MARAIS













Lördagsstros i Marais.


DRÖMMEN






Klänningen jag hittade i helgen på en av Marais secondhand-kedjor - Le Frip. Jag älskar den.

bortse från allt utom blusen



HAHA. En så risig bild, byxfickorna är helt knöliga och mina kinder likaså, men såhär demonstrativt vill jag visa upp min nya blus som jag fyndade för bara tre euro förra veckan.

vendredi passé





















med sara vid min sida





















grey


Min snygga vän Amanda klär i grått.

helg igen

Ikväll ska jag, Katarina och Fiffi möta upp Kim och Kerstin, som flytt Gävle och är på week-end här i Paris, på La Perle. Fick ett sms på dagen att de är här och undrade om vi kunde ses. Det kommer bli toppen!

grazi

Hihi. Idag när jag, Katarina och Katarinas svenske hitflugne vän Fiffi var på Le Pain Quotidien (ett av mina favoritmat/fikaställen här i Paris) så var det en servitör som var lite väl vänlig med mig, lite pratglad och så vidare.
Jag skämtade om att jag skulle lämna mitt nummer på kvittot Katarina tyckte jag verkligen skulle skriva mitt nummer på kvittot, men jag struntade i det, för det vara bara en galen idé som for upp.
Men efter att vi betalat och sagt tack å hej så kom han efter mig och sa (han hade redan kollat på mitt bankkort vad jag hette) "Beatriche! Attend! Tiens!", och så gav han mig tre småbitar choklad, till oss tre såklart. Mellan chokladen låg en liten lapp med ett telefonnummer signerat av Alberto. Haha. Hur kul som helst, sånt händer inte mig ju. Sånt händer på film.

BIJOUX


Ring, HM. Armband silver, Loppmarknad. Armband guld, Butik i Marais.

Det silvriga armbandet prutade jag som fanken på. Skillsen från farsan! Jag och Sara var på en marknad "Puces de Montreuil". Försäljaren skulle ha 10E för det. Sen sa han två för 15E. Jag ville ju bara ha ett sa jag. Hur mycket är du beredd att betala?, frågade försäljaren. 4E drog jag till med. Han sa 7, jag sa 5, han sa 6, jag sa 5. OCH 5 BLEV DET! Hehe. Det kändes riktigt riktigt bra.

superlångt

Ifår fick jag energi ändå. Jag tog mig två treo, drack världens äckligaste hostmedicin och fortsatte att läsa min bra bok. Sen hade jag på en av alla goa Spotify-listor med partymusik och tog mig ann Storstädningen med stort S. På med skurhandskar och för med gardinerna (vi har byggarbetare utanför fönstret, så inget tjuvtitt här inte.jag och Sara fick varje dag när vi gick till bageriet för att köpa baguette göra lite morgongymnastik för att komma förbi.).
Skönt när det är klart. Jag dansade till och med lite med skurmoppen på slutet. Herregud! Från sängliggandes till det, bra jobbat!

Sen kom Katarina och hon hade med sig diverse varor från IKEA och IKEA FOOD. Gödde! Äntligen fick jag min efterlängtade helkroppsspegel. Synd bara att jag i all hets satte upp den lite för högt så att huvudet blir deformerat när man står och tittar sig i den. Men vad gör väl det? Den finns och jag kan se mig i spegeln innan jag börjar jobba för dagen! Även vinglas. Råkade krascha ett här om dagen. Typiskt ensam hemma. Det stod i kylskåpet för att vi skulle använda det till matlagning, jag och Sara. sen när jag öppnade kylskåpet for det ur och splach- sönder! En true story som min värdfamilj kanske inte skulle tro på. Så jag sa åt Katarina att köpa nya. MEN jag hade bett om vitvinsglas istället för rödvinsglas. Så nu får de 6 stycken vitvinsglas- bara sådär! Det passar väl egentligen bra med fler glas, kommer ju ändå få storbesök i April!

Vi lagade pizza med tortillas som deg. Mozzarella och svamp och ruccola. Så himla gott. Och enkelt- precis som jag hade tänkt det! Sallad med pinjenötter och till efterrätt gjorde jag mormors recept på chokladsås till gammeldags vaniljglass och kladdkakebitar. Det var galet gott måste jag skryta med! Vi såg på A song for Bobby Long med vrålsnygga Scarlet Johanson.
Därefter var det badkarsbad på schemat. Sen drack vi te och åt frukt till Mauro och Pluras mat. Sen var det drop dead ner i säng.
En god frukost. Jag berättade för Katarina om ÖSS-mannen och alla roliga människor som var med och är så avis er som ska vara med. Jag längtar till sommarspelen! Sen gick det upp för mig hur jäkla kort det är tills jag ska till Berlin! två veckor kvar idag- prick!!! Herregudars! Ska bli kul. Hade lite börja-jobba-igen-efter-ledighet-ångest, inte för att jag ogillar mitt jobb-tvärtom!, däremot är det skönt att vara ledig. Men när jag kom på att berlin ligger så tätt inpå på försvann den känslan. Tror att Mars kommer gå superfort. Sen är det vår, sen åker jag hem. Herregud vad tiden går fort. Jag får lite stress!.. Så gick snacket iallafall under frukosten.
Sen skulle Katarina iväg och hjälpa hennes familjs mamma med lite stuff så jag satte igång med tvätt och disk och allt möjligt trix och fix innan familjen ska komma hem igen. En lååångdusch också. Lika bra att passa på!

I eftermiddag nu så väntar jag på tvätt och diskmaskin. Jag ska läsa i min bok, kanske åka med Katarina till Svenska Institutet och kanske få äta en semla.
Sen måste jag börja skärpa mig med alla sötsaker, mitt immunförsvar är kasst. Jag har varit sjuk fyra gånger på två månader. Det är inte okej. Inte kul på något sätt alls.

Jag tänker mycket på er hemma, hur mycket jag missar att berätta för er och allt jag inte får vara med om i ert vardagsliv. Trots det tror jag att jag ska återvända och bo här efter sommaren. Söka ett annat jobb, tex Svenska Institutet, klädaffär eller matkedja och plugga deltids distansfranska. Det beror på om några av mina vänner stannar. Det är rätt mycket med att träffa och lära känna nya människor. Jag gillar att träffa nya människor, men det är en sån stor grej att bygga upp en helt ny umgängeskrets. Har man åtminstone en kompis som man känner sig trygg och hemma med så går det så mycket lättare. Så vi får se om Amanda stannar. Vi får se.
Och så funderar jag på att vara ledig hela sommaren och bara hälsa på folk. Övik, Örebro, Stockholm, folk hemma. Vi får se. Annars blir det några veckor på tempo.

Nu måste jag gå och snyta mig, sitter och snorar hur mycket som helst. Hoppas på att bli frisk snart. Det känns som att man blir helt instängd av att vara förkyld hela hela tiden. Tur att jag har lite sovmorgon imorgon och att det är en kort vecka. Och på lördag kommer Bella hem. Och imorgon får Katarina besök. Och och och och så är Sofie hemma i Holland och Amanda är på besök hos en vän i London. Full rulle. Hej!

malade

Tidigt imorse åkte Sara. Jag sov till tolv, har inte orkat göra annat än glo på tv, ätit frukost och jag har endast lyft på rumpan för att snyta mig. Känner mig tung som bly och sjuk som en kloakråtta. Tanken för dagen var att storstäda lägengenheten så jag har hela dagen fri imorgon. Så blir det inte. Det blir kurering istället.
Katarina kommer på eftermiddagen och vi ska laga middag ikväll. Blir något väldigt enkelt, men väldigt gott.


FF

Hej och hallå!

Dagarna här springer iväg. Jag och Sara har det bra tillsammans här i lägenheten. Helt underbart att få ha den för sig själv ett tag. Vi har bäddat ut sofforna i vardagsrummet och sover här ute. Känns som friheten själv att kunna bre ut sig hur mycket som helst och vakna av ljuset som sipprar in mellan gardinerna genom de stora och många fönstrerna. Har dock varit förkyld och fryssen, så jag har fått pylsa på mig med filtar, men det har gått bra.
I torsdagskväll hann vi med trerätters Triumfbågen, Moulin Rouge och Sacre Coeur.

I fredags gjorde vi vegetarisk lasange här hemma och bjöd hit Katarina. Till efterrätt blev det kladdkaka och grädde. Vi drack vin och hade det gött hela kvällen. Tända ljus värmde och mysmusik klingade fint.

I lördags var vi runt på Loppmarknader och fyndande och kollade. Vi åt även en crêpe som vi fick ångra efteråt. Vi blev båda dåliga, troligen matförgiftade, för någon timme senare blev kräktes jag för fullt och Sara hade ont i magen. Så hela lördagkväll och söndagen blev vi liggandes av utmattning och magsmärtor. Optimal otur!

Idag har vi piggat på oss. Vi har varit runt på secondhandbutiker i Marais, ätit lunch på Le Pain Quotidien (Det dagliga brödet), gått till Notre Dame och sen gick vi hem hit igen och fikade. Vi har vilat och färgat håret på mig.
Nu har vi Ladurée och Eiffeltornet kvar. Ska försöka hinna i tid till glitterspelet klockan tio.

HERRÅ!

sällskap

Nu har jag sällskap! Sara är här och jag kan inte fattare! Ikväll ska vi besöka triumfbågen, gå förbi Moulin Rouge och upp i Sacre Coeur!!
Vi har ätit trerätters och jag fick dricka upp Saras rödvin. Haha!
Ha det fint, förvänta er ingen uppdatering förrän onsdag!

måndag

Har börjat känna att det är mest bilder här och att jag missar att berätta massa saker för er. Ska absolut inte lova att jag ska börja skriva så informativt, men just idag känner jag för't.

Inatt kunde jag knappt sova ordentligt. Hade stressdrömmar och vaknade stup i ett av att jag trodde jag försovit mig, så när jag väl vaknade kändes det som att jag skulle behöva sova hela lunch-ledigheten. Men det vände.
Efter att ha droppat av de två äldsta barnen på skolan, och efter att Amanda (det finns två Amanda. Denna Amanda brukar barnvakta olika barn i Vides ålder) och jag inväntat hennes två små, så följde jag och Vide med till en annan park. Det har tyvärr (jättetråkigt, för parken är så fin i övrigt) under en tid varit två underliga män i krokarna i Parc Monceau, så vi ska försöka hålla oss därifrån i största mån för barnens bästa. Det var iallfall en jättebra park för små barn. Barnen lekte och hade superkul tillsammans. Mycket och länge lekte de innan vi gick hem.

På lunchen plockade jag lite i rummet mitt, sen fyllde jag på mobiltelefonen med pengar och gick till Katarina. Vi pratade ikapp lite, läste tidningar och sen gick vi för att möta Agneta (en mamma på svenska skolan) för fika. Det stället som Katarina hade valt ut var inte bara stängt, det var igenklappat. Så vi tog ett litet sött Boulangeri på andra sidan gatan. Supermysigt att de hade lite olika veckotidningar utlagda på borden (det är inte vanligt här i frankrike, nämnligen). Vi hade en trevlig stund. Det kändes på något konstigt vis som att vi tog vara på minuterna, för att en timme brukar i vanliga fall gå väldigt snabbt. Jag menar nu inte att det var långtråkigt, för det var det absolut inte. Det kändes bara som att vi hade suttit där längre än vad vi hade, typ som en Waynes eller Java-fika som kan vara i timtal- fastän det bara gått en timme. Fattar ni?

Vi hämtade barnen på skolan och när jag kom hem med barnen så åt vi fruktsallad till mellis. När Willes kompis mamma kom och skulle hämta kompisen satt vi och fikade alla hjärtans-dag kaka och eftermiddagen bara flög iväg. Vi hann iallfall med läxor, och det var effektivt.

Ikväll hade jag tänkt att gå på dansen, med han den smått galna läraren. Men jag fick prestationsångest och stannade hemma. Tänkte först se Avatar, sen ångrade jag mig. Vill inte se den ensam. Så efter att jag gjort middag till mig, så fortsatte jag med att läsa min bok "Eat, pray, love". Sen svävade tankarna bort för en stund och jag fick för mig att jag ville berätta för er om min dag.
Fick ett kinderägg i min fina alla hjärtans dag present och min leksak var en smurf. En trött och gäspande smurf med kudde i hand. Det tyckte jag var himla komiskt, eftersom jag kände mig så trött imorse, och eftersom jag nästan alltid känner mig hur trött som helst på morgonen.

Så, ikväll umgås jag med mig själv och trivs med det. Imorgon har Usher konsert i Paris, och därefter har han en efter-show på V.I.P-Room, som jag, Katarina och Amanda ska gå på. Så det är väl inte mer än rätt att jag tar det lugnt ikväll om man ska ut och svira en tisdagnatt, mitt i veckan.

Sen vill jag att ni, alla där hemma- ni vet vilka ni är, ska veta att mina tankar går till er ikväll. Jag saknar er hela tiden. Hoppas dagen varit fin för er också!
Stor puss!

söndagkväll på franska

Efter I Live You, sov jag över hos Katarina. Jag brukar i vanlig ordning sova borta, eller ha någon sovandes här, på helgerna. Det är en ren lyx. Vi åt grötfrukost och drack hennes goda goda kaffe.
Och igår när Katarina rusade iväg, satt jag så bekvämt kvar i sängen och pyjamasmyste lite för länge. Jag passade på att ringa runt en liten runda, åt baguette och drack te. Läste, lyssnade på musik och duschade länge länge.

Klockan sex hade jag träff med Jonahtan. Det var länge sedan jag träffade honom, sist var när vi var på den där Franska teatern som jag inte fattade ett jota av. Vi hade en kvart på oss innan filmen skulle börja, så vi gick och kollade på nya potentiella glasögon till honom. Vi skulle ju ha gått på bio redan tidigare i förra veckan, men han hade råkat ha sönder dem. Hittade inga bra, tyvärr. På vägen tillbaka till bion berömde han mig för min franska. "Pluggar du verkligen inte vid sidan av jobbet? Din franska är så bra. Mycket bättre än tidigare. Har du pluggat mycket?" Med rak rygg och värdens smajl sa jag: "Nej, jag pluggar inte!".
Som det brukar vara här i frankrike så är det ingen idé att försöka betala för sig om man är tjej. Spelar ingen roll om det är dejt eller bara kompisträff. Man tar inte upp plånboken. Så jag lät bli.
Vi såg en fransk film som heter "Qui a l'envie d'être aimé?" "Vem har lust att bli älskad?". Den var bra tycker jag, fint filmad, fina färger och bra tempo. Och jag satt där med lite lyckorus omvartannat, för jag förstod så mycket. Bara franska och ingen undertext. Poletten börjar ramla ned.

Efter bion gick vi på Bistro Romain och käkade middag. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Framtidsplaner, om jag saknar sverige, värdfamiljen, hans jobb, Paris, restauranger, klubbar, barer, skola, betyg och allt flöt på -på bara franska. Jonathan berättade att han brukar läsa min blogg. Att han inte fattar ett skit (jag förelog google translate, men det hade han redan testat och det var också skit), men att det väldigt ofta förekommer bilder på mat. Och jag måste erkänna att det har blivit en himla stort intresse. Att äta massa goda saker- ofta och mycket. Massor med gott finns det att äta här. De franska restaurangerna är fantastiska, min värdmamma lagar supergod mat och sen har jag en vän som lika gärna kunde vara kock och det är Katarina. Jag är hemskt bortskämt med god mat när jag tänker efter, och det har ju gett sina plus på vågen. Men jag skiter ganska blankt i det, och det känns bra.
Svävade iväg lite här, men efter att vi ätit förklarade jag att jag ska få besök denna vecka och var tvungen att gå hem och fixa med att ringa pappa, sara och mamma för att få med Sara de saker som jag vill att hon tar med till Paris. Haha, han förstod iallafall.
Så jag måste säga att jag är mäkta stolt över att det går så framåt i språket- fastän jag inte pluggar. Grammatiken är väl det si och så med, men orden bara sprattlar fram i munnen utan att jag riktigt behöver tänka efter. Då blir jag glad.
Bra att avslut på en bra helg.

I LIVE YOU BABY, I LIVE YOU SO MUCH!







I lördags var vi på I LIVE YOU, det var helt klart den bästa utgången hittills i Paris. "Crazy-unfrench-pants on and go all out" var det jag körde på. Jag, Katarina, Anne, Anna, Sofie och Sofie dansade flera flera timmar till en helt sjukt bra Dj. Jag tror jag aldrig blivit så svettig av att dansa sedan språkresan till Malta-07. Det var galet bra musik. Herregud!
Evenemanget är anordnat av två djs som hyr en våning vid LaFayette var femte vecka och hyr då in en gäst-dj varje gång. Jag bara lääängtar tills nästa gång. Den som är i Paris vid ett I live you-tillfälle, får bara inte missa't!







Jag blev så glad idag när jag såg att min fina värdfamilj hade pysslat ihop massa omtanke till mig. En fika på det, sen var jag alldelles varm i hjärtat.

j'ai passé un bon week-end

Har haft en superbra helg. Uppdaterar vid tillfälle.

il fait du soleil








Här råder det oförskämt bra väder. Att det är nitton grader och sol en Februaridag går inte att förstå. Det känns precis som en vårdag i April. Galet galet galet.
Idag har jag hängt i parken hela dagen lång. Först med Vide på morgonen, sen med Sofie på lunchen, och sen med minsta barnen efter skolan. Årets första parken-glass intogs och jag har inget att klaga på.
Ikväll ska jag iväg på jazz, sedan ska jag ut och dricka drinkar med Isabelle och Amanda. Och imorgon åker Isabelle till Mickis i Mexiko. Herregud, de kommer ju ha samma temperatur som vi i Paris, så jag är inte avis, inte alls.


j'aime ca


www.hm.com
Yes, I would really like you to be my bikini this summer!

guld

Sovmorgon är bara guld. Guld guld guld. Har haft en bra dag därefter. En snabb sväng i parken innan jag gick på lunchrast.
Då var det sopplunch på Il Cafè med Katarina och sen hade vi med oss fika till parken, satt där och fikade, pratade och läste tills det började dugga. Då gick vi till Svenska Kyrkans Kafé och satt där och läste vidare tills barnen slutade.

Idag när jag var barnvakt på eftermiddags/kvällskvisten så bad jag äldsta storebrodern ha ett öga på minstingen medan jag gick på toaletten. Vad tror ni händer då? Jo, minstingen har ju ritat på dörren när jag kommer ut. T y p i s k t ! ! TUR för mig att det var blyerts. Jag upprepar- TUR!! Haha.
I övrigt har det varit en mysig och lugn kväll.

Imorgon är det fredag. SKÖNT. Ikväll ska jag bara dricka te, måla naglarna, läsa och glo på play-program. I helgen blir det röj.
Och för intresseklubbens skull lägger jag till att jag är galet galet galet sugen på semlor.

vakna drömmar

Just nu, kära vänner, sitter jag och tänker tillbaka på gymnasietiden. Jag skannar igenom min gamla blogg, den känns som ett fint minne, som att titta i en gammal dagbok och i ett fotoalbum. Jag saknar de tiderna, jag saknar mina fotoalbum hemma i mitt rum i Valbo. Jag saknar er.
Då kunde jag aldrig ha anat var jag skulle sitta nu. I Paris, mitt i smeten, färdigjobbad och färdigdansat med ett alldeles för dyrt inhandlat te från Affären, i sverige skulle det kosta 14kr, jag betalade 3.95 Euro. Men bara för att få dricka Kvällsro från Friggs är det värt varenda krona.

Men saknaden är inte tung eller jobbig. Den är bara fin och vacker. Jag har haft det så himla bra, och jag har det helt underbart här. Jag känner mig himla tacksam när jag vaket sitter och drömmer. Man glömmer lätt bort de små sakerna, därför är det så skönt att kunna läsa om allt igen. Som man kan se sin favoritfilm eller läsa sin favoritbok om och om igen för att man tycker om dem så mycket, så kan jag läsa och titta i min gamla blogg, eller i gamla dagböcker och återigen få le lite åt de vackra stunder som varit eftersom jag förevigat dem. Det känns bra.

http://beafis.blogg.se/2010/may/


OM DANSEN

Idag märkte min Ragga-lärare att jag inte har franska som modersmål. Jag skulle fråga om något steg jag inte förstod mig på. Sen i drickpausen fick jag berätta att jag var svenska och hej å hå. Blev lite nervös, för han är rätt snygg vår ragga-lärare. Men det gick bra, haha. Nu är jag helt slutkörd och imorgon vankas sovmorgon till klockan tio. Känns skönt som attans! Ska försöka hinna med Zumba imorgon också.

Och till dig Klara, tack för din fina kommentar. De dansklasser jag tar är:
Modern Jazz, för de som dansat i minst två år med en lärare som heter Thierry. Han är smågalen och riktigt duktig. Det är lite så att man inte vill gå dit, ifall han ska välja att peta och klaga på just mig. Men sen efter lektionen är det alltid värt varenda sekund. Han är inte bara skräckinjagande, han är himla snäll också.
Här är det mycket och svår koreografi. Alltid ny koreografi varje gång. Och alltid en lång och petig koreografi. Svårt, men utvecklande.

Modern jazz för nybörjare. En jättemysig och snäll lärare som heter Julie och är gravid. Jag vill att hon ska föda ungen fort och komma tillbaka helst veckan efter (även om det aldrig kommer hända). Hon är lugn och duktig. Här är upplägget på lektionen som så att vi har en halvtimmes uppvärmningskoreografi, därpå teknik i en halvtimme och sedan en koreografi som vi jobbar vidare på varje vecka. Här hänger man med och får träna på grunderna. Här känns det som att man inte är en av de sämsta, om man säger så. De är på fredagagskvällar klockan sju, bökig tid. Men det är ALLTID värt att gå.

Ragga med en manlig lärare som heter Mika. Kursen är för alla nivåer och här får man verkligen röja och svettas. Skitroligt är det. Alltid träningsvärk dagen efter.

Jag har tänkt att jag ska gå på Zumba lite då och då, bara för att få dansa och svettas och köra utan att riktigt behöva ha stenkoll i varje rörelse.

På torsdagskvällar brukar jag alltid vara barnvakt och om jag inte är det slutar jag klockan sex. Och klockan sex är det balettkurs för alla nivåer. Jag hinner aldrig dit, så det är lite synd. Men man kan ju som sagt inte få allt i livet. Men jag är supernöjd att jag kan dansa här överhuvudtaget. Franskan är inget som helst hinder.
På dansskolan fungerar det så att man köper antingen enskilda dans-biljetter, eller ett gäng biljetter i ett köp och så droppar man bara in på de lektioner som man tycker verkar intressanta. Bra system, men ibland kan det vara knökfullt med folk. Så det gäller att ta en bra plats vid spegeln.
Dansskolan är inte alls proper och fancy. Den är lite skitig och de har bara det nödvändigaste- speglar, stora salar och stänger. Det är rätt dyrt med danslektionerna och alla danslärare är ordentligt utbildade. Så det känns som att jag valt en bra skola.

Hoppas allt går superbra för dig också, Klara!

skamlös brunch

Hejilihå!

Veckan är igång och det rullar på så fort. Kan inte fatta att det är torsdag imorgon redan. Helt ofattbart fort!
Igår blev det ingen bio med Jonathan, för han hade haft sönder sina glasögon. Jag är inte förvånad.

Så jag tog med mig själv på en springrunda. Det gick så bra att jag tillslut inte mindes hur många varv jag hade sprungit. Sen när jag sprang förbi ett hånglande par, och såg att de hade förflyttat sig. Jag sprang fem varv och sen körde jag upphopp, armhävningar, dips och situps innan jag stretchade. Det som är bäst med att träna i parken är att man kan göra alla de där konstigaste övingarna på plats. Det finns alltid någon annan som gör något ännu fulare.

Därefter åkte jag med Katarina till vår Sofie, åt chips och kakor och såg på "Maid of honor". Pratade om livet och döden och rymden. Haha. Djupa samtal inpå småtimmarna!
Eftersom jag var ledig hela förmiddagen idag så åkte jag med Katarina och sov hos henne. Jag känner mig så hemma där. I måndags när vi satt och pratade så råkade jag kasta ur mig "men vadå? hemma hos oss eller hos henne?". Oss var ju hos Katarina. Direkt efteråt sa jag "haha, hörde du att jag sa oss?". Då hade hon inte ens reagerat. Så jag kan väl säga att det är mitt andra hem.

Imorse sov jag till halv elva. Katarina kom och kröp ned och sov vidare efter att hon lämnat sina värdbarn. När vi väl klev upp kändes det som att jag var bakfull för att jag hade sovit så mycket och så gott.
Sen knatade jag iväg och köpte en baguette. Varm och färsk! Vi åt en supergod brunch bestående av just världens godaste baguette, juice, kaffe och gröt. Satt fint! Därefter läste vi en stund innan det var dags att hämta barnen.

Har jobbat 13-18 idag. Har känt mig som en 80åring på grund av all träningsvärk. Alla ner på knä och upp igen-rörelser har inte varit roliga. Men positivt är att träningen igår gav något.
Ikväll ska jag på Ragga klockan 20.30. Imorgon har jag sovmorgon. STÖRT att det är torsdag imorgon. Och bara en vecka tills Sara kommer och hälsar på.

PUSS

L'ARC








Vimmelbilder från L'Arc i fredags.

today's












Le jour était formidable!

samedi, dimanche






Lördag







Söndag.

fredag



















Fredagens utgång


life is good

Idag har det varit en toppen-måndag. Sol, lekfulla barn i parken på morgonen. Lek i kojan hemma. Supergod lunch. Parkhäng med Katarina på lunchen, årets första picknick. Vi läste böcker, fotade lite gjorde jag också. Solade oss i det fina vädret!  14 grader varmt har det varit idag. 17 sade termometern som satt i fönstret.
När barnen slutat skolan var det många viljor som riktades mot parken-lek. Så vet ni vad vi gjorde? JO, vi gick till parken. Så idag har jag nog varit utomhus i stort sett hela dagen. Precis så vill jag spendera hela våren. Ute i solen, med en bra bok, eller med snälla och glada barn.

Ikväll= filmkväll med Katarina och Sofie.
Imorgon= Affären (svensk affär med svenska varor) på dagen. och Bio med Jonathan-mitt-i-vägen på kvällen.
Veckan rullar på.

jag vill börja med att säga att det INTE varit en lugn helg.

Helgen har varit hur bra och rolig som helst på nästan alla sätt och vis. Ni ska få en superuppdatering inom kort, men just nu fungerar det inte att ladda upp bilder.

Fredag: Dansträning och utgång med Sofie, Katarina, Roos, Alex och Seb. Sov över hos Katarina.
Lördag: Musée d'Orsay med Isabelle, lunch hos mig, Pierre Hervé för macaronköp, hem till Isabelle, åkte och handlade, lagade middag, skypade med Mickis. Efter en massa hinder och krångel kom vi ut på en bar-runda utan dess like och när vi fick nog åkte vi taxi hem till mig och sov.

Söndag: Musée de la mode et textile med Isabelle och Amanda. Fika och tv-program tittande hos Amanda. Telefonprat. Nu är jag trött och ska se lite på Solsidan innan jag somnar för att ladda om batterierna inför en ny arbetsvecka.

Jag har alltså inte varit hemma och tagit det lugnt i helgen, inte varit tråkig och lat på något sätt alls. Tvärt om. Hur bra som helst!

robe




Denna skönhet kommer jag strutta omkring i sköna sommardagar som kvällar. Från H&M trend.

nada

Nu har jag i över en timme försökt ladda upp bilder, utan framgång. Så jag ger upp. Dagen har varit awesome iallafall. PUSS

jeudi

















Min torsdag i bilder.
Frukost med Katarina på PAUL, därefter mot Champs Élysses för bio. Det var vi och två till i sal 1 och vi såg "Somewhere". Gud vad jag har saknat att gå på bio!
När vi kom ut från bion var det sol på himlen. Lite shopping på det och en görgod lunch som grädde på moset.
Jobbade eftermiddagen och även kvällen. Då fick jag höra av en av pojkarna: "Jag älskar dig! Och jag älskar när vi får vara med dig själv!" Då är allt tjat och gnat som bortblåst ur ens skalle och man bara älskar sitt jobb!
En himla fin torsdag!

tajörd

HEY!
Onsdag. Ingen nyhet att man blir trött på denna dag. Periodens mitt, liksom. Imorse hade vi bjudit hem lekkamrater hit till lägenheten. Skönt att slippa knåpa utomhus i den iskalla parken.
I eftermiddag har vi städat barnens rum, galet noga. Gjort läxor och grejat. Nu är jag faktiskt helt slut. Ska ta med mig en film och lite myskläder och gå till Katarina. Imorgon är jag ledig på morgonen. Vi ska äta frukost på något mysigt ställe, sedan gå på morgonbio. Känns som guld.
Och jag tror jag är sockerberoende. Antar att man "får det på köpet" när man flyttar hit. Smal som en fransyska trodde jag skulle komma på köpet när man flyttade hit, tji fick jag. Hej choklad!


My beautiful flowers!!

COS


Ytterligare fynd från COS.


STARBUCKS MIROMESNIL



Idag var jag på Starbucks och tog igen tid med Isabelle. Skönt och välbehövligt. Hon hade bloggat så fint och bra så jag tycker ni kan läsa vidare hos henne : http://mademoiselleisabelle.blogg.se/2011/february/starbucks.html

RSS 2.0