevetenskap i Stockholm om jag inte gör det. Vi åt kvällsfika, sen gick jag hem och la mig i min säng och vaknade upp till en trevlig måndag.

från botten till toppen









Efter en fin dag i Jardin Luxemburg med Amanda och Katarina fann jag mig själv mot kvällen gråtandes till Thomas Ledin på skansen i Katarinas säng. Riktigt menshumör och det kändes som att inget kunde få mig att bli glad. Men det gjorde det! Det fanns en fantastisk Katarina med medlidande och som lagade god middag och jordgubbar med glass som efterrätt på det. Energin återkom!
Vi åkte och mötte ett killgäng som Katarina känner sen förut. De var på visit från Sverige. Vi åkte till Marais och där satt de och njöt av middag. Vi beställde in vin blanc bara för att jag råkade säga fel. Vi skulle egentligen ha rött. Men det gjorde nada, för vi hade så fruktansvärt roligt. Jag skrattade så mycket att jag fick ont i ansiktet.
Jag hade glömt hur kul man kan ha. Hur rolig humor svenskar kan ha och hur lätt det är när man faktiskt förstår vartenda ord som sägs. Det pratades tabbar och jag hoppades för allt i världen att Katarina inte skulle kläcka ur sig en riktigt korkad sak jag sa om en resonanslåda i vintras. Haha.

Det fanns bland annat en hockeykille och en bandykille i gaget. Vi gjorde reklam för VIP Room och hockeykillen var redan där i tankarna efter att vi berättat om tjejerna med tutt-tejp som dansar så förförande på snurrande podier. Vi tjejer hade bestämt att bara ta ett glas och sedan åka hem och se film att gråta lite smått till. (Iallafall så tänkte jag gråta.) Men vi följde dem till VIP så de skulle komma fram ordentligt.

Väl där gick en av grabbarna hem, och kvar återstod tre. Tre taggade. De tyckte vi skulle följa med in. Vårt svar blev nej. Vi hade platta skor, jag var riktigt påklädd om man säger så. Den enda hud jag visade var från armbågen till handen. Alltså vardagsklädd. Men vad kunde vi förlora på't?, undrade killarna. Ja? Ingenting. Så vi försökte. Från att stå längst bak i kön så var vi vips framvinkade (tack vare katarinas vackra hårsvall, jag svär) till entrén. Vips så var vi inne. Killarna var nöjda.
Vi dansade, killarna fick se de dansande tjejerna. Killarna var nöjda. Att se deras reaktion var värt att betala för. Och så vidare och så vidare. Kvällen trallade på och hux flux så börjar någon stor snubbe i vita kläder säga  i mikrofån "Wowwowow Paris, bla bla bla bla". Vi trodde det var någon smått känd rappare som skulle uppträda. Men icke. Jag såg någon bredvid honom jag kände igen och utbrister "Det är Uscher!!!" Fast det var Akon. Så jag rättade mig. "Det är Akon!!!! ".
Han råkade visst spela på lördagen. Vi hade kvällen innan bestämt oss för att inte gå dit eftersom vi inte trodde vi skulle komma in om Akon hade show. Men det gjorde vi på rätt dag, fastän vi var oklädda.
När vi klev ut från VIP Room frågade vi om killarna var nöjda med kvällen. Killarna var nöjda. Och utöver det så var jag och Katarina nöjda.
Spontana och oväntade kvällar är ofta de bästa, eller vad är det dem säger?

lundi, je t'aime

Jag älskar måndagar, som jag alltid påminner er om på just måndagar. Idag var det som i vanlig ordning parkhäng med barn och Amanda. Därefter fika hos ett av barnen, massor av helgprat dessutom.
Vid lunchen tog jag en joggingrunda, packade vintergrejer som ska hem till Sverige nästa vecka, lagade lunch, plockade och fixade med kläder tills det var dags att hämta barnen igen.
Gick till parken med föräldrar och barn, fikade mellis. För vår del croissants. Idag var det lite svalare än i helgen, det var skönt. Vid halv fem var det dags att gå hem igen för att hjälpa till med strykning och annat behövligt.
Efter middagen fick jag paltkoma, somnade en stund och nu ska jag iväg för att dansa zumba. Ikväll när jag kommer hem ska jag skriva om min kanonhelg. PUSS!


God Morgon


Nu ligger min fina vän Katarina och sover. Jag har varit uppe och handlat både croissanter, baguette, jordgubbar och vindruvor på morgonen. Igår var det skoldisco och jag hoppas barnen hade det roligt. Massor med roliga rymd-inspirerade barn kom och dansade och lekte. Disco är viktigt, jag fick massor av flashbacks från Kåken-tiden och tycker att det är så tråkigt att dessa barn inte har nångon fritisdgård att gå till varje fredag och hänga. Nog om det.
Efter discot blev det dusch för oss båda och sedan gick vi för att träffa några bekanta till Katarina som är här över helgen och ska se på cykelmarathon på söndag. Vi gick till en uteservering. Det dracks vin och drinkar men också varm choklad. Grabbarna var nöjda med dagen, som för deras del varit lång. Jag var också nöjd. När vi kom hem drack vi te, åt japanmix, chips och mörk choklad. Jag berättade om fritidsgården Kåken och sen somnade vi.
Min sovande frökens plan är att sova tills hon inte orkar sova mera idag. Min plan är att nu börja koka kaffe i den livsfarliga Mocka-kokaren och att hon kanske vaknar lite gött till doften av kaffet. Sen avancera till parkhäng resten av dagen.
Tänk att Isabelle är i Gävle idag. Jag kan inte inte inte förstå det. Gävle är så långt borta just nu i mina tankar.
Dagsformen är lite nostalgisk och fundersam. Men jag tror att så fort min kära vän vaknar till liv kommer allt bli per-fekt igen.

Ha en bra dag.



alla är bäst

HEY!
Jag skämtar inte när jag säger att detta var den snabbaste jobbveckan jag någonsin varit med om. SWOOOSH så var det Fredag imorgon igen.
Dagen idag var nice. Sovmorgon, parken med lillen, parken med Amanda, Poppi, Bella och Katarina, parken med mellanbarnet&co, middag, barnvaktning och sen över. Minstingen har varit så rolig idag. Jag vet inte hur många gånger jag funnit mig själv storskrattandes över saker han sagt och gjort. Alltifrån pruttljud med tillhörande moves till att berätta att alla är bäst. Alla. Är. Bäst. Och igår beatboxade han för fullt. Världens goaste!
Världens o-goaste bränna har jag också fått idag i solen. Så imorgon på skoldiscon blir det kavaj på. Temat är Rymden och jag och några andra aupairer ska agera DJ. Jag har gjort några spellistor som jag tror kommer krackalacka dansgolvet. Får hoppas på det bästa. Ska ha lånad glittrig kavaj och inviga mitt rosa läppstift.
Därefter blir det kärt återseende på VIP. Längesedan vi var där nu. SOM jag har längtat efter att dansa ordentligt.
I helgen ska jag bättra på min bränna, jämna ut det vita linnet jag har kvar när jag tar av mig det jag haft på mig under dagen.

Och! Jag fattar inte riktigt att jag bor i Paris. Känns så jäkla coolt mellan varven, när dagen gått och det dagliga är utfört. Jag är föralltid och för evigt förälskad i den här stan.

PUSS PÅ ER!


BUBBLEGUM PINK


Prövar på rosa för omväxlingsskull. Gillar färgen starkt.

lillebrur

Om ni bara visste hur fint Paris är nu. Om ni bara kunde känna värmen och se allt. Man vandrar omkring och är nöjd. Klagar lite på att det är för varmt. Klagar på värmen - och jag vet vad ni tänker MEN det gör faktiskt alla Svenskar i Sverige på sommaren också. Men man är nöjd ändå. SÅ bra.

Idag åt jag min lucnh hos Katarina. Hon lagade världens göttigaste curry rätt till mig och sen blev det efterrätt också. Hon hade kirrat jordgubbar. OCH som om inte det vore nog- vanilj gräddglass. Jag dog. Jag var så nöjd.
Nu på kvällen har jag krämat ur all min energi med långjogg i parken och även styrka. Nu är jag helt såsig i armarna och har ätit baguette och vindruvor till kvällsfika. Chaite på det och lite naturgodis Japanmix som jag hittade Pangbilligt på HEMA.
Ska läsa och se på någon serie, sen imorgon har jag sovmorgon. Ljuvligt är vad det är.
Imorgon är det en vecka till MAMMA PAPPA Å ADRIAN kommer. Fattar inte att de ska komma hit, till min vardag här. Mitt liv här. Jag ska få visa dem var jag bor, var jag brukar gå. Känns underbart. Känns som att jag kommer vara superklängig på dem. 4½ månad sedan jag fick se dem. Ska bli kul.






Adrian och jag i somras.


FLEURES





Igårkväll kom Katarina i sällskap med Anne och gav mig blommor. Vilken överraskning! Jag blev så glad att mungiporna for upp till örsnibbarna och stannade där. Sen gick vi och fönstershoppade på Rue du Fabourg Saint Honoré. Helt underbar avrundning på en kväll.
Ikväll har jag och Katarina traskat runt i våra fina grannkvarter igen och nu när jag kom hem doftade hela rummet av dessa fantastiskt vackra blommor. Jag har tur jag. Merci mille fois, ma chou-fleure!

SUMMER

I Juli när jag kommer hem till Sverige vill jag göra det här:
Åka till Övik.
Måla en tavla.
Sy ett plagg.
Krama på mina vänner och min släkt.
Äta kräm och mjölk med Malin på hennes veranda.
Cykla.
Spela 21 och KING på Ludvigsbergskolans skolgård.
Gå promenader.
Ligga i gräset med skvaller och ha katten Nighty ivägen för texten.
Sitta på verandan och njuta av grillat med familjen.
Sitta på verandran och njuta av något inhandlat från Systemet på verandan med vänner.
Åka och bada med medhavd matsäck.
Dricka kaffe och läsa Arbetarbladet vid köksbordet.
Gå och hämta morgontidningen barfota i pyjamasen.
Ligga i soffan när det regnar, höra brasan som knastrar och mysa.
Gå på bio.
Åka båt.
Göra fotoalbum.
Äta Javas lax och chevre sallad.
Nattbada.
Sitta på Mezza Notte och dricka drinkar.
Följa med Sabina till stallet och rida.
Ligga i hängmattan och vila.
Sparka boll.
Åka till Limön.
Cykla och köpa godis inför en filmkväll med vännerna och skratta så att jag får ont i magen.

Och har jag tur kommer allt hända utan att jag behöver tänka på det. Det känns som att det kommer bli så.




fesses

Ikväll har jag testat på Barre au Sol (Floor Barr). Legat på golvet lite som ett fån, men det var inte lika jobbigt som jag trott. Jag inväntar i alla fall träningsvärk på de mest konstiga ställena, enligt Lanas erfarenhet skulle det resultera i sådan. Under passet hamnade jag olyckligtvis bakom en anorektisk kvinna i 30 års åldern, så jag var smått illamående under hela passet. Och när jag klev utanför salen hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Kunde inte gå på Zumban som tänkt. Inte hela världen. Kul att ha testat på något nytt ikväll.

Hade innan träningen en mysig eftermiddag med Vide. Vi åt mellis. Han drack "Äckeljuice" (Äppeljuice) och sa massa skojsaker. Sen dansade vi som galningar till Michael Jackson medan jag samtidigt strök kläder. Sen myste vi och såg på Bamse. Gött!


I den här salen har jag de flesta av mina dansklasser.



ÄNTLIGEN!



Idag fann jag äntligen äntligen äntligen Chai te. På Holländska butiken HEMA för 1 euro. Oslagbart! Var nära att punga ut 7,90 på Starbucks. Plötsligt händer det!


positivitet


Görsnygga Isabelle, igår på Champsan. Idag skulle jag vilja vara lika snygg som hon var igår. Vi kom underfund med att vi borde använda högklackat oftare. Inte bara när vi går ut för att festa. Mer sånt!
Jag fyndade en överdel för halva priset, Isabelle en top. Och Amanda agerade finfin påshållare i soffan. Ny vecka, nya tag. Det har lovats sol, så jag tror dagen kommer bli toppen.
PUSS PÅ ER!

"jag har persikan"







Ikväll har jag lagat en jättelätt men väldigt god middag och lyckades få himla fin form på baguetten när jag delade på den. Ser ni att den är hjärtformad? Drack kaffe och åt det sista hitskickade svenska godiset och njöt. Geisha, I love it.
Sen har jag pratat i telefonen i massvis med minuter. Med Mamma, Linda och Malin. Har ringt några andra också, men utan svar. Kändes skönt att få prata ikapp lite. Det är svårt att hinna med när alla har olika rutiner och vardagar. Skönt att få höra varandras röster och skratt.

Idag mår jag toppen. Jag och Isabelle sov ut ordentligt idag, till klockan ett. Och vi båda har duschat. Underbart att känna sig fräsh och ren. Jag har tvättat två maskiner med tvätt och har fått lite ordning i rummet. Bytt sängkläder. Ätit kvällsfika, läser de bloggar jag tycker om. Ska vika lite kläder och sen ska jag nog lägga mig i min sköna älskade säng och fortsätta läsa den fantastiskt roliga boken Hundraåringen. Och planera veckan litegrand. Jag mår toppen idag, som jag redan påpekat märkte jag nu. Jag är på så bra humör, jag har persikan, som man säger det här. Livet här är helt underbart. Jag är så glad att jag fick komma tillbaka efter den hemska sjukdomen. Vad hade jag annars varit annars nu? Det tänker jag inte ens tänka på. Jag är bara så glad att vara här.
Imorgon ska jag och minstingen av grabbarna träffa Amanda och hennes småttingar i parken och ha det bra tillsammans, som alltid. På lunchen ska jag träffa Katarina och på kvällen åker jag nog och dansar. Perfekt!

samedi. jour,soir&nuit





























En härlig dag med picknick i Parc Buttes Chaumont. Cirkus 23 grader och sol och vi hade lång-picknick. Jag Katarina Isabelle och Sofie. Vi åt, sov, pratade och tittade på folk. Flertal bröllopspar som fotograferades, och även en galen joggare som säkert sprang med full kareta i över femtio minuter. En hel drös spanjorer som låg bredvid oss och pratade glatt och mycket.

När Katarina och Sofie åkte hem gick jag och Isabelle och drack kaffe à emporter från Starbucks och satte oss framför kyrkan vid mig och fortsatte att njuta av vädret. Klockan hade hunnit bli halv sex men det var ännu varmt. Vi gick hem och diskade alla muggar och packade om för picknick-middag i Parc Monceau. Härligt! Under middagen var det dock fem centimeter ifrån att Isabelle blev bajsad på. Men vi klarade oss, TUR!

Vi gick hem och vilade och skulle fräscha upp oss lite och gå och ta ett glas vin någonstans. Vi gick till en restaurang/bar och drack ett glas vin och fick via sms en ibjudan till fransk förfest och därefter åkte vi till Bagatelle och festade utomhus. Det enda dåliga var att jag fick två brännhål i min blus eftersom det var så trångt. När vi fått nog delade vi taxi med två italienska tjejer som var på semester. Det var dock lite bättre musik i taxin än på Bagatelle. Vi åkte förbi massor av byggnader däribland Microsoft. Åkte förbi Frihetsgudinnan och även vårt Eiffeltorn och då kändes det verkligen underbart. Känslan av att vi faktiskt bor här fick en att dra på smilbanden. Efter att ha spenderat nästan hela dagen utomhus somnade gott vid fyratiden. Jag säger det igen- en härlig dag,kväll och natt.

BAGATELLE


Igårkväll blev allt annat än vi tänkt oss. Spontanitet när det är som bäst. Vi började med ett glas vin på en uteservering och sen gick vi på fransk förfest och hamnade tillslut på detta ställe. Bagatelle ligger vid Bois de Boulogne och är under dagstid en restaurang. Men på helgkvällarna om somrarna är det en utomhusklubb. Fullproppat av partysugna franska människor. Och så vi då. Väldigt lyckad kväll, det blir oftas så när förväntningarna är låga.

c'est le week-end



Äntligen helg! Ikväll testar vi på POMPON. Hoppas på en sen utekväll med massor av dans.

RSS 2.0